۱۹ مهر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۳۱۴۰۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۲۴-۰۸-۱۳۹۴
کد ۴۳۱۴۰۸
انتشار: ۱۱:۳۲ - ۲۴-۰۸-۱۳۹۴

هواپیماهای جدید رادارگریزتر می‌شوند

تیمی از دانشمندان چینی یک ماده الکترونیکی نازک تولید کرده‌اند که به پنهان کردن هواپیماها در رادار هدف موشک کمک خواهد کرد.

تیمی از دانشمندان چینی یک ماده الکترونیکی نازک تولید کرده‌اند که به پنهان کردن هواپیماها در رادار هدف موشک کمک خواهد کرد.

1447498633260_1.jpg

هواپیماهای رادارگریز مانند جت F35 معمولا بر مواد فناوری پیشرفته جاذب و هندسه غیرعادی برای پراکندن، منحرف کردن یا جذب سیگنال‌های رادار ورودی تکیه دارند. این روش‌ها بطور خاص در پوشاندن شکل و اندازه خودرو بویژه زمانی که در معرض اسکن جانبی رادار قرار دارد، بخوبی عمل می‌کنند.

اما با تولید سیستمهای فرکانس پایین مستقیم ضد رادارگریز، قابلیت این سطوح در پوشش‌دهی کاهش یافت. اکنون محققان چینی با تولید ماده الکترونیکی نازکی که جسم را پوشش داده و بطور موثری سیگنالهای رادار در طیف گسترده‌ای از فرکانس‌ها را جذب می‌کند، به حل این مشکل پرداخته‌اند.

فرکانس SHF توسط بسیاری از رادارهای کنترل آتش ارتش برای هدایت موشک‌ها به سمت هدف و شناسایی اجسام با استفاده از رادار روزنه ترکیبی اسکن جانبی استفاده می‌شود. مواد و هندسه رادارگریز کنونی بطور نسبی در پنهان کردن اجسام در برابر تجهیزات کاربردی در این فرکانس‌ها موثر هستند، اما پنهان شدن در برابر رادارهای با طول موج بالاتر که در طیف فرکانس UHF عمل می‌کنند، بسیار مشکلتر است زیرا مواد مورد استفاده برای جذب آن‌ها به منظور استفاده کاربردی بسیار ضخیم هستند و شکل هندسی پراش آن‌ها به اثرگذاری این طول موجها نیست.

ماده جدید محققان دانشگاه علم و فناوری هوواژونگ چین موسوم به «سطح منتخب فرکانس فعال» (AFSS) یک جاذب بسیار نازکتر است زیرا از اجزای الکترونیکی فعال برای کمک به تطابق دادن اثرگذاری آن در فرکانس‌های مربوطه استفاده می‌کند.

این ماده جدید که از چهار لایه متمایز با ضخامت کلی 7.8 میلیمتر ساخته شده، دارای یک لایه 0.8 میلیمتری از ماده پشتیبان ورق اپوکسی، یک لایه 0.04 میلیمتری ورق مس، یک لایه هفت میلیمتری دی الکتریک لانه زنبوری که بطور الکتریکی، ماده را از هواپیما جدا کرده و در نهایت یک لایه فلز که با آن به خودرو چسبانده می‌شود. ضخامت کلی ماده بسیار کمتر از جاذب‌های رادار کاربردی در فرکانس‌های مشابه است.

این تحقیق در مجله Applied Physics منتشر شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: رادارگریز ، هواپیما
ارسال به دوستان
برگزاری رزمایش هسته‌ ای ناتو در هفته آینده ارتش اسرائیل: اصابت موشک‌ ها و پهپادهای حزب‌الله به هزار و ۶۴۵ ساختمان اعلام ترکیب تیم ملی فوتبال برابر ازبکستان فیلترینگِ زشت را بردارید، تعلل جایز نیست! در احترام به فضیلت/ استثنایی به نام شفیعی کدکنی/ افشاگری بزرگ در 22 سالگی فرش ایرانی با نقش لٌری در دفتر کار نتانیاهو (عکس) پرتاب ماهواره‌های «طلوع ۳» و «ظفر ۲» به تعویق افتاد / توضیح سازمان فضایی درباره شکست ماهواره‌ها به دلیل تشعشعات معرفی برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۴ ؛ هجدهمین برنده خانم، هان کانگ نویسنده اهل کره جنوبی هدیه رهبری به سفیر ایران در لبنان ایرفرانس در مورد پرواز هواپیمایش در آسمان عراق همزمان با حمله موشکی ایران تحقیق می کند آقایان چرا بیخیال جشنواره کودک نمی شوید! زنگ خطری که رادیو پاکستان برای مسؤولان ایرانی به صدا درآورد 2 ماه مانده تا پخش سریال اقتباسی از صد سال تنهایی ثبات قیمت ها در دبی / قیمت چای کرک : ۳۰ سال یک درهم کریم باقری مربی جدید پرسپولیس