۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۳۱۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۲۴-۰۸-۱۳۹۴
کد ۴۳۱۶۱۰
انتشار: ۱۳:۱۶ - ۲۴-۰۸-۱۳۹۴

در دهمین آرت‌فر هنر معاصر استانبول میزبان تهران شد

او درباره واکنش بازدیدکنندگان عنوان کرد: «واکنش‌ها خیلی خوب بود. توجه زیادی به ایران شده و بسیاری از بازدیدکنندگان، هنر ایران برایشان جالب بوده است.
«تهران معاصر» میهمان ترک‌ها شد. دهمین آرت‌فر هنر معاصر استانبول این‌بار بر هنر معاصر کشورمان تمرکز کرد و بخشی را به آثار هنرمندان ایرانی اختصاص داد.

به گزارش شرق، هنوز اندکی از پایان چهاردهمین دوسالانه هنر استانبول در ترکیه نگذشته است که این شهر بار دیگر میزبان آثار هنری می‌شود. چهاردهمین دوسالانه هنر استانبول از ١٣ شهریور تا ١٠ آبان برگزار شد و نزدیک به دو هفته پس از آن دهمین آرت‌فر هنر هم از ۲۱ آبان آغاز شد و امروز ۲۴ آبان در این شهر به پایان می‌رسد.

این آرت‌فر با حمایت دولت و بانک‌های ترکیه برگزار می‌شود و توانسته گالری‌های شناخته‌شده‌ای را از سراسر دنیا به این نمایشگاه دعوت کند. در سال‌های گذشته نیز گالری‌هایی از ایران در این رویداد شرکت می‌کردند با این تفاوت که امسال بخش ویژه‌ای با عنوان «تهران معاصر» در آرت‌فر استانبول در نظر گرفته شده است.

مریم مجد، مدیر بخش بین‌الملل گالری اثر که برای چهارمین‌بار در این آرت‌فر شرکت کرده است، در مورد دلیل اختصاص بخش ویژه‌ای برای هنر ایران به «شرق» گفت: «امسال دهمین سالگرد آرت‌فر استانبول است و به همین دلیل آنها می‌خواستند برنامه ویژه‌ای برگزار کنند.

خانم مهسا عظیمی که سفیر این رویداد در استانبول است، پیشنهاد تمرکز روی هنر ایران را ارائه کرد و پس از آن از من خواستند در بخش اجرائی به آنها کمک کنم که من هم تعداد دیگری از گالری‌ها را برای حضور در این آرت‌فر دعوت کردم».

در این دوره علاوه‌بر گالری اثر، گالری‌های آران، شیرین، دستان، بنیاد لاجوردی و مجموعه خصوصی مبرق از سوی ایران شرکت کردند که در روز ٣٠ سپتامبر میزگردی در مورد هنر ایران و دیروز، ٢٣ آبان هم میزگرد دیگری با حضور رکسانا زند، مدیر بخش اسلامی حراج ساتبیز لندن، نماینده‌ای از موزه بریتانیا و دیگر نمایندگان ایران برگزار شد.

همچنین شیرین پرتوی، مدیر گالری شیرین که یکی از شرکت‌کنندگان این رویداد است، به «شرق» گفت: « اتفاق بسیار خوبی است که ایران در این دوره مورد توجه قرار گرفته و تمرکز روی آن است. سعی شده است مجموعه آثاری که از ایران به نمایش گذاشته می‌شود شامل رشته‌های مختلفی مانند نقاشی، چیدمان، مجسمه، عکس و... باشد تا بتواند گوشه‌ای از هنر کشورمان را نمایش دهد. ضمن اینکه علاوه‌بر آثار هنرمندان شاخص به نمایش آثار هنرمندان جوان هم پرداخته‌ایم».

او درباره واکنش بازدیدکنندگان عنوان کرد: «واکنش‌ها خیلی خوب بود. توجه زیادی به ایران شده و بسیاری از بازدیدکنندگان، هنر ایران برایشان جالب بوده است. برخی از آنها از ما می‌پرسند هنر ایران چگونه رشد پیدا کرده است».

همچنین در بخشی از کاتالوگ «تهران معاصر» که در سایت آرت‌فر استانبول قرار داده شده، آمده است: «در ساخت ایران مدرن، هنر نقشی اساسی برای شکستن قواعد، شکافتن و به‌چالش‌کشیدن نظرات داشته و با نگاهی انتقادی به جامعه‌ خود و جهان نگریسته است. تاریخ ایران مدرن پر است از جست‌وجوهای هنری به‌منظور خلق یک اثر بومی همراه با زبان جهانی».

در ادامه این متن آمده است: «جنبش‌های مدرن هنر ایرانی در دهه ۴۰ میلادی آغاز شد؛ در زمان تعاملات گسترده با غرب و پس از مرگ کمال‌الملک، استاد نقاشی ایران‌ که به صورت نمادین تبعیت مطلق به نقاشی آکادمیک را پایان داد؛ برای اولین‌بار هنرمندان و روشنفکران ایران شروع به انتقاد و اقدام به بازکردن فضا یا محدودیت‌ها کردند که این موضوع منجر به ایجاد گروهی از هنرمندان شد که به‌دنبال ایجاد زبان هنری منحصرا ایرانی و مدرن بودند.

با تکامل تدریجی انتظارات هنری، اصول تدریس نیز تغییر پیدا کردند و متدهای آموزش از اصول قدیمی به سمت نوآوری به‌جای کپی‌برداری تغییر کرد».

در ادامه، درباره هنر ایران در این دوره آرت‌فر چنین آمده است: «آنچه در این رویداد ارائه شده، فرصت بی‌همتایی برای علاقه‌مندان هنر جهانی است تا با طیف‌های گوناگونی از نمایندگان هنر ایران امروز آشنا شوند و هنر کشوری را ببینند که هرگز در تأثیرگذاری بر مخاطبان و زبان جهانی ناموفق نبوده است.

این رویدادها همچنین یک فرصت نادر برای ارائه چشم‌اندازی از تبادل هنری تهران مدیریت شده است به این امید که راهی را برای شروعی جدید در تبادلات فرهنگی، آموزشی و آینده بازار هنری در منطقه ایجاد کند».
برچسب ها: هنر ، معاصر ، استانبول ، میزبان
ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان : به آمریکایی‌ها گرا ندهید، ناترازی‌ انرژی در دولت رئیسی هم وجود داشت/ حکومت بعثی سوریه سقوط کرد چون مردم را به عنوان پشتیبان نداشت استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود