۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۳۵۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۱۱-۰۹-۱۳۹۴
کد ۴۳۵۵۱۹
انتشار: ۱۶:۱۴ - ۱۱-۰۹-۱۳۹۴

آنفلوانزا تا چند روز بعد از ابتلا قابل انتقال به دیگران است؟

مدیر گروه مبارزه با بیمار‎ی‎ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی لرستان گفت: بیماری آنفلونزا از یک روز قبل از بروز علایم تا 7 روز پس از شروع علایم قابل انتقال به دیگران است.

محمد ساکی در گفت‎وگو با ایسنا، افزود: آنفلوانزا یک عفونت ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که به‎طور عمده بینی، گلو، برونشها و گاه ریه‎ها را مبتلا می‎کند.

وی اظهار کرد: این بیماری از ویروس آنفلوانزا ناشی می‎شود که می‎تواند در انسان و برخی جانوران مانند پرندگان، اسب و خوک موجب بیماری ‎شود. آنفلوانزا در افراد مختلف ممکن است از دیگر بیماری‎های ویروسی دستگاه تنفس قابل تشخیص نباشد.

مدیر گروه مبارزه با بیمار‎ی‎ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی لرستان تصریح کرد: همه‎گیری آنفلوانزای فصلی به علت تغییرات مداوم ویروس عامل بیماری، همه ساله روی می‎دهد ولی بسیاری از مردم دارای ایمنی نسبی در برابر ویروس هستند که به محدود کردن عفونت کمک می‎کند.

ساکی اضافه کرد: با ظهور ویروس آنفلوانزای جدید اغلب مردم نسبت به آن ایمنی ندارند و تداوم گردش ویروس می‎تواند موجب بروز عفونت بیشتری در مقایسه با آنفلوانزای فصلی در تمام گروه‎های سنی و گسترش سریع بیماری به جمعیت‎های حساس در نقاط مختلف جهان شود. ابتلا به این بیماری، غیبت از کار و مدرسه، کاهش بهره‎وری و افزایش یکباره شدید موارد نیازمند بستری و مراقبت طبی را به همراه دارد.

این مقام مسئول با اشاره به راه‎های انتقال بیماری آنفلوانزا، خاطرنشان کرد: راه‎های اصلی انتقال بیماری شامل مستقیم و غیرمستقم است. در راه مستقیم، قطرات ریز ترشحات تنفسی حین عطسه، سرفه یا حرف زدن از راه بینی و گلوی فرد آلوده در هوا پراکنده می‎شود. برای انتقال این قطرات تماس نزدیک (حداکثر 1 تا 1.5 متر) لازم است.

ساکی گفت: راه غیر مستقیم، تماس دست با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس تماس دست‎آلوده با چشم، دهان یا بینی است. ویروس آنفلوانزا می‎تواند در شرایط سرد و رطوبت کم ساعت‎ها زنده بماند. از جمله روی دست‎ها 2 تا 8 ساعت و روی سطوح صاف مانند پلاستیک و سطوح فلزی تا 24 ساعت قابل انتقال است.

وی اظهار کرد: کودکان به‎ویژه کودکان خردسال، سالمندان و افراد مبتلابه نقص سیستم ایمنی می‎توانند به مدت طولانی‎تری عامل انتشار باشند. آنفلوانزا بدون عارضه معمولاً پس از یک دوره نهفتگی کوتاه 1 تا 3 روزه با شروع ناگهانی همراه با علایم عمومی پدید می‎آید. علایم عمومی شامل تب، سردرد، درد عضلانی(اندام‎ها، عضلات پشت و عضلات چشم)، احساس کسالت، بی‎اشتهایی، درد مفاصل و خستگی است.

ساکی، علائم تنفسی را شامل سرفه خشک، گلو درد، خشکی و ناراحتی گلو، خشونت صدا، انسداد و ترشح بینی برشمرد و گفت: در کودکان، بیماری می‎تواند با تظاهرات تهوع، استفراغ، التهاب گوش میانی و در افراد سالمند تنها با تب بالا، احساس سستی و گیجی بدون شکایات تنفسی مشخص تظاهر کند.

مدیر گروه مبارزه با بیمار‎ی‎ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی لرستان افزود: به‎طور کلی طیف علایم بالینی از یک بیماری خفیف شبیه سرماخوردگی بدون تب تا علائم شاخص آنفلوانزا متفاوت است. تب و علایم عمومی به‎طور معمول 3 روز و گاه 4 تا 8 روز ادامه یافته و به تدریج کاهش می‎یابد، با این‎حال سرفه و احساس کسالت ممکن است تا دو هفته طول بکشد.

وی با بیان اینکه به‎دنبال آنفلوانزا گاهی عوارض ریوی و غیرریوی به‎وجود می‎آید، تصریح کرد: عوارض ریوی شامل ذات الریه ویروسی اولیه، ذات‎الریه باکتریایی ثانویه، ذات‎الریه همزمان باکتریایی و ویروسی، تشدید بیماری‎های ریوی مزمن مانند آسم و برونشیت است. عوارض غیرریویشامل التهاب عضلانی، عوارض تب مانند تشنج و عوارض سیستم عصبی مرکزی است. اغلب بیماران مبتلا به آنفلوانزا بدون عارضه(98درصد موارد) بدون نیاز به مراقبت طبی یا مداخله ویژه بهبود می‎یابند.

ساکی بیان کرد: در این موارد توصیه به استراحت در بستر، مصرف مقادیر بیشتر مایعات و استفاده از داروهای تب‎بر و مسکن و ضد احتقان و سرفه جهت تخفیف درد و انسداد بینی مناسب است. در افراد زیر 18 سال باید از مصرف آسپیرین جداً خودداری شود. مصرف داروهای اختصاصی مؤثر بر ویروس آنفلوانزا تنها در افراد در معرض خطر با تجویز پزشک کاربرد دارد.

وی با اشاره به گروه‎های در معرض خطر، گفت: کودکان زیر 5 سال، سالمندان(افراد بالای 65 سال)، بیماران ضعیف و ناتوان، بیماران مبتلا به بیماری‎های مزمن(ریوی، قلبی، کلیوی، کم خونی‎های ارثی مانند تالاسمی ماژور، دیابت، نقائص متابولیک مادرزادی و بیماری‎های عصبی عضلانی) و افراد دریافت کننده کورتون و شیمی درمانی در گروه‎های معرض خطر هستند.

این مقام مسئول افزود: همچنین زنان بارداری که سه ماهه دوم و سوم حاملگی آنان با فصل شیوع آنفلوانزا همزمان است، کودکان و نوجوانان 6 ماهه تا 18 ساله‎ای که تحت درمان طولانی مدت با آسپرین هستند، مراقبان و اعضای خانواده بیماران متعلق به گروه‎های در معرض خطر و کارکنان بهداشتی درمانی به‎ویژه افراد در تماس مستقیم با بیمار در معرض خطر هستند. لازم است این گروه‎ها در اوایل فصل سرما واکسن آنفلوانزای فصلی را دریافت کرده و در صورت ابتلا به آنفلوانزا به پزشک مراجعه کنند.

وی با اشاره به به علائم هشدار دهنده در زمینه آنفلوانزا، تصریح کرد: بزرگسالان مبتلا به آنفلوانزا با بروز هریک از علائم تب بالای 38.5 درجه مداوم به مدت بیش از سه روز، تنگی نفس یا دشواری تنفس( تنفس تند و سطحی همراه باتقلا )، احساس درد یا فشار در ناحیه سینه یا شکم، گیجی و کاهش سطح هوشیاری، تهوع و استفراغ شدید و مداوم نیازمند مراجعه فوری به پزشک هستند.

ساکی اضافه کرد: در کودکان مبتلا به آنفلوانزا بروز هریک از علائم تنگی نفس یا دشواری تنفس( تنفس تند و سطحی همراه با تقلا)، کبود شدن لب‎ها، عدم توانایی نوشیدن آب به مقدار کافی، خواب آلودگی غیرطبیعی یا عدم توجه و واکنش طبیعی به محیط اطراف، بی‎قراری شدید، عود علائم همراه با تب و تشدید سرفه به دنبال بهبود اولیه علائم و تب همراه با دانه‎های پوستی نیازمند مراجعه فوری به پزشک است.

مدیر گروه مبارزه با بیمار‎ی‎ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی لرستان گفت: دست‎های خود را به‎طور مکرر با آب و صابون یا مایع دستشویی بشویید(به‎ویژه پس از سرفه یا عطسه و تماس با بیماران یا اشیاء و وسایل آنان)، دهان و بینی خود را در حین عطسه یا سرفه با دستمال کاغذی بپوشانید و پس از استفاده آن را در سطل درب دار یا کیسه پلاستیکی قرار دهید. از لمس چشم، دهان و بینی خود با دست‎های نشسته و از دست دادن، روبوسی و بغل کردن دیگران خودداری کنید. از وسایل شخصی دیگران استفاده نکنید و وسائل خود را در اختیار دیگران قرار ندهید. در صورت تماس با افراد بیمار فاصله 1 تا 1.5 متر را رعایت کنید، حتی المقدور از حضور در اماکن عمومی و پر ازدحام خودداری کرده یا مدت حضور خود را به حداقل برسانید. در صورت مراقبت از افراد بیمار یا تماس نزدیک با او در منزل و حتی الامکان از ماسک استفاده کرده و پس از هر بار تماس دست‎ها را آب و صابون بشویید.

ساکی اظهار کرد: در صورت ابتلا به بیماری تا 7 روز پس از شروع علائم( یا 24 ساعت پس از قطع تب بدون مصرف داروهای تب‎بر) در منزل بمانید و از حضور در محل کار یا مدرسه و اماکن عمومی خودداری کنید( در شرایط ضروری برای حضور در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنید).

وی با بیان اینکه در صورت ابتلا به بیماری در منزل استراحت کرده و مایعات فراوان مصرف کنید، تصریح کرد: برای تخفیف علایم بیماری از مسکن‎های معمولی استفاده کرده و از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک یا کورتون خودداری کنید.

ساکی اضافه کرد: در صورت وجود فرد بیمار در منزل وسایلی مانند گوشی تلفن، دستگیره در و یخچال و کنترل تلویزیون را روزانه با مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل یا وایتکس رقیق شده تمیز کنید.

وی بیان کرد: واکسن آنفلوانزای فصلی در پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا در بزرگسالان سالم 70 تا 90 درصد کارایی دارد و تجویز آن در گروه‎های در معرض خطر می‎تواند تا حد زیادی از ابتلا به آنفلوانزای فصلی، بروز عوارض، بستری شدن و مرگ و میر ناشی از بیماری جلوگیری کند.
ارسال به دوستان
نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم)