۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۲ - ۱۲-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۱۳۶۵
انتشار: ۰۸:۱۲ - ۱۲-۱۰-۱۳۹۴

بیماران مبتلا به ام اس مکمل ویتامین D مصرف کنند

محققان دانشگاه جان هاپکینز با بررسی تاثیر مکمل ویتامین D بر 40 بیمار مبتلا به ام اس عود کننده 18 تا 55 ساله، دریافتند که دوز بالای ویتامین D3، فعالیت سلول های سیستم ایمنی مرتبط با ام اس و علایم بیماری را کاهش می دهد.

مطالعات نشان می دهد مصرف مکمل های ویتامین D برای بیماران مبتلا به ام اس مفید است.

تحقیقات قبلی ارتباط ویتامین D و بیماری ام اس را اثبات کرده است؛ ولی تاثیر مکمل های ویتامین D بر ام اس و علایم آن، تا قبل از این مطالعه جدید موضوعی چالش برانگیز بود.

محققان دانشگاه جان هاپکینز با بررسی تاثیر مکمل ویتامین D بر 40 بیمار مبتلا به ام اس عود کننده 18 تا 55 ساله، دریافتند که دوز بالای ویتامین D3، فعالیت سلول های سیستم ایمنی مرتبط با ام اس و علایم بیماری را کاهش می دهد.

در این مطالعه به گروهی از بیماران یک دوره 3 ماهه و به گروه دیگر یک دوره 6 ماهه ویتامین D3 داده شد و به طور مرتب سطح ویتامین D و شاخص های فعالیت بیماری بررسی شد.

محققان بر این باورند که کاهش علایم بیماری و درمان با مکمل ویتامین D یک روش ارزان و ایمن است.

مولتیپل اسکلروزیس ( MS ) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخی نامتعارف به سیستم عصبی مرکزی (CNS ) می دهد.

سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد ولی در بیماری های خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز جزء بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند.

در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.

زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام های عصبی مختل می شود که عوارض مختلفی دارد.

شایع ترین علایم بیماری خستگی شدید، تاری دید و دوبینی، ضعف عضلانی و از دست دادن کنترل عضلات، عدم تعادل، بی حسی، درد چشم و خواب رفتن مداوم دست و پا هستند. در صورت پیشرفت بیماری، علایمی مانند اختلال در کنترل ادرار، گرفتگی عضلات (اسپاسم)، مشکلات جنسی، اختلال در بلع غذا، اختلال در صحبت کردن و مشکلات شناختی نیز مشاهده می شود.

نتایج این تحقیقلات در نشریه Neurology منتشر شده است.

منبع: ایرنا

ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود