۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۱۹۹۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۱۴-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۱۹۹۰
انتشار: ۰۹:۳۲ - ۱۴-۱۰-۱۳۹۴

شناسایی 830 زن آسیب دیده در اراک

معاون ‌سیاسی فرمانداری شهرستان اراک لازمه ایجاد مکانی جهت اسکان زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب را ارائه طرحی دقیق در این رابطه دانست.
حمیدرضا فراهانی در این جلسه گفت: عدم اسکان زنان آسیب‌دیده و نیازمندان و متکدیان به افزایش آسیب‌های اجتماعی ختم می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه شهرداری مکانی را واقع در خیابان قائم مقام فراهانی جهت اسکان موقت متکدیان و افراد بی‌خانمان و نیازمند در نظر گرفته است، افزود: مسئولیت این مکان به خانه سازمان‌های مردم نهاد سپرده شده که کار با مشارکت مردمی پیش رود.

معاون‌ سیاسی فرمانداری شهرستان اراک ضمن اشاره به اتراق این افراد در میدان ارگ و مشکل‌ساز بودن این امر برای عابرین و ساکنین این منطقه بیان کرد: تنها بحث اسکان موقت این افراد در این مکان که به صورت شبانه‌روزی دایر است مطرح نیست.

فراهانی توانمندسازی افراد مورد نظر را از مهم‌ترین اهداف تشکیل این مددسرا برشمرد و افزود: اکثر این افراد در صورت اشتغال مناسب و دریافت آموزش‌های لازم به زندگی عادی برمی‌گردند و آسیب‌های اجتماعی به این طریق کاهش پیدا خواهد کرد.

وی بهره‌گیری از آموزش‌های فنی‌حرفه‌ای را جهت توانمندسازی افراد نیازمند و متکدی و حتی زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب موثر دانست و بیان کرد: در این رابطه می‌توان با اداره کل فنی حرفه‌ای همکاری کرد.

فراهانی استفاده از ظرفیت خیرین را نیز امری لازم جهت رفع مشکلات این افراد و نکته‌ای قابل توجه دانست و افزود: در این رابطه باید از رسانه‌ها کمک گرفته شود که بتوانیم خیرین را با این طرح آشنا کنیم.

معاون سیاسی فرمانداری شهرستان اراک با این توضیح که عدم توجه به این افراد و رها شدن آنها در اجتماع سلامت آحاد جامعه را به خطر می‌اندازد، بیان کرد: در این رابطه همه دستگاه‌های مرتبط و مردم باید کمک کنند که این معضل کاهش یافته و در نهایت ریشه‌کن شود.

وی در رابطه با ایجاد خانه امن برای زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب گفت: در این رابطه باید بانک اطلاعاتی از مددجویان توسط بهزیستی تهیه شود و ساز و کار این خانه باید به نحوی باشد که این قشر با آموزش‌هایی که دریافت می‌کنند به زندگی عادی برگردند.

معاون سیاسی فرمانداری شهرستان اراک با بیان اینکه بهزیستی متولی اصلی ایجاد خانه امن است، افزود: این سازمان باید اعتباری که برای این کار نیاز دارد، همچنین لیست وسایل و تجهیزات مورد نیاز و سازمان‌ها و ارگان‌هایی که باید در این رابطه همکاری داشته باشند را به فرمانداری ابلاغ کند.

فراهانی نگهداری دختران در معرض آسیب در کنار زنان آن هم در محیطی مانند زندان را نه تنها سبب کاهش جرم ندانست بلکه بستری برای آسیب دیدن این دختران عنوان کرد و افزود: ایجاد این خانه امن به لحاظ بررسی‌هایی که در خصوص این زنان و دختران صورت می گیرد و جداسازی این افراد با توجه به برنامه‌ای که بهزیستی ارائه داده است، می‌تواند در کاهش جرم و برگشت این دختران به زندگی عادی موثر باشد.

به گزارش ایسنا؛ مشاور امور بانوان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این جلسه گفت: 830 زن آسیب دیده در اراک شناسایی شده که از این تعداد 230 تا 250 نفر در مراجعه ماهانه به بهزیستی فعال هستند.

اکرم حمزه‌لویی مددسرای احداث شده توسط شهرداری را جهت استفاده به عنوان خانه امن مناسب ندانست و در خصوص دلایل این امر تصریح کرد: 70 درصد بانوان شناسایی شده آسیب‌دیده هستند، ایین افراد زنانی هستند که اقدام به تن‌فروشی می‌کنند. این افراد در حقیقت به دلیل رابطه‌هایی که داشته‌اند دچار اختلالات روانی شده‌اند.

وی ادامه داد: برای این افراد مکانی مانند بیمارستان که محوطه‌ای باز را نیز دارا باشد، نیاز است و قطعا این افراد را نمی توان در کنار افرادی که آسیب‌دیده نیستند، در این مددسرا اسکان داد.

مشاور امور بانوان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه 30 درصد بانوان شناسایی شده در معرض آسیب هستند، افزود: این 30 درصد را شاید بتوانیم در این مکان اسکان دهیم که این امر نیز به بررسی روانشناسانه نیاز دارد.

حمزه‌لویی بیان کرد: متاسفانه زنان در معرض آسیب به دلیل نبود مکانی برای اسکان به دام شبکه‌های فساد گرفتار می‌شوند و آسیب می‌بینند و این مددسرا می‌تواند آنها را اسکان داده و از آسیب دیدن آنها جلوگیری کند.

وی در خصوص مددسرای احداث شده توسط شهرداری تاکید کرد: برای اسکان افراد در این مکان باید مشاوره‌ای صورت گرفته شود که افراد در معرض آسیب به این مکان مراجعه کنند. در غیر این صورت این مکان به وقوع جرم و تشدید آسیب اجتماعی می‌افزاید.

مشاور امور بانوان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه اغلب زنان در معرض آسیب یا حتی آسیب دیده تمایل دارند به زندگی عادی برگردند، گفت: خانه امن برای این افراد به معنی زندان نیست بلکه با آموزش‌هایی که در خانه امن ارائه می‌شود تبعات روانی آسیب برای فرد کاسته شده و فرد می‌تواند سلامت نسبی خود را به دست آورد، همچنین در صورت توانمندسازی می‌تواند شغلی برای خود داشته باشد تا دوباره گرفتار نشود.

حمزه لویی با این توضیح که بهزیستی به تنهایی نمی‌تواند این خانه را احداث کند، افزود: همه دستگاه‌های مرتبط باید در این قضیه همکاری کنند. نیازمند مکانی برای این منظور هستیم که امکان ایجاد آن تنها با همکاری فرمانداری و دستگاه‌ها تامین خواهد شد.

وی احداث خانه امن را یکی از ضروری‌ترین نیازهای جامعه عنوان و تاکید کرد: در غیر این صورت تبعات و آسیب‌های اجتماعی همان‌طور که روند رو به رشدی را از آنها در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم، گسترده‌تر خواهند شد.

مشاور امور بانوان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با این توضیح که بهزیستی تنها متولی پیشگیری از معضلات اجتماعی است، افزود: متاسفانه در کشور زنان آسیب‌دیده متولی خاصی ندارند و در این رابطه باید همه دستگاه‌ها همکاری کنند و صرفا چارچوب قوانین خود را در نظر نگیرند بلکه کاهش معضلات اجتماعی و خطرات افزایش این امر را مد نظر داشته باشند.

به گزارش ایسنا؛ کارشناس مسئول امور آسیب‌دیدگان اجتماعی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: دو گروه هدف زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب برای اسکان در خانه امن در نظر گرفته‌ شده است.

مریم دریابیگی بیان کرد: در این مکان ارائه خدمات حقوقی، بهزیستی، اجتماعی و... مد نظر است که بتوانیم به این طریق استعدادها و توانایی افراد را شناسایی و امکان تحصیل را فراهم کرده و توانمندی افراد را ارتقا دهیم تا بتوانند به زندگی عادی برگردند.

وی افزود: ارائه همه این خدمات و تامین مکان نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها دارد که بتوانیم مجموعه‌ای هدفمند را به وجود آوریم تا نرخ رو به رشد زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب به این طریق کاهش پیدا کند.

کارشناس مسئول امور آسیب‌دیدگان اجتماعی استان مرکزی گفت: دختر در معرض آسیب نباید در کنار زن آسیب‌دیده قرار گیرد، به همین دلیل علاوه بر سنجش افراد، باید مکانی در اختیار آنها قرار گرفته شود که قابلیت تفکیک افراد را داشته باشد.

دریابیگی اضافه کرد: نام خانه امن مورد تایید بهزیستی کشور نیست و باید در خصوص تغییر نام این مکان نیز تصمیم‌گیری شود.

 در این جلسه پیگیری تامین اعتبار احداث خانه امن برای جامعه هدف از طریق سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان مرکزی، ارائه لیست ساختمان‌های بلااستفاده سازمان‌های مرتبط و تکمیل طرح ایجاد خانه‌ امن توسط بهزیستی و ابلاغ به سازمان‌های مرتبط تصویب شد.
ارسال به دوستان