۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۲۸۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۱۸-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۲۸۶۸
انتشار: ۱۴:۴۲ - ۱۸-۱۰-۱۳۹۴

تاثیر تغذیه در تشدید بیماری‌های ریوی

وی درباره میزان تاثیرگذاری استرس و فشارهای روانی در ایجاد و تشدید بیماری‌ها، عنوان کرد: استرس در تشدید همه بیماری‌ها موثر است؛ به طور نمونه استرس در بیماری‌های آسم و COPD علائم را بسیار تشدید می‌کند.
یک فوق تخصص ریه با اشاره به اهمیت تغذیه در بیماری‌های ریوی، گفت: نوع تغذیه و حتی شرایط روحی و روانی فرد بر کنترل یا تشدید بیماری‌های ریوی بسیار موثر است.

دکتر هانیه راجی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هرچند زمینه آلرژی افراد با یکدیگر متفاوت است، ولی افراد دچار آلرژی باید دقت داشته باشند از آن دسته مواد غذایی که زمینه آلرژی دارند، استفاده نکنند؛ از جمله این مواد غذایی می‌توان به بادمجان، خربزه، گوجه فرنگی، توت فرنگی، کیوی و میگو اشاره کرد.

وی ادامه داد: در مورد سرطان‌ها نیز مصرف غذاهای حاوی سبزیجات اثر پیشگیری کننده دارد. سبزی‌هایی که ترکیبات بتاکاروتن و آنتی‌اکسیدان دارند، دارای خاصیت پیشگیرانه هستند.

فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: درباره بیماری‌هایی مانند آنفلوآنزا که یک بیماری ویروسی و عفونی است شاید بتوان گفت تغذیه نقش چندانی در ایجاد آن ندارد. بیماران مبتلا به COPD (بیماری‌های انسدادی مزمن ریه) در شرایط پیشرفته بیماری، بهتر است غذاهای حاوی کربوهیدرات که در سوخت و ساز بدن تولید گاز CO2 (دی اکسید کربن) می‌کنند، مصرف نکنند؛ چرا که با مصرف این غذاها میزان CO2 خون‌شان افزایش می‌یابد. بنابراین این بیماران می‌توانند برای تامین انرژی بدن خود مقداری غذاهای چرب را جایگزین غذاهای حاوی کربوهیدرات کنند.

راجی اظهار کرد: البته در بیماران مبتلا به بیماری‌های انسدادی مزمن ریه به دلیل سن بالایی که دارند، ممکن است در مصرف غذاهای چرب به دلیل بروز بیماری قلبی عروقی، محدودیت داشته باشند. لذا تغذیه در بیماران خاص اهمیت بسزایی دارد و توصیه می‌شود رژیم غذایی بیماران توسط پزشک مربوطه تنظیم شود.

وی درباره میزان تاثیرگذاری استرس و فشارهای روانی در ایجاد و تشدید بیماری‌ها، عنوان کرد: استرس در تشدید همه بیماری‌ها موثر است؛ به طور نمونه استرس در بیماری‌های آسم و COPD علائم را بسیار تشدید می‌کند.

این فوق تخصص ریه افزود: البته باید این نکته هم بسیار مورد توجه قرار گیرد که افراد سالم یا کسانی که زمینه بروز یک بیماری را دارند، لازم است از استرس و فشارهای روانی پرهیز کنند؛ چرا که ممکن است به واسطه این شرایط دچار مشکلات جسمانی شوند.

راجی اظهارکرد: نکته حائز اهمیت دیگر در این بحث این است که در بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن، ممکن است مزمن بودن این بیماری حالت افسردگی و مشکلات روان‌پزشکی برای فرد ایجاد کند، بنابراین چنانچه این مشکلات درمان نشود ممکن است در روند کنترل بیماری مزمن مشکلاتی ایجاد شود.
برچسب ها: تغذیه ، بیماری ریوی
ارسال به دوستان
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد