۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۳۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۵ - ۰۴-۰۲-۱۳۹۵
کد ۴۶۳۶۶۶
انتشار: ۰۷:۰۵ - ۰۴-۰۲-۱۳۹۵

برگزاري اجلاس وزيران خارجه سيكا با حضور ايران در چين

پنجمين اجلاس وزيران امور خارجه «سيكا» با شركت 26 كشور از جمله ايران به ميزباني كشور چين برگزار مي‌شود.

به گزارش ايرنا، سيكا (تعامل و اقدامات اعتمادساز آسيا) در واقع يك همايش سياسي و امنيتي بلندپايه براي مسئولان رده بالاي ديپلماسي كشورها محسوب مي شود كه اين بار ميزباني اجلاس وزيران آن بر عهده شهر پكن گذاشته شده است.

اين نشست طي روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاري ( 8 و 9 ارديبهشت) برپا خواهد شد.
وزارت امور خارجه كره جنوبي نيز امروز در گزارشي از حضور«يون بيونگ سه» رئيس دستگاه ديپلماسي اين كشور در كنار ساير همتايان و ديپلمات هاي ارشد كشورهاي ايران، تركيه، هند، روسيه و چين در اين نشست خبر داد كه براي نخستين بار در آن شركت مي كند.

اين وزارتخانه افزوده است كه وزير خارجه كره نيز در اين اجلاس در باره مسائل امنيتي از جمله تسليحات هسته اي و موشكي كره شمالي سخنراني و با ديپلمات هاي ديگر بحث و تبادل نظر خواهد كرد.

كره جنوبي اميدوار است از طريق برگزاري اين اجلاس كشورها را با مواضع خود در خصوص اجراي تحريم هاي سخت عليه كره شمالي و افزودن بر فشارها براي رها كردن برنامه تسليحات هسته اي اين كشور همراه كند.

همچنين گزارش شده كه وي در جريان اين نشست با شماري از وزيران خارجه كشورهاي شركت كننده در اجلاس از جمله «وانگ يي» وزير امور خارجه چين ديدار و گفت وگو خواهد كرد.

گفت وگو در باره مسئله هسته اي شبه جزيره كره، صلح و ثبات جهاني، مبارزه با تروريسم، همكاري هاي امنيتي و كاهش تنش هاي منطقه اي و جهاني از جمله محورهاي مورد گفت وگوي شركت كنندگان عنوان شده است.

اولين اجلاس سازمان‌هاي غيردولتي و مطالعاتي كشورهاي عضو «سيكا» نيز خرداد ماه سال گذشته در شهر پكن پايتخت چين برگزار شد كه علي اكبر ولايتي رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين نشست شركت داشت.

كنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسيا موسوم به «سيكا» در اصل اجلاسي است كه «حفظ صلح و امنيت در آسيا» مهمترين هدف وجودي آن را تشكيل مي دهد.

طرح اوليه ايجاد اين اجلاس به 21 سال قبل بازمي گردد كه نورسلطان نظربايف رئيس جمهور قزاقستان در چهل و هفتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در اكتبر 1992 ايجاد اين سازمان را طرح كرد.

جمهوري اسلامي ايران، قزاقستان، افغانستان، پاكستان، كره جنوبي، چين، روسيه، هند، فلسطين، مغولستان، قرقيزستان، ازبكستان، تاجيكستان، جمهوري آذربايجان و تايلند اعضاي اصلي سازمان سيكا را تشكيل داده و كشورهاي استراليا، ويتنام، اندونزي، ‌لبنان، مالزي، آمريكا، اوكراين، ژاپن، سنگاپور،عربستان سعودي وسريلانكا نيز به عنوان اعضاي ناظر در آن محسوب مي شوند.

در حال حاضر اين سازمان 22 عضو دارد و در برگيرنده 12 عضو ناظر مشتمل بر سازمان هاي بين المللي همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنيت و همكاري در اروپا، اتحاديه عرب و تعدادي از كشورها از جمله مالزي، اندونزي، ويتنام، ژاپن، اوكراين و آمريكا است.

نشست سران سيكا هر 4 سال يك بار و اجلاس وزراي خارجه نيز هر 2 سال يك بار برگزار مي‌شود.

اولين و دومين اجلاس سران سيكا در سال‌هاي 2002 و 2006 در شهر آلماتي پايتخت قزاقستان و اجلاس سوم و چهارم نيز به ترتيب در سالهاي 2010 و 2014 در استانبول تركيه و شهر بندري شانگهاي در چين برگزار شد.
برچسب ها: سیکا ، چین
ارسال به دوستان