۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۹۱۵۶۲
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۸ - ۱۴-۰۶-۱۳۹۵
کد ۴۹۱۵۶۲
انتشار: ۰۰:۵۸ - ۱۴-۰۶-۱۳۹۵

خط قرمزهای صداوسیما باید تغییر کند

به هر حال امروز باید واقعیت‌ها را بپذیریم و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم. باید دید که رقبا چه برنامه‌هایی دارند و ما بر اساس آن برنامه‌ها برای خودمان برنامه‌ریزی کنیم.
اولین مدیر شبکه سه سیما که اولین مدیر یک شبکه‌ی تلویزیونی محسوب می‌شود که پس از انقلاب راه‌اندازی شده و به مدت ۹ سال در این کسوت فعالیت داشته است، درباره شرایط امروز صداوسیما به بیان سخنانی پرداخت.

به گزارش ایسنا، محمد جعفر صافی، اظهار کرد: شرایط رسانه‌ای نسبت به گذشته خیلی فرق کرده است. در دوره‌ ما رسانه‌ها مجازی حضور نداشتند. این رسانه‌ها اخیراً نشان دادند که چقدر می‌توانند موثر باشند و حتی در مواقعی نقشی مهمتر از رادیو و تلویزیون‌های دنیا را ایفا کنند.

او با بیان اینکه «دیگر نمی‌شود بر اساس تفکرات خودمان صداو سیما را اداره کنیم»، سخنانش را اینگونه ادامه داد: به هر حال امروز باید واقعیت‌ها را بپذیریم و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم. باید دید که رقبا چه برنامه‌هایی دارند و ما بر اساس آن برنامه‌ها برای خودمان برنامه‌ریزی کنیم. خط قرمزها نمی‌تواند خط قرمزهای ۳۰ سال پیش باشد. ما در آن زمان برای پخش یک مسابقه فوتبال و کشتی هم مورد انتقادهای زیادی قرار می‌گرفتیم که خدا رحمت کند امام (ره) را که در مقطعی واقعاً به داد رادیو و تلویزیون رسید. ولی امروز خط قرمزها باید تغییر کنند.

صافی یادآور شد: کشور ما در منطقه از هر لحاظ اول است. در زمینه رشته‌های هنری از هنرهای تجسمی گرفته تا سینما و برنامه‌های تلویزیونی، ما باز هم در مقام اول هستیم. ولی باز هم باید تلاش بیشتری کنیم و از افراد حرفه‌ای‌تر برای تولیدات استفاده کنیم. دوستان باید تلاش کنیم چون به نظر می‌رسد عقب افتادیم. رسیدن به این نقطه برای ما کار سختی نیست، چون نیروهای حرفه‌ای برای این کار داریم، فقط باید خوب مدیریت شوند.

رفت‌ و آمدهای رسانه‌ای به منظور آشنایی با فرهنگ و سیاست‌های کشورها

صافی که مدتی است به عنوان مدیر کل رسانه‌های خارجی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد فعالیت می‌کند، درباره تعامل رسانه‌های داخلی و خارجی اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۳۰۵ خبرنگار خارجی در ایران داریم که ممکن است برخی از آنها عوامل گروه خبری باشند، ولی به هر حال کار خبری می‌کنند. در پی سیاست‌های آقای دکتر جنتی و آقایی انتظامی مبنی بر بحث دیپلماسی رسانه‌ای، ما امسال خیلی فعال‌تر در این راستا کار می‌کنیم و حداقل ۱۰ گروه رسانه‌ای را که شامل شش رسانه‌ است به خارج از کشور اعزام کرده‌ایم که با فعالیت‌های رسانه‌های خارجی آشنا شوند و بحث خواهرخواندگی ارتباطات رسانه‌ای بین خبرگزاری‌های داخلی و خارجی برقرار  شود تا بتوانند با هم مبادله خبری داشته باشند. همچنین در عین حال بتوانند بازدیدی از رسانه‌های خارجی داشته باشند.

او ادامه داد: در این راستا برای آشنایی بیشتر رسانه‌های خارجی با ایران نیز از آنها دعوت می‌کنیم تا به ایران بیایند و علاوه بر بازدید از فضاهای رسانه‌ای کشور ما، از مراکز صنعتی و میراث فرهنگیمان نیز بازدید می‌کنند. همچنین یکی از فعالیت‌های که هر ساله وجود داشته است،‌ اما امسال آن را بیشتر کرده‌ایم، حضور افراد ذی‌نفوذ مطبوعات خارجی در ایران است که به عنوان مثال در نمایشگاه مطبوعات سال گذشته، نمایندگان روزنامه‌های «السفیر» لبنان و «فیگارو» فرانسه حضور داشتند. همچنین حضور رئیس سندیکای روزنامه‌نگاران آلمان در ایران باعث شد که پیرو آن هیئت رسانه‌ای از کشورهای آلمان، سوئیس و اتریش به ایران بیایند و قرار است باز هم گروه‌هایی دیگری اعزام کنند.

مدیر کل رسانه‌های خارجی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی گفت: متقابلاً ما نیز هیئتی را از ایران به لبنان اعزام کردیم که ملاقات‌هایی را با مسئولان ذی‌ربط داشتند. معتقدیم که هر چه بیشتر این رفت‌ و آمدها را باید توسعه دهیم. همان‌طور که وزارت امور خارجه کشور ازطریق دیپلماسی، در زمینه ارتباط با کشورهای دیگر فعال است، ‌ما نیز باید در زمینه دیپلماسی رسانه‌ای فعال باشیم تا حقایق ایران را به خارجی‌ها نشان دهیم. تا کنون نتایج مثبتی را به دست آورده‌ایم و خیلی‌ها به ویژه پس از برجام از این رفت‌ و آمدها راضی هستند و خوشحالند که این امکان در ایران برای آنها فراهم شده است. ما باید بتوانیم کشورمان را به سایرین نشان دهیم؛ چراکه متاسفانه بر اساس تبلیغات بدی که در گذشته صورت گرفته بود،‌ برداشت درستی از مملکت ما در جوامع خارجی وجود نداشت و این وظیفه ما و رسانه‌ها است که در این راستا فعال عمل کنیم.

صافی هدف اصلی رفت‌ و آمدهای رسانه‌ای را آشنایی با فرهنگ و سیاست کشورها دانست و در این زمینه بیان کرد: در این راستا با وزارت امور خارجه مکاتباتی داشتیم و توانستیم با همراهی آنها، لیستی از کشورهایی که می‌توانیم با آنها ارتباطات رسانه‌ای داشته‌ باشیم را طراح کنیم. در این لیست که هم‌اکنون بر اساس اولویت‌ها طراحی شده است، ۲۴ کشوری که می‌توانیم به آنها هیات رسانه‌ای بفرستیم و ۲۴ کشوری که می‌توانند به ایران بیایند، وجود دارد؛ البته در این رفت‌ و آمدهای رسانه‌ای ممکن است، جنبه خبری هم وجود داشته باشد، ولی بیشتر جنبه آشنایی مد نظر ماست؛ به عنوان مثال ممکن است برخی از خبرنگاران خارجی درخواست داشته باشند که با چند تن از مسئولان کشوری مصاحبه داشته باشند، که صورت می‌گیرد، اما به طور کلی هدف آشنایی با فرهنگ و سیاست کشورها است.

او یادآور شد که از افراد رسانه‌ای که به هر دلیلی صاحب‌نام هستند، دعوت می‌شوند تا در محافل علمی رسانه‌ای ما سخنرانی کنند و بازدیدهایی هم از خبرگزاری‌ها و دفاتر روزنامه‌ها داشته باشند.
برچسب ها: صدا و سیما ، خط قرمز
ارسال به دوستان
۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی)