۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۴۹۶۹۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۹ - ۱۰-۰۷-۱۳۹۵
کد ۴۹۶۹۹۳
انتشار: ۰۸:۲۹ - ۱۰-۰۷-۱۳۹۵

قلب را بیمار نکنیم

دومین علت مرگ و میر در ایران ، بیماری های قلبی است. علت اول فوت مردم کشور، حوادث رانندگی و بیماری های قلبی و سرطان ها به ترتیب دومین و سومین علت فوت ایرانی هستند.
 باتوجه به افزایش شهرنشینی و ایجاد برخی از ریسک فاکتورها شاهد افزایش بیماری های قلبی در کشور هستیم و حتی این بیماری به عنوان دومین علت مرگ و میر شناخته شده که همه ما با رعایت اصول بهداشتی ، باید تلاش کنیم به این بیماری ها مبتلا نشویم.

29 سپتامبر مصادف با روز جهانی قلب است و به این مناسبت تلاش می شود تا مردم به این عضو بسیار مهم توجه بیشتری کنند. شعارهایی مانند قلب سالم اولویتی برای همه کس و همه جا و همواره در جاده قلب سالم حرکت کنیم در سال های اخیر انتخاب شده تا گامی ارزشمند برای حفظ سلامتی این عضو برداشته شود.

هدف از نامگذاری این روز، اطلاع رسانی مناسب برای جلوگیری از آسیبهای بیماری های قلبی و عروقی به عنوان عمده ترین علت مرگ و میر در دنیا است. به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دیابت، چاقی، سیگار، قلیان، کم تحرکی ، استرس، فشار خون و مسایل ژنتیکی از مهمترین ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند که اغلب شهروندان توجه جدی به آن ندارند.

عفونت های دهان، آلودگی هوا، قرص های ضد بارداری، کم خوابی، افزایش چربی خون و برخی از بیماری های وبروسی از دیگر عوامل ایتلا به این بیماری هستند.
هر چند متولیان حوزه بهداشت و درمان در صدد کاهش این ریسک فاکتورها در جامعه هستند اما متاسفانه اغلب آنها در حال افزایش هستند و ادامه این روند خطراتی فراوانی را برای مردم در پی خواهد داشت که باید جلوی آن گرفته شود.

** بیماری های قلبی دومین عامل مرگ و میر در ایران
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مورد به خبرنگار علمی ایرنا گفت: دومین علت مرگ و میر در ایران ، بیماری های قلبی است. علت اول فوت مردم کشور، حوادث رانندگی و بیماری های قلبی و سرطان ها به ترتیب دومین و سومین علت فوت ایرانی هستند. دکتر محمد حسین ماندگار تاکید کرد که باید برنامه ریزی لازم برای کاهش این بیماری در جامعه انجام گیرد تا شاهد کاهش مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی و عروقی در جامعه باشیم.

وی در پاسخ به این سئوال که چه عواملی قلب را تهدید می کند، گفت: دیابت، چاقی، سیگار، قلیان، عدم تحرک، استرس، فشار خون و مسایل ژنتیکی از مهمترین ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماری های قلبی هستند. ماندگار با اشاره به اینکه ریسک فاکتورهایی در زندگی شهری وجود دارند که عامل افزایش این بیماری هستند، اظهار کرد: باید با این عوامل مقابله جدی کرد تا شاهد کاهش آنها باشیم.

** حدود یک سوم جمعیت کشور اضافه وزن دارند
وی برلزوم جلوگیری از مصرف بیش از حد کالری تاکید کرد و افزود: حدود یک سوم از جمعیت ایران دچار اضافه وزن هستند و در دنیا هم حدود یک میلیارد نفر چاق یا اضافه وزن دارند.
ماندگار به مصرف بی رویه نمک و شکر در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف نمک در کشور سه برابر استاندارد جهانی و مصرف شکر نیز چند برابر استاندارد جهانی است.

این متخصص قلب بر لزوم پیشگیری از بیماری قلبی تاکید کرد و گفت: پیشگیری از بیماری های قلبی به مراتب موثر تر و ارزان تر از درمان است و باید به آن توجه بیشتری کرد. وی ادامه داد که درمان این بیماری شامل داروها، روش های تهاجمی و روش های جراحی قلب گران قیمت هستند در حالیکه اگر آگاهی جامعه را افزایش دهیم و از طریق پیشگیری می توان به نتایج مطلوب تری دست یافت.

** سن سکته قلبی در کشور کاهش یافته است
وی با اشاره به اینکه سن سکته قلبی متاسفانه در ایران کاهش یافته است، افزود: شیوع بیماری قلبی در سنین جوانی خیلی بیشتر مشاهده می شود در حالیکه این بیماری باید در سنین بالا دیده شود . استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: جوامع غربی با اصلاح ریسک فاکتورها توانستند این بیماری را از سنین جوانی دور کنند. مصرف دخانیات از جمله ریسک فاکتورهای این بیماری است که آن را محدود کرده اند و در فضاهای عمومی اجازه کشیدن مواد دخانی را نمی دهند .

وی ادامه داد که سن سکته های قلبی را می توان با کنترل ریسک فاکتورهای مهم به سمت سن های بالاتر هدایت کرد در حالیکه در جوامع در حال توسعه از جمله ایران این متغییر در حال افزایش است. ماندگار بیان کرد: بیماری قلبی بیماری مربوط به دهه های 60 و 70 است و باید در سنین بالا مشاهده شود. گرفتگی رگ های قلب، گرفتگی عروق کرونر، ضایعات عروق کرونر در سنین بالاتر باید مشاهده شود اما بدلیل عدم کنترل این روند تغییر کرده است.

** آموزش مقابله با بیماری قلبی و عروقی را باید از کودکی آغاز کرد
وی گفت: آموزش های رعایت اصول و موارد مقابله با بیماری قلبی و عروقی را باید از کودکی آغاز کرد . افراد در صورت عدم رعایت این موارد در دوران کودکی، بیشتر در معرض بیماری های قلبی، دیابت و فشارخون قرار می گیرند. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما باید آموزش رژیم غذایی سالم را از کودکی آغاز کنیم. باید این آموزش از خانواده ها شروع شود و مدارس و دانشگاه ها ادامه داد تا شهروندی سالم داشته باشیم.

** سیگار عامل موثر در بروز بیماری های کرونر
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مواد دخانی از جمله سیگار را از عوامل خطر در ابتلا به بیماری قلبی و عروقی دانست و گفت: 36 درصد بیماری های کرونر براثر مصرف سیگار است. دکتر سید محسن میرحسینی اظهار کرد: بیماری عروق کرونر علت یک سوم مرگ و میر افراد بالای 35 سال در حهان است.

وی بیان کرد که سالیانه حدود 3.17 میلیون نفر در جهان براثر بیماری های قلبی و عروقی فوت می کنند که پیش بینی می شود تا سال 2030سالیانه 23 میلیون نفر برسد. میرحسینی، فشار خون، چافی و عفونت های دهان را از عوامل ایجاد این بیماری اعلام کرد و گفت: فشار خون سبب آسیب رساندن به جداره رگ و ایجاد سکته قلبی و مغزی می شود. وی گفت: مصرف برحی از روغن ها مانند سویا، ذرت، زیتون و امگا 3 می تواند از بروز بیماری قلبی و عروقی جلوگیری کند.

منبع: ایرنا
برچسب ها: قلب
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد