۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۰۱۴۹۱
تعداد نظرات: ۳۰ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۰۵-۰۸-۱۳۹۵
کد ۵۰۱۴۹۱
انتشار: ۰۸:۵۴ - ۰۵-۰۸-۱۳۹۵

لبخند به کودکان کار/ لطفا سخت نگیرید

اگر نمی توانیم برای بهبود شرایط این کودکان اقدامی کنیم حداقل با تلخی با آن‌ها برخورد نکنیم.
عصر ایران؛ مصطفی داننده - وقتی خورشید، تهران و دیگر شهرهای ایران را روشن می کند و برخی خانواده‌ها بچه‌های خود را آماده می‌کنند که به مدرسه بروند. بچه‌های خود را با ناز بیدار می‌کنند، برای آن‌ها صبحانه آماده می‌کنند به تنشان لباس می‌کنند و آن‌ها را با بوسه راهی مهدکودک و مدرسه می‌کنند برخی دیگر از بچه‌ها هم همچنان خواب هستند و مادران منتظر بیدار شدن آن‌ها. اما در این شهر هستند کودکانی که روز خود را کار آغاز می‌کنند و شب‌ها را با کار به پایان می‌رسانند.

کوکانی که باید صبح‌ خود را در مدرسه سر کنند در خیابان دست‌فروشی می‌کنند. هنگامی که بچه‌ها پای سفره ناهار و شام در کنار مادر و برادر و خواهر خود نشسته‌اند این‌ کودکان در سر چهارراه‌ها دست‌فروشی می‌کنند.

بخاری مدرسه‌ها و خانه‌ها گرم است اما خیابان سرد است. هرچه هم بپوشی خیابان سرد است به ویژه وقتی باران بزند و یا برف بیاید. پسر و یا دختر دست‌فروش و بچه‌های کار که لباس زیادی بر تن ندارند حداکثر یک دستکش پاره یا یک کلاه ساده. آنها در خیابان سردشان می‌شود.

همه این‌ها را نوشتم که بگویم بیایید هوای بچه‌های کار را داشته باشیم. راه دوری نمی‌رود وقتی این بچه ها به شیشه خودرو می‌زنند که گلی، دست مال کاغذی یا آدامسی بفروشند زیاد سخت نگیرییم. شیشه را پایین بکشیم و به آنها لبخند بزنیم یا حداقل با این کودکان بدرفتاری نکنیم.


با بچه‌های کار مهربان باشیم

باور کنیم این بچه‌ها گناهی ندارند. اینها کودک هستند و توانایی برای تغییر شرایط زیست خود ندارند.
این را بدانیم که شرایط زندگی این کودکان به گونه‌ای است که مجبورند به جای مدرسه و مهدکودک در خیابان باشند؛ به جای اینکه بابا نان بیاورد آن‌ها نان آور خانه شده‌اند یا به آلتی در دست شبکه های تبهکار و سازمان یافته تبدیل شده اند.

اگر نمی توانیم برای بهبود شرایط این کودکان اقدامی کنیم حداقل با تلخی با آن‌ها برخورد نکنیم. حداقل به این کودکان لبخند بزنیم. اگر شکلاتی یا خوراکی  به همراه داریم به این کودکان بدهیم.

هوا سرد شده است، امروز بارانی است شاید فردا برفی باشد و کودکان کار در خیابان روزهای خود را سر می‌کنند بیاییم این سرما را برای آن‌ها سرد‌تر نکنیم.

درباره نحوه ارتباط و برخورد و تعامل با این کودکان و راه های حل مسئله کودکان کار، نظرات مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال برخی می گویند به این کودکان، غذا می دهیم. برخی دیگر هم راه ها و اقدامات دیگری را پیشنهاد می کنند. هر چه باشد ولی می‌دانم که می‌شود با آنها مهربانانه برخورد کرد حتی اگر آنها تلخی کردند. به یاد داشته باشیم این کودکان یا سرپرست ندارند یا بدسرپرست هستند. آنها آموزش خانوادگی یا تحصیلی ندیده اند. آنها به دور از سایه خانواده و مدرسه، در خیابان ها بزرگ شده اند این کودکان به جای این که در میان هم‌سالان خود رشد کنند و زندگی را بازی کنند در کف خیابان بزرگ شده‌اند پس سعی کنیم آنها را درک کنیم. آنها کودک هستند. آنها نمی توانند شرایط خود را تغییر دهند.

بیایید از امروز باهم قرار بگذاریم اصلا چالشی راه بیندازیم. بیایید تمام شبکه‌های اجتماعی را پرکنیم از لبخند به کودکان کار.  به کودکان کار لبخند بزنیم حتی اگر در عصبانی‌ترین حالت قرار داشتیم. فرق او با بچه‌های ما فقط در یک کلمه است «کار».


ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۶۱
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
9
108
اخ قلبم..دلواپسها کجا هستند؟؟!!
پاسخ ها
سروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
همون جایی که شماها از هر وسیله ای برای سرکوب منتقدان خودتان استفاده می کنید، همون جا هستند منتها اون ور دیوار.
امین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
تیتر خیلی خوبی انتخاب کردین آقای داننده.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
11
59
شیشه را پایین بکشیم و لبخند بزنیم که دیگر ول نمی کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
خوشبختانه من این کار رو بارها انجام دادم و در جواب اصرارهایشان گفتم عزیزم من احتیاج ندارم، ممنونم و تمام شده


سخت نگیرید دوستان
حتی به خاطر اصرار احتمالی بعضی از کودکان و ازار احتمالی ما، بقیه شون و خودمون رو از حس خوب محبت بی نصیب نکنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
5
43
گریه کردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
1
46
کودک کار!
پدر و مادر بی مسئولیت، البته اگر وجود داشته باشه و جامعه بی مسئولیت تر!
چند وقت قبل با همسرم انقلاب بودیم، یک دختربچه که قدش کمی بالاتر از زانوی من بود، محکم منو گرفت تا ازش دستمال بخرم. حداکثر 4 سالش بود و حتی نمی تونست هنوز درست صحبت کنه.
بنظرتون تربیت خیابانی، چه بلایی سر این بچه های معصوم خواهد آورد؟
شهاب
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
11
41
من چند وقت هست همیشه ۱۰هزار تومان رو به صورت خورد توی ماشبنم نگه میدارم وقتی به یکی از این بچها بر میخورم شرمندشون نشم , خیلی حساسم روی اینکه بچه ای که رو میندازه به ماشین من سرخورده از من نشه ! درست یا غلطش رو نمیدونم ولی دلم نمیخاد اون بچه رو نا امید و سرخورده کنم.
از امروزم تصمیم دارم خوراکی بخرم و توی ماشین نگه دارم که توی این فصل سرد بهشون یه خوراکی هم بدم , ماهی ۲۰هزار تومن فکر نکنم هزینه داشته باشه برامون : همه اینکارو بکنن درست یا غلط حالا !
انشالاه شرایطشون عوض شه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
دوستان به جای پول که تبهکاران پشت پرده این کار را جری تر و حریص تر میکند، به آنها خوراکی مخصوصا شیر پاکتی که در ماشین تهیه و نگه می داریم بدهیم چون این بچه ها تغذیه مناسب هم ندارند. من شیر پاکتی را بیشتر توصیه می کنم.
اميني
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
معمولا پول به خودشان نمي رسد و توسط رييس باند ضبط مي شود.

تغذيه خوب است.
مواد با كيفيت و كم حجم غذايي : شير پاكتي، مغز بادام زميني، آجيل، كشمش و لقمه هاي پروتئين دار...
لطفا دور چيپس و پفك و مواد مضر را خط بكشيد.


مهمترين چيزي كه بايد دريافت كنند، حس توجه و مهرباني است. بايد بفهمند كه ما با آنها هيچ دشمني نداريم و با آنها همدردي مي كنيم و كاري اگر از دستمان بر بيايد برايشان انجام مي دهيم.
مهسا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
3
37
خوبه ، کودکان کار کم غصه داشتند حالا محبت الکی هم بهش اضافه می شه. بهش بخندی و اون باز تو سرما سگ لرز بزنه که فایده ای نداره. چرا چارتا مقاله نمی نویسی که شهرداری و بهزیستی کمی پیگیرتر باشند.
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
13
33
سلام.
با اینکه همیشه با مقالات اصلی شما موافق بوده و از خواندن آنها لذت برده ام، با این مقاله شما کاملا مخالفم. به دو دلیل:
1- حداقل در شهر تهران این به اصطلاح کودکان کار آسایش را از مردم سلب کرده اند. مردم و خانواده ها پشت هیچ چراغ قرمزی نیست که از دست این افراد آرامش داشته باشند و بایستی مدام در حال جنگ و جدل برای جلوگیری از کثیف کردن شیشه ها و یا کوبیدن به شیشه ماشین و زل زدن به زن و بچه شان باشند. حال انتظار لبخند هم دارید؟! عجبا!
2- مسلما در پشت این کودکان، افراد رذل، معتاد و سو استفاده گری قرار دارند که هر کمکی به این کودکان در واقع کمک به آن اراذل و اوباش و تشویق آنها خواهد بود، وگرنه کدام خانواده سالمی فرزند 4 ساله خود را نیمه شب تنها روانه خیابان ها می کند؟
3- اگر همه مردم این شهر فقط یک ماه به نصیحت شما عمل نکنند و با تندی از کمک کردن به این کودکان دست آویز شده خودداری کنند، بساط این سو استفاده برای همیشه برچیده خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
فرشاد عزيز حرف شما كه افرادي پشت اين بچه‌ها هستند، متين. در مقاله هم به اين موضوع اشاره شده اما مطمئن باش با تلخي و تندي به يك بچه كه نه مسئول اين وضعيته و نه اراده و قدرتي براي تغيير، هيچ چيزي را عوض نميكند و به هيچ عنوان باعث برچيده شدن بساط افراد رذل پشت سر اين بچه‌ها نخواهد شد كه اگر برايشان فرقي ميكرد تندي و ملايمت شما مطمئنا اين بچه‌ها الان توي خيابان نبودند. اما حرف شما را مي‌توان به كمك مالي به اين كودكان تعميم داد. بله سعي كنيد و به جد سعي كنيد هيچ كمك مالي به اين بچه‌ها نكنيد مطمئنا به اين ترتيب بساط اين افراد جمع خواهد شد اگر عايدي برايشان نداشته باشد. پس لطفا لطفا و بازهم لطفا خنده و ملايمت را از اين بيچاره‌ها دريغ نكنيد اما كمك مالي را حتما حذف كنيد. حتي اگر مجبور شدي هر روز شيشه ماشينت را تميز كني بازهم لبخند بزن كمك مالي نكن. خوراكي برايشان در حد خوردن در همان محل بده ولي اضافه‌تر يا پول نده! نديم هيچ كس!! لطفا
احمدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
با نظر آقای فرشاد صددرصد موافقم
ظاهرا شما تا حالا به این کودکان لبخند نزدی تا ببینی چطور ول کن نیستن
شما میفرمایید با لبخند اجازه بده شیشه ماشین را تمیز کنن و پول نده . عجیبه!!!! ظاهرا توی این شهر زندگی نمیکنید!! هفته گذشته سر چهاراه ولیعصر نیایش وقتی یکی از این کودکان شیشه ماشینم را تمیز کرد و پول ندادم با وسیله ای که دستش بود چنان محکم کوبید به کاپوت ماشین که واقعا اگر چراغ سبز نشده بود حتما یه چک محکم بهش میزدم تا یا بگیره اموال مردم بازیچه دست اینها نیست
شما با این مقاله بیشتر گداپروری و دزدی و فرصت بیشتر به باندهای خرید و فروش کودکان را تقویت می کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
2
15
ایکاش واقعا میشد دنیا رو عوض کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
4
34
میشه از دولت کروواسی یا گینه نو و یا .... تقاضای کمک کرد!!

من مالیات نمیدهم که در خیابان شاهد این نا عدالتیها باشم!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
6
11
خیلی زیبا نوشتید و البته خواندنش برای من دردآور بود اما واقعیتی است که وجود دارد .حال که همگی درگیر سیاست و جناح بازی و سیاست بازی هستند و اینان را به فراموشی سپرده اند کمک های ناچیز ما مردم چه مادی و چه به قول نویسنده عزیز ، خوش رفتاری ، شاید تلخی روزگارشان را برای یک دقیقه شیرین سازد ........ از یاریشان دریغ ننماییم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
2
28
دیگه از مسئولین قطع امید کردین ؟!
پويا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
3
19
اگر واقعاً اين بچه ها را دوست داريد ، به هيچ عنوان به آنها كمك نكنيد چون با اين كار به استثمار بيشتر آنها كمك كرده ايد و اين مبالغي كه بعنوان كمك به اين بچه هاي معصوم پرداخت ميشود مستقيماً توسط باندها و پدر و مادر بي لياقت اين بچه ها گرفته ميشود و ما با اين كار به استثمار بيشتر اين بچه ها كمك كرده ايم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
1
12
خدا شاهده با این که خودم خیلی مشکلات وبدبختی دارم واصلا هم حال وروز خوشی ندارم ولی دلم خیلی سوخت
مسلم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
3
5
من علی رغم اختلافم بر سر جناح های سیاسی، همواره این مواضع و مطالب عصر ایران را ستوده ام.
ان شالله خود خداوند متعال به شما توفیق روز افزون بدهد که ابزارتان را گامی در جهت توسعه عدالت اجتماعی به کار گرفته اید و در این عرصه انصافا جدی هستید.
موضع حق و حرف حق را از هر کسی باید شنید و از او تشکر کرد.
سعید هاشمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
1
6
من با کمک کردن کاملا مخالفم، پولش تو جیب یکی دیگه میره! اگر برای اون نفر سوم این بچه ها سودی نداشته باشن ازشون هم استفاده ابزاری نمیشه. ضمن اینکه درست هم تربیت نمیشن، روز عروسیم منو پشت چراغ قرمز دوره کردن شیشه رو دادم پایین به ده دوازده نفر پول دادم، یکیشون گوشیمو از تو ماشین برداشت و فرار کرد
ناشناس
Canada
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
1
0
احسنت
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
0
3
اینایی که نوشتید درست. منم ناراحت میشم و دوست دارم کمکشون کنم ولی کمکی که به خودشون برسه. منتها حس میکنم اگر بهشون کمکی بکنم ممکنه اول: این پول به جیب خودشون نره و بره به دست ادمایی که اینارو تحت سلطه خودشون درآوردن و از این راه جیب اونا پرپول تر بشه. و دوم اینکه این نوع کار برای بچه تبدیل به روال بشه و در آینده هم به دنبال همچین کاری بره
واقعا نمیدونم راه درست چیه و فقط افسوس می خورم با دیدن بچه ها
تورک
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
3
0
باید این را هم اضافه میکردی: وقتی به این کودکان بی توجهی و بدرفتاری بشود، شخصیت آنها هم عقده ای و منفی شکل میگیرد و در نتیجه آن وقتی که بزرگ شدند آماده هرگونه بی رحمی و جنایتی هستند تا عقده هایشان را خالی کنند. موافقم با اینکه حداقل لبخندی بزنیم، خرجی هم که ندارد. از خواندن این مقاله خیلی کیف کردم و امیدوار شدم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
2
0
دلم به درد اومد عصر ايران .
فرید
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
0
2
امروز داشتم به همین موضوع فکر می کردم که بالاخره کدام نهاد متولی جمع آوری این بچه های کار است ؟گروهی به جمع آوری کارتن و پلاستیک از مخازن زباله مشغولند و گروهی پشت چراغ های راهنمایی .
البته سؤال واضح تر این است که این جمعیت کودک , تحت حمایت کدام نهادها در خیابان ها پراکنده شده اند ؟
سید
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
2
2
خوب کاری است بگویید گدا پروری کنید این به ظاهر بچه ها درامدشان از ده نفر کارمند بیشتر است باور ندارید یکی از اینها را با همان زبان خوشتان به حرف بکشید یا به زور جیب هایش را بگردید تا باور داشته باشید اینها زاییده تفکر کسانی است که از روی ترحم به انها کمک میکنند وگداپروری در کشور راه می اندازندوشاید همچین مقالاتی از طرف اربابان اصلی انها نگارش شده و به مردم تحمیل میکنند چه درامد سرشار و بی زحمتی دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
0
3
بابا مهلت نمیدن که خوردنی بهشون بدی و لبخند بزنی سریع شیشه رو پاک میکنن بعد میگن پول بده اگه ندی بد و بیراه میگن
من خودم پول دستم نبود بهش بدم گفت حالا که شیشتو پاک کردم پول نمیدی گفتم خب ندارم بعد گرفت شیشه رو کثیفش کرد در رفت!!
منم والا چیزی بهش نگفتم چیکارش میکردم آخه
محمد
Australia
۰۲:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
1
3
سلام. من یه پیشنهاد خوب دارم برای اینکه بتونیم در حد توان خودمون به این بچه ها کمک کنیم. می تونیم تو داشبورد ماشین شیر پاکتی کوچک ، میوه ، لقمه ای نون وپنیر وسبزی یا بیسکوییت داشته باشیم و به این بچه ها که دچار سو تغذیه هستند با مهربانی بدهیم . چون کمک ما پولی نیست نگرانی این وجود ندارد که بزرگتری اونها رو ازشون پس بگیره. من خودم زمانی که ایران بودم همیشه این کار رو می کردم . مثلا وقتی برای نهار خودم لقمه می گرفتم ، لقمه ای هم برای بچه ها کار که می دانستم حتما با انها مواجه خواهم شد کنار می گذاشتم.