۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۰۵۷۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ - ۲۵-۰۸-۱۳۹۵
کد ۵۰۵۷۵۳
انتشار: ۰۸:۴۹ - ۲۵-۰۸-۱۳۹۵

گیاه درمانی در فشار خون بالا

«تمام گیاهان و میوه‌جات به علت داشتن فیبر یا الیاف، دارای اثر کاهش فشار خون هستند، اما خیلی از گیاهان به دلیل داشتن مواد دیگری دارای اثرات متوسط یا گاهی قدرتمند در کاهش فشار خون می‌باشند. به هر حال، همه گیاهان و میوه‌جات، به میزان کم یا متوسط اثر مثبت بر روی فشار خون دارند».
در این مقاله  با گیاهان دارویی مناسب کاهش فشار خون آشنا می‌شویم. این گیاهان عبارتند از سیر، پیاز، گریپ‌فروت، انار و ... .

دکتر صالحی سورمقی؛ متخصص گیاهان دارویی،‌ در مورد گیاهان موثر بر فشار خون، بیان کرد: «تمام گیاهان و میوه‌جات به علت داشتن فیبر یا الیاف، دارای اثر کاهش فشار خون هستند، اما خیلی از گیاهان به دلیل داشتن مواد دیگری دارای اثرات متوسط یا گاهی قدرتمند در کاهش فشار خون می‌باشند. به هر حال، همه گیاهان و میوه‌جات، به میزان کم یا متوسط اثر مثبت بر روی فشار خون دارند».

وی افزود: «از جمله گیاهان در دسترس برای همه افراد، می‌توان انار را نام برد. انار میوه‌ای بسیار ایده‌آل و خوب از نظر چندین خاصیت است. یکی از خواص انار، خاصیت کاهش‌دهنده فشار خون این میوه است که بیشتر به دلیل مواد قرمز رنگ آن است. در واقع، انارهای قرمز، آثار کامل‌تر و بهتری دارند».

دکتر صالحی اظهار داشت: «میوه دیگری که در کاهش فشار خون موثر می‌باشد، گریپ‌فروت است. اصولا همه مرکبات می‌توانند فشار خون را کاهش دهند، ولی در بین مرکبات، گریپ‌فروت اثر بیشتری دارد. البته باید توجه داشت که نباید در مصرف آن زیاده‌روی نمود و یا داروهای فشار خون را کنار گذاشت و به جای داروها روزانه چند عدد گریپ‌فروت مصرف کرد! ولی مصرف متعادل گریپ فروت می‌تواند در افرادی که فشار خون‌شان خیلی بالا نیست، موثر باشد و فشار خون را کاهش دهد».

این استاد دانشگاه گفت: «گیاه دیگری که خیلی موثر می‌باشد، پیاز است.

مصرف پیاز به دلیل دارا بودن ترکیبات بودار و گوگردی کاهش فشار خون را به دنبال دارد، اما بین گیاهانی که در دسترس بوده و از همه قوی‌تر می‌باشند، می‌توان به سیر اشاره نمود. سیر هم دارای ترکیباتی مانند پیاز است، اما پیاز حدود 96-97 درصد آب دارد، ولی میزان آب سیر کمتر و میزان مواد موثر آن خیلی خیلی بیشتر است.

به همین دلیل می‌توان از سیر تازه و یا سیر ترشی استفاده نمود که همان خاصیت را دارد. ولی امروزه به دلیل راحتی مصرف‌، بیش از 120 کارخانه در دنیا از سیر، قرص یا کپسول‌هایی را تهیه نموده‌‌اند که به راحتی می‌توان آنها را مصرف کرد که بوی آنها هم مقداری کمتر از سیر تازه است و در همه جا حتی در مسافرت می‌توان آن را به راحتی به دنبال خود داشت.

از قرص‌های سیر موجود در بازار می‌توان روزی یک یا دو یا سه عدد مصرف نمود، البته افرادی که فشار خون‌شان خیلی بالا است،‌ نمی‌توانند فقط با قرص سیر فشار خون خود را کاهش دهند. قرص سیر می‌تواند فشار خون را در حد یک یا دو واحد پایین بیاورد و یا به عنوان کمکی با داروهای شیمیایی مصرف شود، چون تداخلی با آنها ندارد. به هر حال، همه فرآورده‌های سیر کاهش دهنده نسبتا خوب فشار خون هستند و از همه آنها می‌توان استفاده نمود».

دکتر صالحی در پایان یادآور شد: «باید توجه داشت که هر چه بیشتر به سیر گرما بدهیم، مواد موثر سیر که مواد گوگردی و بودار آن هستند، تبخیر می‌شوند و اثر آن کمتر می‌شود، البته نه اینکه بگوییم سیر پخته یا سرخ شده اثری ندارد یا اثر کمی دارد، ولی به هر حال هر چه بیشتر به سیر حرارت بدهیم، مواد موثر آن کمتر می‌شوند. بنابراین هر چه کمتر سیر را بپزیم یا کمتر سرخ کنیم، مواد موثر آن کمتر دستخوش تغییرات می‌شوند و آثار بهتری خواهند داشت».
 
منبع: زندگی آنلاین
ارسال به دوستان
پرنده کمیاب در کاخ پکن (فیلم) گربه‌هایی که عاشق گرما هستند! (فیلم) بازگشایی تاریخی ورزشگاه آزادی؛ مسابقه خیریه ستارگان ۹۸ و پیشکسوتان سرخابی گردان مقاومت جنین: سلاحمان را تحویل نخواهیم داد  لوسی؛ بزرگترین فیل جهان با 20 متر ارتفاع در آمریکا(+فیلم و عکس) جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه: بعد از فتنه سال ۱۳۸۸ خیلی از افراد توبه کردند/ دشمن قصد دارد بین ما و نائب امام عصر(عج) شکاف ایجاد کند/ وعده صادق 3 در زمانش انجام می‌شود برج های ابر پاریس؛ شاهکاری از معماری نوین(+فیلم و عکس) تصاویری از محل سوءقصد به نیرو‌های پلیس بندر لنگه (فیلم) پایان محکومیت پابند الکترونیکی مهدی یراحی از قهرمانی‌های اروپا تا انتظار در مادرید؛ زیدان در اندیشه بازگشت طرز تهیه ۳ غذای ترکیه‌ای با بادمجان به روش یک آشپز استانبولی (فیلم) روشی برای تشخیص شوک انسولین و کمای دیابتی (فیلم) گردان جنین: سلاح‌هایمان را تحویل نمی‌دهیم افزایش مسمومیت با گاز CO در تهران؛ جان‌باختن ۷ نفر در یک هفته آنفلوآنزا بی‌رحمانه می‌تازد؛ چرا امسال اینقدر شدید است؟