۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۰۷۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ - ۲۲-۰۹-۱۳۹۵
کد ۵۱۰۷۳۳
انتشار: ۰۸:۱۷ - ۲۲-۰۹-۱۳۹۵

آنچه گرفتگی آزار دهنده بینی را ایجاد می کند

گرفتگی بینی می تواند در زمان بارداری، به طور معمول در اواخر سه ماهه نخست رخ دهد. نوسانات هورمونی و افزایش جریان خون که در دوران بارداری رخ می دهند می توانند دلیل گرفتگی بینی باشند.

گرفتگی بینی که به نام احتقان بینی نیز شناخته می شود، اغلب نشانه ای از یک مشکل سلامت دیگر مانند عفونت سینوس است. همچنین، این شرایط می تواند در نتیجه سرماخوردگی نیز رخ دهد.

آنچه گرفتگی آزار دهنده بینی را ایجاد می کند

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث لاین"، گرفتگی بینی شرایطی آزار دهنده است که از نشانه های آن می توان به موار زیر اشاره کرد:

گرفتگی یا آبریزش بینی

درد در ناحیه سینوس

شکل گیری مخاط

تورم بافت بینی

درمان های خانگی، به ویژه اگر گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی باشد، می توانند برای رفع آن کافی باشد. با این وجود، اگر با گرفتگی مزمن، یا بلند مدت مواجه شده اید باید درمان پزشکی را مد نظر قرار دهید.

دلایل گرفتگی بینی

گرفتگی یا احتقان زمانی رخ می دهد که بینی ملتهب و پر شده باشد. بیماری های جزئی شایع‌ترین دلیل گرفتگی بینی هستند. به عنوان مثال، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، و عفونت های سینوس می توانند به گرفتگی بینی منجر شوند. گرفتگی های مرتبط با بیماری به طور معمول طی یک هفته بهبود می یابند.

گرفتگی های بینی که مدت زمانی بیش از یک هفته طول می کشند، اغلب نشانه ای از یک مساله سلامت جدی‌تر هستند. برخی عوامل گرفتگی بینی بلند مدت می توانند شامل موارد زیر شوند:

آلرژی ها

تب یونجه

زائده های غیر سرطانی به نام پولیپ بینی، یا تومورهای خوش خیم در مسیرهای بینی

مواجهه با مواد شیمیایی

محرک های محیطی

عفونت سینوس بلند مدت که به نام سینوزیت مزمن شناخته می شود

انحراف تیغه بینی

گرفتگی بینی می تواند در زمان بارداری، به طور معمول در اواخر سه ماهه نخست رخ دهد. نوسانات هورمونی و افزایش جریان خون که در دوران بارداری رخ می دهند می توانند دلیل گرفتگی بینی باشند. این تغییرات می توانند بر غشا بینی تاثیرگذار باشند و موجب التهاب، خشکی یا خونریزی آن شوند.

درمان های خانگی برای گرفتگی بینی

درمان های خانگی می توانند به بهبود و رفع گرفتگی بینی کمک کنند. یکی از روش ها استفاده از دستگاه های مرطوب کننده هوا است. رطوبت هوا می تواند در از بین بردن مخاط و تسکین مسیرهای ملتهب بینی مفید باشد. با این وجود، اگر به بیماری آسم مبتلا هستید، پیش از استفاده از مرطوب کننده های هوا با پزشک خود مشورت کنید.

تکیه سر روی بالش نیز می تواند به خروج مخاط از مسیرهای بینی کمک کند.

اسپری های رفع گرفتگی بینی برای تمامی سنین بی خطر هستند، اما برای نوزادان بهتر است از تجهیزات مکنده به منظور رفع گرفتگی و خروج مخاط استفاده شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

گاهی اوقات درمان های خانگی برای تسکین و بهبود گرفتگی بینی کافی نیستند، به ویژه اگر نشانه ها به واسطه یک بیماری دیگر شکل گرفته باشد. در این موارد، درمان پزشکی نیاز است، به ویژه اگر شرایطی دردناک که در فعالیت های روزانه شما اختلال ایجاد کرده را تجربه می کنید.

در صورت مواجهه با موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

گرفتگی بینی در مدت زمانی بیش از 10 روز

گرفتگی بینی همراه با تب شدید که بیش از سه روز ادامه داشته است

مشاهده ترشحات بینی سبز رنگ به همراه درد در ناحیه سینوس و تب

سیستم ایمنی تضعیف شده، آسم، یا آمفیزم

در صورتی که به تازگی آسیب دیدگی در ناحیه سر را تجربه کرده و اکنون ترشحات خون آلود بینی یا جریانی ثابت از ترشحات شفاف دارید نیز باید به پزشک مراجعه کنید.

نوزادان و کودکان

گرفتگی بینی در نوزادان نسبت به کودکان بزرگتر و بزرگسالان می تواند خطرناک‌تر باشد. گرفتگی بینی می تواند در تغذیه نوزاد اختلال ایجاد کند و حتی به مشکلات تنفسی کشنده منجر شود.

گرفتگی بینی می تواند از رشد و توسعه عادی توانایی های گفتاری و شنیداری نیز جلوگیری کند. بر همین اساس، مراجعه به پزشک در صورت مشاهده گرفتگی بینی در نوزاد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پزشک می تواند بهترین روش درمانی را برای نوزاد ارائه کند.

درمان گرفتگی بینی

پس از شناسایی علت گرفتگی مزمن بینی توسط پزشک، یک برنامه درمانی از طرف وی ارائه می شود. برنامه درمانی اغلب شامل داروهایی که بدون نسخه قابل خریداری هستند و داروهای تجویزی برای کاهش یا برطرف کردن نشانه ها می شود.

داروهای مورد استفاده برای درمان گرفتگی بینی شامل موارد زیر می شوند:

آنتی هیستامین های خوراکی برای درمان آلرژی ها که از آن جمله می توان به لوراتادین و سیتریزین اشاره کرد

اسپری های بینی که حاوی آنتی هیستامین هستند و از آن جمله می توان به آزلاستین اشاره کرد

داروهای استروئیدی بینی مانند مومتازون یا فلوتیکازون

آنتی بیوتیک ها

داروهای ضد گرفتگی بینی که با نسخه یا بدون نسخه پزشک قابل خریداری هستند

اگر دارای تومور یا پولیپ بینی هستید، پزشک ممکن است عمل جراحی را برای برداشتن آنها توصیه کند.

گرفتگی بینی به ندرت مشکلات سلامت جدی و حاد ایجاد می کند. نشانه های این شرایط با درمان مناسب طی یک بازه زمانی کوتاه برطرف می شوند.

ارسال به دوستان