۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۲۰۳۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۲۹-۰۹-۱۳۹۵
کد ۵۱۲۰۳۸
انتشار: ۰۸:۴۲ - ۲۹-۰۹-۱۳۹۵

چه کسانی نباید ژلوفن بخورند؟

از عوارض ژلوفن عوارض گوارشی است که از آن جمله می‌توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد.
ژلوفن استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارد و نباید همراه این داروها استفاده شود.

به گزارش فارس؛  ژلوفن در بالغین استفاده می‌شود و به صورت کپسول های 200 و 400 میلی گرمی در بازار موجود است. داروی ایبوپروفن با نام تجاری پروفن به صورت دراژه وجود دارد که سه چهار سالی است که به صورت ژله‌ای و با نام ژلوفن تهیه می‌شود.
 
در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژله‌ای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژله‌ای عوارض قرص را به حداقل می‌رساند و جذب دارو را سریع‌تر می‌کند.
 
از عوارض ژلوفن عوارض گوارشی است که از آن جمله می‌توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد.
 
یکی دیگر از عوارض ژلوفن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می‌گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می‌گذارد.
 
ژلوفن در بالغین استفاده می‌شود و به صورت کپسول های 200 و 400 میلی گرمی در بازار موجود است؛ از این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، دردهای شدید قاعدگی و درد دندان استفاده می‌شود.
 
ژلوفن خاصیت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از این دارو به صورت شربت و با نام ایبوپروفن استفاده می‌کنند.
 
به طور کلی توصیه می‌شود تمامی داروها در سه ماهه اول بارداری استفاده نشود؛ ژلوفن در دوران بارداری جز گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
 
 اما در 3 ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می شود.
 
* موارد منع مصرف ژلوفن
 
مصرف داروی ژلوفن در مواردی منع مصرف دارد که نداشتن آگاهی در این خصوص می تواند باعث بروز مشکلاتی شود.
 
- افراد مبتلا به آسم نباید از ژلوفن استفاده کنند.
 
- مبتلایان به فشار خون نیز نمی توانند از ژلوفن استفاده کنند چرا که حجم خونشان بالا می‌رود.
 
- افراد مبتلا به ناراحتی های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند.
 
- این دارو بر روی معده اثر می گذارد بنابراین اگر افرادی مبتلا به زخم معده باشند و یا کولیت داشته باشند نیز ژلوفن برایشان مضر است.
 
- چون دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است مبتلایان به ناراحتی‌های خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند همچنین کسانی که به ترکیبات آسپیرین حساسیت دارند نیز جزء موارد منع ژلوفن هستند.
 
- ژلوفن استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارد و نباید همراه این داروها استفاده شود.
 
- افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می کنند نباید ژلوفن بخورند چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان می‌شود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.
 
- ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرار آور استفاده شود چرا که کاهش اثر داور می‌شود.
 
- لازم است که مصرف ژلوفن به حداقل رسانده شود و حتماً زیر نظر پزشک تهیه شود و به صورت خود سرانه مصرف نشود تا مشکلات ناشی از مصرف خودسرانه این دارو از بین برود.

برچسب ها: ژلوفن ، بیمارستان
ارسال به دوستان
تماشای مسیر حرکت هوا در ریه به‌صورت زنده (+ عکس) اقلیت‌های جنسی ایران؛ آموزش‌‌های اشتباه دانشگاهی آخرین تقلای حامیان مافیای فیلترشکن چگونه شکست خورد؟! آقای پزشکیان؛ نامه پایداری‌ها را باز نکرده، پس بفرستید چشمه خواری پدیده‌ای جدید و ویرانگر / آب را از گلوی حیات وحش در می‌آورند تا استخرشان را پر کنند (فیلم) شاه در پاسخ به خبرنگار آمریکایی: ما از شما همبرگر نمی‌خریم/ از شوروی اسلحه خریدیم/ کاسترو آشوبگر است کدام کشور بیشترین زیردریایی نظامی را در نیروی دریایی خود دارد؟(+عکس) قتل مرد پولدار به دست پسر و عروسش بهترین روش‌ پیشگیری از درد؛ این دو مورد دردهای شایع بدن هستند ازدحام برای دریافت غذا در غزه (فیلم) ابراز بی‌گناهی شهروند ایرانی در پرونده حمله به پایگاه آمریکا در اردن هدیه فورد، جنرال موتورز و تویوتا به دونالد ترامپ داستان فيلترينگ و «مسعود»ی كه بايد مراقب پزشكيان باشد / رئیس جمهور بداند كه گاهی باید قواعد بازی را بهم زد کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان می‌شود؟ سهم موتورسیکلت ها در آلودگی هوای تهران