۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۲۷۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۰۲-۱۰-۱۳۹۵
کد ۵۱۲۷۴۶
انتشار: ۰۹:۰۶ - ۰۲-۱۰-۱۳۹۵

مصرف روغن نباتی عامل سکته‌های قلبی و مغزی

غذا و داروی سازمان غذا و دارو بیان کرد: در دهه 60 تقریبا همه خانواده‌های ایرانی از روغن نباتی استفاده می‌کردند و در واقع مصرف روغن مایع خیلی باب نبود و یا فرهنگ استفاده از روغن مایع در آن دوره وجود نداشت.
حسین رستگار رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو بهداشت در مراسمی که به مناسبت هفته بسیج ملی کاهش مصرف نمک که در انستیتو و دانشگاه علوم تغذیه و صنایع غذایی برگزار شد، اظهار داشت: در جامعه بحث الگوی مصرف تغذیه وابسته به 2 اصل کافی بودن غذا و سالم بودن آن است.  

رستگار ادامه داد: منظور از غذای کافی این است که غذا به میزان لازم در دسترس افراد جامعه قرار گیرد و مواد غذایی سالم به این معناست که از سرانه مصرف مردم مواد مضر حذف و یا کاهش یابد.

وی ادامه داد: برخی از مواد غذایی مضر را نمی‌توانیم کاهش دهیم و چاره‌ای جز کاهش میزان آن در مواد مصرفی نداریم اما در این خصوص حداقل‌ها و استانداردهایی را از طریق سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد تبیین و تدوین کرده‌ایم.

رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو بیان کرد: در دهه 60 تقریبا همه خانواده‌های ایرانی از روغن نباتی استفاده می‌کردند و در واقع مصرف روغن مایع خیلی باب نبود و یا فرهنگ استفاده از روغن مایع در آن دوره وجود نداشت.

رستگار در همین رابطه ادامه داد: این روغن‌ها حداقل 30 درصد اسید چرب ترانس داشتند که متأسفانه عوارض آن را امروز در میان قشر میانسال جامعه و در قالب بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها مشاهده می‌کنیم.

وی در رابطه با نقش سازمان غذا و دارو در تأمین غذای سالم گفت: سازمان غذا و دارو موظف است تا غذای سالم به دست مردم برسد و این امر را از خط تولید تا بازار رصد می‌کند.

رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سلامت و کیفیت غذا از اهمیت بالایی برخوردار است و ما باید از سه جهت این مسئله را بررسی کنیم.

رستگار در رابطه با آلودگی‌های احتمالی در مواد غذایی گفت: بررسی آلودگی‌های میکروبی، آلودگی‌های شیمیایی شامل سرب و آرسنیک و آلودگی‌های بیولوژیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید بدانیم که غذا بهترین حربه برای ضربه زدن به مردم یک جامعه از سوی دشمنان است.

وی تصریح کرد: طی چند سال گذشته دولت در خصوص واردات محصولات روغنی سختگیری‌های بسیاری انجام داده و در حال حاضر تنها محصولات روغنی با ترانس 2 درصد و کمتر از آن به کشور وارد می‌شود.

رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو افزود: طی پنج سال آینده تلاش خواهیم کرد این رقم زیر یک و صفر برسد و دیگر شاهد ترانس در مواد غذایی و روغنی نخواهیم بود.

رستگار یادآور شد: یک شعار جهانی وجود دارد که پیشگیری بهتر از درمان است و ما هم در همین زمینه برنامه‌های کلانی در نظر داریم و بدون بررسی مشکلات و پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا هرگز به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال به دوستان
سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم (فیلم) حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی