۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۵۱۵۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۱۵-۱۰-۱۳۹۵
کد ۵۱۵۶۴۴
انتشار: ۱۳:۳۷ - ۱۵-۱۰-۱۳۹۵

5 علائم خطر بیماری‌ ام اس

از علائم ام اس ضعف عضله غیرقابل توضیح است که از پاها آغاز می‌شود. شاید فرد احساس سوزن سوزن شدن و بی‌حسی همراه با خستگی مفرط کند.
هر هفته برای تعدادزیادی از مردم بیماری‌ ام اس تشخیص داده می‌شود. هم اکنون تقریباً 2.5 میلیون نفر در سراسرجهان به این بیماری ناتوان‌کننده مبتلا هستند.

ام اس یک بیماری التهابی مزمن سیستم مرکزی عصب است و زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به ماده چربی محافظ که از فیبرهای عصبی در مغز و ستون فقرات محافظت می‌کند، حمله ‌ور‌می شود.به گزارش سایت Prevention ، هرکسی ممکن است به این بیماری مبتلا شود اما زنان دو برابر مردان در معرض خطر قرار دارند. این بیماری اغلب بین 15تا 60 سالگی تشخیص داده می‌شودواحتمال ابتلا با داشتن سابقه این بیماری یا بیماری های زمینه ای دیگر یا اختلالات خود ایمنی در خانواده افزایش می یابد.
 
علائم ام اس
داشتن سابقه بیماری مونونوکلئوز -که یک بیماری عفونی ویروسی است و دستگاه تنفسی و لنفاوی را درگیرمی کند و معمولاً بیشترنوجوانان و بزرگسالان سیگاری را مبتلا می‌کند - این خطر را نیز افزایش می‌دهد. باید دانست که علایم این بیماری در مرحله اولیه عود وسپس فروکش می کند. گاهی در فرد ماه‌ها یا حتی سال‌ها هیچ نشانه ای از بیماری مشاهده نمی شود.

اما علایمی که باید آن را جدی گرفت:
تقریباً 80درصد مبتلایان در مرحله اولیه ‌ام اس، دچار ضعف عضله غیرقابل توضیح می‌شوند که از پاها آغاز می‌شود. فرد هم شاید احساس سوزن سوزن شدن و بی‌حسی همراه با خستگی مفرط کند. این خستگی اغلب ناگهانی خودش را نشان می‌دهد و قبل از بهبود پیدا کردن ماه‌ها با فرد می‌ماند.


دوبینی ومشکلات بینایی:
ضعیف‌ تر شدن دید می‌تواند صرفاً به دلیل خیره شدن طولانی‌مدت به صفحه رایانه یا بالا رفتن سن باشد. اما در برخی موارد نشانه ام اس است چون این بیماری می‌تواند باعث ملتهب شدن اعصاب بینایی شود. در صورت تار شدن دید یا حمله‌های دوبینی شدید بهتر است با پزشک مشورت کنید.

علائم ام اس

درد و اسپاسم عضلات:
مبتلایان به بیماری ام اس اغلب دچار درد بی‌امان پا، خشک شدن عضلات و اسپاسم می شوند. به گفته انجمن ملی
‌ام اس در آمریکا، 55درصد مبتلایان درمرحله‌ای از زندگی دچار درد زیادی می‌شوند. علایم بیماری در زنان بیشتر از مردان است.

مشکل حافظه:
ازآن جایی که ‌ام اس روی سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد، بروزمشکلات شناختی غیرمعمول نیست. احتمال رخ دادن اشتباهات در گفتار، حافظه، سختی در نظم بخشیدن به کارها یا کوتاه‌ تر شدن دامنه توجه هم وجود دارد. بااین‌حال تنها 5تا10 درصد از افرادی که بیماری ام اس آن ها تشخیص داده شده است دارای مشکلات شناختی هستند که به ‌طور چشمگیری می‌تواند روی زندگی روزمره آن‌ها تاثیر بگذارد.

مشکل مثانه:
مشکل نگه‌ داشتن ادرارتنها نشانه پیری یا عارضه بعد از زایمان در خانم ها نیست. خوب است بدانید گاهی علایم ام اس شامل تکرر ادرار، تمایل شدید دفع ادرار یا بی‌اختیاری و اختلال عملکرد جنسی است.


اگر به داشتن ام اس شک دارید.
مشکلات خود را با پزشک عمومی در میان بگذارید تا در صورت نیاز شمارا به یک متخصص اعصاب ارجاع دهد. گاهی پونکسیون کمری - نمونه برداری از مایع مغزی نخاعی در ستون فقرات کمری - نیاز است. تشخیص بیماری‌ام اس آسان نیست و کمی طول می‌کشد بنابراین باید صبور باشید.

منبع: روزنامه خراسان
برچسب ها: بیماری‌ ام اس
ارسال به دوستان
رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس) اگر قصد ترک قند و شکر را دارید، این راهکارها را بخوانید بهشت‌های مالیاتی و مقاصد مقرون‌به‌صرفه/ انتخاب برتر مهاجران در سال ۲۰۲۵ کجاست؟