۳۱ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۲۲۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۹ - ۱۹-۱۱-۱۳۹۵
کد ۵۲۲۴۳۰
انتشار: ۱۸:۱۹ - ۱۹-۱۱-۱۳۹۵

وزارت بهداشت: تولید و تبلیغ روغن جامد باید متوقف شود

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نسبت به تبلیغ روعن جامد با عنوان روغن سالم یا حاوی امگا 3 هشدار داد و گفت: تولید و تبلیغ این نوع روعن مضر که تهدید کننده سلامت است، باید متوقف شود.

به گزارش ایرنا؛ زهرا عبدالهی با اشاره به تبلیغات گسترده و تولید روغن خوراکی با نام روغن جامد سالم حاوی امگا 3 افزود: در دهه 70 تولید روغن به صورت مایع و جامد بوده است اما طی چندین سال با تلاش سازمانهای مسئول و با تدوین سیاست‌های سهمیه روغن یارانه‌ای و جایگزینی روغن جامد با مایع و بازنگری در استانداردها از دهه 80 تولید روغن نیمه جامد در دستور کار تولید کنندگان روغن قرار گرفت و فرهنگ سازی مصرف روغن مایع آغاز شد.

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم اتخاذ شده در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تولید روغن خوراکی نیمه جامد تا پایان سال 95 باید متوقف شود.بنابراین تولید و تبلیغ روغن نیمه جامد برای مصرف خانوار بر خلاف این تصمیم اتخاذ شده است. 

عبدالهی افزود: وزارت بهداشت سالها برای تغییر فرهنگ الگوی مصرف روغن نباتی جامد به سمت روغن مایع تلاش های زیادی کرده است و تا امروز موفقیت بسیار خوبی را در این زمینه برای تغییر فرهنگ مصرف به دست آورده است.

وی تاکید کرد: در سال 74 تولید و مصرف روغن جامد 97درصد و روغن مایع 3 درصد بود ولی در حال حاضر تولید روغن نیمه جامد 53 درصد و مایع 48 درصد است که متاسفانه در قبال این تلاشها ، با تولید روغن جامد و تبلیغات آن شاهد تشویق مردم به سمت مصرف روغن‌های نیمه جامد نباتی هستیم.

عبدالهی عنوان کرد: مشکل دیگر این روغن درج کلمه امگا 3 بر روی بسته بندی آن است که موجب سردرگمی و گمراهی مصرف کنندگان می‌شود چرا که روغن‌های حاوی امگا 3 در برابرحرارت مقاوم نیستند و نیازمند برخی فرآیندها و افزودن موادی برای افزایش مقاومت هستند و چه بسا ممکن است بسیار مضرتر از اسید چرب اشباع و ترانس باشد.

وی گفت: بهترین روغن برای مصرف پخت و پز روغن‌های مایع گیاهی همچون کلزا، آفتابگردان و ذرت و ... و بهترین روغن برای سرخ کردن روغن های مخصوص سرخ کردنی است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در همین راستا مکاتباتی با سازمان غذا و دارو،سازمان استاندارد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور انجام شده است تا ابهامات موجود در تولید و اخذ مجوز برای تولید این روغن مورد بررسی قرار گیرد.
برچسب ها: روغن جامد
ارسال به دوستان
انفجار پیجرها بخش کوچکی از یک ماجرای به هم پیچیده است- فریدمن مقام سازمان ملل: در این لحظه بسیار خطرناک برای کل منطقه، خواستار حداکثر خویشتنداری هستم تخت روانچی: رژیم صهیونیستی بازی خطرناکی را در لبنان انجام می‌دهد قطعنامه پارلمان اروپا در واکنش به اقدامات طالبان علیه زنان نشست شورای امنیت درباره انفجار های لبنان بایدن: آتش بس غزه واقعی است استفاده از تلگرام در دستگاه‌های نظامی و اداری اوکراین ممنوع شد همستر کامبت لیست شد/ به زودی تکلیف سکه‌ها مشخص می‌شود همستر کامبت لیست شد/ به زودی تکلیف سکه‌ها مشخص می‌شود به تعویق افتادن سفر عراقچی به لبنان به توصیه سید حسن نصرالله لاوروف: اتهامات آمریکا درباره ارسال موشک توسط ایران و کره شمالی به روسیه جعلی است پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت استاد محمود حکیمی پرسپولیس با برد به استقبال دربی رفت احتمال ابتلا به آلزایمر با مصرف این ادویه در غذا جشن بزرگ میلاد پیامبر(ص) در تهران (عکس)