۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۲۴۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۳۰-۱۱-۱۳۹۵
کد ۵۲۴۵۳۱
انتشار: ۱۵:۴۷ - ۳۰-۱۱-۱۳۹۵

ضرورت تعمیم پویش تبریزی ها به شبکه های اجتماعی

حسن نجفی سولاری
کسبه‌ تبریز در اقدامی جالب به همه‌ منفعت ناشی از فروش کفش‌های چینی نه گفتند! آن‌ها تصمیم گرفتند فروش کفش‌های قاچاق را تحریم کنند و در پشت ویترین تمامی مغازه‌هایشان این جمله را نصب کردند: «فقط کفش ایرانی می‌فروشیم». 

این سرآغاز نجات صنعت تولید کفش تبریز و جلوگیری از بیکاری هزاران کارگر کارگاه‌های کفاشی و همچنین جلوگیری از ورشکستگی تولیدکنندگان این صنعت در تبریز شد. بار دیگر این مردم تبریز بودند که پیشتاز نهضتی همچون نهضت ستارخان و باقرخان و مبارزات ملی آن‌‌ دوران و یادآور مبارزات انقلاب اسلامی دی ماه  سال 1356 شدند. از این نهضت می‌توان الگو گرفت و از توانمندی‌ شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد و کمپین‌های متعددی در این زمینه راه‌اندازی کرده و جمله‌ی نصب شده بر ویترین‌های مغازه‌های بازار تبریز «فقط کالای ایرانی می‌فروشیم» را به فضای مجازی تعمیم داد تا از فضای مجازی به فضای واقعی هم تعمیم داده شود. هشتگ ها و ربات ها و ابزار‌های دیگر در شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در این راه کمک بسزائی داشته باشند. از این طریق میتوان در جامعه‌ی شبکه‌ای با استفاده از این شعار، نهضتی برای فروش و خرید کالاهای با کیفیت ایرانی ایجاد کرد تا خرید و فروش کالای ایرانی به یک ارزش ملی در جامعه تبدیل شود. این پویش‌ها موجب می‌شود اصناف، خرید و فروش کالاهای خارجی را منع کرده و کاربران شبکه‌های اجتماعی به این کمپین‌ها پیوسته و شعار آنان را تکمیل نموده و به کمپین ما فقط کالای ایرانی می‌خریم بپیوندند. 
مثلا اگر با راه اندازی پویش گسترده‌ای در زمینه‌ی مد ولباس، صرفا پوشاک ایرانی که دارای رتبه تک رقمی در جهان است، توسط فروشندگان عرضه شود، انقلابی در صنعت پوشاک ایران ایجاد خواهد شد. چرا که صنعت پوشاک داخلی ظرفیت خدمات دهی به مصرف کنندگان ایرانی را برای برطرف کردن همه‌ی نیاز‌های افراد در هر رده‌ی سنی از جمله مردان، زنان، نوجوانان و جوانان، نوزادان، خردسالان و کودکان دارد و اگر هم در مواردی هنوز صنعت مد، لباس، نساجی و پوشاک کشور امکانات تولید در محصولی را پیدا نکرده است، این نهضت و ایجاد کمپین فقط کالای ایرانی می‌فروشیم توسط فروشندگان و کمپین فقط کالای ایرانی می‌خریم توسط کاربران ایرانی، شرایطی را ایجاد می‌کند که سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در کشور سرمایه گذاری نموده و سرانجام کالاهائی متناسب با نیاز‌ها، سلیقه و فرهنگ ایرانی تولید خواهد شد. زیرا بازار پرمصرف جامعه‌ی ایرانی سرمایه‌گذاری‌ها را اقتصادی می‌کند و این عین اقتصاد مقاومتی است. 
برای سایر محصولات ایرانی مانند لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی، دارو و ... این پویش ها در فضای مجازی قابل تعمیم است. با راه افتادن پویش های مردمی، خلاقیت های هنری هم بروز میکند. 
در این کمپین ها از طریق تولید و انتشار فیلم، عکس، گرافیک، کاریکاتور و متن های جذاب در زمینه موضوع «ما فقط کالای ایرانی میفروشیم» توسط کسبه و اصناف خوش ذوق و «ما فقط کالای ایرانی میخریم» توسط کاربران خلاق فضای جذابی، گفتمانی برای حمایت از کالاهای با کیفیت ایرانی در شبکه های اجتماعی، سایت ها، وبلاگها و اپلیکیشنها و سایر سرویس های مجازی ایجاد میشود که در نهایت منجر به انقلابی برای مبارزه با کالاهای قاچاق خارجی و تشویق مردم به مصرف کالاهای مرغوب داخلی خواهد شد. 

هر چند اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر اساس قانون متولی مبارزه با عرضه کالاهای قاچاق خارجی هستند، اما نباید فراموش کنیم که اولا این ستاد قطعا بدون حمایت مردم نخواهد توانست در مبارزه با قاچاق کالا و ارز موفق باشد و ثانیا ضرر استفاده از کالاهای قاچاق بیشتر از آنکه متوجه دولت باشد متوجه اصناف و خود مردم است چرا که به ازای مصرف هر کالای قاچاق تعدادی شغل در کشور از بین میرود و علاوه بر این اجناس قاچاق معمولا به دلیل رعایت نکردن استانداردهای لازم برای سلامت و بهداشت اعضای خانواد های ایرانی بسیار خطرناک هستند. پس بیائیم با بهره‌گیری از ویژگی‌های فضای مجازی به‌خصوص مقدورات سرویس‌هائی مانند شبکه‌های اجتماعی به پویش و کمپین فقط کالای ایرانی می‌فروشم توسط بازاریان و کسبه و پویش و کمپین فقط کالای ایرانی می‌خرم توسط کاربران فضای مجازی بپیوندیم. 

*مدرس دانشگاه صدا و سیما
برچسب ها: تیریز ، کفش ، اقتصاد
ارسال به دوستان