۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۳۶۱۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۸-۰۲-۱۳۹۶
کد ۵۳۶۱۰۵
انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۸-۰۲-۱۳۹۶

نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض: اختلاف اعضا درباره ایران

بحرین و عربستان انتظار داشتند دیگر اعضای شورای همکاری از رویکردهای خصمانه آنها علیه ایران تبعیت کنند در حالی که دیگر کشورهای عربی عضو شورای همکاری در حال بهبود روابط خود با ایران هستند.
وزرای خارجه، کشور و دفاع 6 کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس روز پنج شنبه در شهر ریاض عربستان گردهم آمدند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس در این نشست راهکارهای همکاری این کشورها در مسایل امنیتی و نیز مقابله با چالش های مشترک از جمله نحوه مقابله با اقدامات و سیاست های جمهوری اسلامی ایران در منطقه بررسی شد و به رغم اینکه موضوع نحوه مقابله  مشترک با اقدامات ایران یکی از دستورکارهای نشست بود، بدون رسیدن به یک نتیجه مشخص در این باره به کار خود پایان داد.

در بیانیه پایانی این نشست بر ضرورت همکاری کشورهای عضو در حوزه هایی همچون مبارزه مشترک با تروریسم و تقویت ائتلاف مبارزه با تروریسم تحت رهبری عربستان تاکید شد.

همچنین طبق روال همیشگی وزرای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی خود با تکرار ادعاهای همیشگی درباره دخالت (ایران) در امور داخلی خود بر ضرورت عدم مداخلات خارجی در امور داخلی کشورهای عربی و نیز بر مقابله با تلاش های برای تضعیف امنیت ملی و ایجاد اختلافات فرقه ای تاکید کرده اند.

در این نشست وزرای کشورهای عضو درباره ایران اختلاف نظر داشتند. وزیر کشور بحرین  در اظهارات خود با ادعای حمایت ایران از گروه های تروریستی در بحرین  مدعی شد: کشورش همچنان با تهدیهای تروریستی ناشی از ایران  دست و پنجه نرم می کند.

" محمد بن نایف بن عبدالعزیز" ولیعهد و وزیر کشور عربستان نیز که ریاست این نشست را بر عهده داشت در سخنان خود مدعی شد: کشورهای عضو شورای همکاری همچنان با چالش های خطرناک ناشی از ایران و عراق مواجه اند.

نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض: اختلاف اعضا درباره ایران

به جز عربستان سعودی و بحرین که موضع خصمانه ای نسبت به ایران دارند دیگر وزرای کشورهای عربی عضو شورای همکاری در نشست ریاض موضع سفت و سختی علیه ایران در پیش نگرفتند.
برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در حال نزدیکی روابط خود با ایران بوده و در ماه های گذشته سفرهای دیپلماتیک و تلاش هایی را به منظور بهبود رابطه با ایران آغاز کرده اند.

کشورهای عمان، کویت و قطر را می توان در این دسته جای داد. در ماه مارس گذشته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران از دوحه قطر دیدار کرده و با مقامات بلندپایه این کشور دیدار و رایزنی کرده است.

همچنین در سال میلادی جدید حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران با سفر به عمان و کویت با رهبران این دو کشور عربی دیدار کرده و بر ضرورت روابط دوجانبه دوستانه و حسن همجواری و همکاری تاکید کرده است.

نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض: اختلاف اعضا درباره ایران
ارسال به دوستان
ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران و یمن سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم (فیلم) حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند