۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۴۱۲۸۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۰۷-۰۳-۱۳۹۶
کد ۵۴۱۲۸۰
انتشار: ۱۰:۱۸ - ۰۷-۰۳-۱۳۹۶

قهقرای اصولگرایان در رعایت اخلاق شکست؛ از دوم خرداد 76 تا 29 اردیبهشت96

رفتار اصولگرایان 2 دهه پیش و پس از شکست سنگین آنها در انتخابات دوم خرداد 1376 به مراتب اخلاقی تر و به معیارها و لوازم رقابت دموکراتیک نزدیک تر بود.
عصر ایران؛ مازیار آقازاده - انتخابات را باختند و از فردای انتخابات در چند فاز مختلف نغمه های بهانه گیری را ساز کرده اند؛ یکی شان از تخلفات گسترده در انتخابات به نفع حسن روحانی داد سخن می دهد و دیگری با تقسیم آرا به حلال و حرام آرای نامزد شکست خورده را حلال حلال می خواند و روی دیگر سخن او این است که آرای نامزد پیروز  به احتمال فراوان حرام بوده است! دیگری در روزنامه خود که البته از بودجه بیت المال اداره می شود و نباید وارد بازی های جناحی و سیاسی شود، می نویسد: رئیسی 40 روز فرصت تبلیغ داشت در حالی که حسن روحانی 1440 روز دولت یازدهم را اداره می کرده؛ او سپس نتیجه می گیرد کسب بیش از 15 میلیون رای از سوی رییسی با توجه به ضیغ وقت تبلیغات برابر با 30 میلیون رای است. یعنی اگر رییسی مثل روحانی یک دوره رییس جمهور بود حتما فرصت این را داشت که 30 میلیون رای مردمی را کسب کند!

خلاصه اینکه اصولگرایان در روزهای گذشته همه نوع آسمان و ریسمان کرده اند تا شکست سنگین اخیر خود را توجیه کنند و این در حالی است که شکست آنها از پیش از انتخابات برای بسیاری از ناظران و صاحب نظران  قابل پیش بینی بود و از جمله صاحب این قلم چند روز پیش از انتخابات در مطلبی از اطمینان خاطرم در شکست رییسی از روحانی در انتخابات 29 اردیبهشت و دلایل آن نوشته بودم.

اصولگرایان در روزهای گذشته همه کاری کرده اند جز آن کاری که باید بکنند؛ نگارنده کمتر مطلب آسیب شناسانه درست و واقعی در کانال ها و سایت ها و خبرگزاری های منسوب به این جناح را در روزهای گذشته دیده ام؛ به جای آن قلم های نزدیک به اصولگرایان در  چند روز گذشته پس از انتخابات کوشیده اند به جای آسیب شناسی دلایل شکست، هم آرای نامزد مورد حمایت شان را از 15.7 میلیون بیشتر ارزش گذاری کنند و هم آرای نامزد پیروز را از 23.5 میلیون کمتر بدانند؛ یعنی چشم بستن و نادیده گرفتن پیام صریح انتخابات 29 اردیبشهت.

با وجودی که نداشتن ظرفیت و جنبه شکست و پیروزی در بین اصولگرایان و حتی اصلاح طلبان مسبوق به سابقه و حتی قابل تسری است، اما در مقایسه رعایت اخلاق شکست اصولگرایان پس از دوم خرداد 1376 و موقعیت کنونی باید به این واقعیت تلخ اذعان و اعتراف کرد که به نظر می رسد در دو دهه گذشته رعایت اخلاق رقابت سیاسی در میان آنها نه تنها بهبود نیافته بلکه حتی بدتر هم شده و یک مسیر قهقرایی را پیموده است.

اصولگرایان در انتخابات دوم خرداد 1376 که نامزد مورد حمایت آنها شکست بسیار سنگینی از سید محمد خاتمی نامزد مورد حمایت جریانات چپ موسوم به خط امامی آن روزها - و اصلاح طلبان امروزه – خورد؛ رفتار به مراتب مترقیانه تری از خود به نمایش گذاشتند؛ آنها در آن زمان نه در منابر عمومی و رسانه هایشان از تخلفات گسترده در انتخابات سخن گفتند و این در حالی بود که نامزد شکست خورده پیش از اعلام نتیجه رسمی آرا با ارسال پیام تبریک به رقیب پیروز خود، به او تبریک گفت.

علی اکبر ناطق نوری که این روزها بیش از آنکه او را بتوان در اردوگاه اصولگرا طبقه بندی کرد می توان او را در اردوگاه اعتدال گرایان حامی دولت حسن روحانی به حساب آورد، در سوم خرداد 1376 رفتاری به غایت پخته و تحسین برانگیز از خود به نمایش گذاشت و با ارسال پیام تبریک به سید محمد خاتمی پیروزی را به او تبریک گفت. او از سوی دیگر پس از آن نیز در جریان گرفتن رای اعتماد برای همه وزرای پیشنهادی دولت هفتم در مجلس شورای اسلامی (مجلس پنجم) همکاری کاملی از خود نشان داد و برای همه وزرا از مجلس تحت تسلط اصولگرایان مخالف دولت رای اعتماد گرفت.

با مقایسه رفتار اصولگرایان پس از دوم خرداد 1376 و نیز پس از 29 اردیبهشت 1396 می توان به این نتیجه رسید که آنها در رشد و شکوفا کردن اخلاق و روحیه "ناطق نوری گونه " در جناح شان شکست خورده اند و این روزها رفتار نسل جوان تر آنها به مراتب عقب تر از نسل پیشین رهبران آنهاست؛ نسل رهبرانی که به مرور در 2 دهه گذشته یا خود را به حاشیه انزوا برده اند و یا حتی همانند ناطق نوری از اردوگاه اصولگرایان کوچ کرده و به اصلاح طلبان و اعتدالیون حامی دولت نزدیک شده اند.

کاش اصولگرایان برای یک بار هم که شده وزن و جایگاه واقعی خود را در  جامعه ایرانی به رسمیت شناخته و به عنوان یک  جناح سیاسی مسئول رفتار کنند و تلاش کنند با آسیب شناسی درست از دلایل عدم اقبال اکثریت جامعه به آنها ، سبد رای خود را به سمت جذب آرای طبقات متوسط و نخبه گسترش دهند.


ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۵۸
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۷
79
32
جدی راست میگوئید رفتار امروز اصولگرایان را با اصلاح طلبان در سال 88 مقایسه کنید تا ببینید کدام رذیلانه تر بود فتنه و آشوب و اغتشاش آنها یا تصمیم به پی گیری قانونی و احترام به منتخب اینها.
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۷
48
36
قبلا در مورد ناطق این حرفا رو نمیزدید یادمون هست اون موقع دقیقا طیف اصلاحات حرفهایی که علیه ناطق میزد رو امروز به رئیسی نسبت میدهد مثل زندان و طالبان و اعدام و ... اما چون ناطق برگشته سمت اصلاحات الان شده الگوی اخلاق و ... البته از نظر من آقای ناطق مرد خوبی است اما اینکه شما و امثال شما تا کسی با شما هست ازش تعریف میکنید اما اگر با شما نبود به بدترین شکل تخریبش میکنید واقعا زشت است مثل ناطق مثل روحانی مثل لاریجانی مثل علی مطهری که یه زمانی بیشترین توهین رو از سمت اصلاحات دیدن در ضمن تخلفات انتخاباتی رو ما با آرامش گذارش کردیم و از طریق قانونی شما چرا ناراحتید؟ ما که نریختیم تو خیابون اموال مردم و اماکن عمومی رو آتش بزنیم
داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟