۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۴۷۹۷۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۹ - ۱۸-۰۴-۱۳۹۶
کد ۵۴۷۹۷۴
انتشار: ۱۵:۴۹ - ۱۸-۰۴-۱۳۹۶

ریش‌سفیدان اصولگرا همچنان در انزوا

جلسات جامعتین برگزار می‌شود. این همه چیزی است که درباره دو نهاد سنتی روحانیت، خبری می‌شود؛ بدون این که جزئیات دقیقی از محتوای جلسات منتشر شود. دو نهادی که قرار بود در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٩٦ نقش اصلی را ایفا کنند اما با ورود جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) دوباره به حاشیه رانده شدند.

به گزارش عصر ایران،  روزنامه شرق با این مقدمه نوشت: تاکنون هیچ خبری از این که آنها علت شکست اصولگرایان یا آسیب‌شناسی انتخابات ٩٦ را در دستور کار خود قرار داده باشند، نشده است. جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین تا انتخابات ٧٦ محور اجماع و انتخاب اصولگرایان یا جناح راست آن زمان بودند. بعد از شکست اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ و از دست‌ دادن انتخابات مجلس دهم در تهران به نظر می‌رسید دوباره اقبال به سمت سنتی‌ها رو کرده است؛ آن هم بعد از تجربه ناخوشایند وانهادن بازی به نواصولگرایان. در عمل اما این اتفاق نیفتاد و در حالی‌ که اعلام شده بود جامعه روحانیت کمیته‌های انتخاباتی خود را هم تعیین کرده و در حال برنامه‌ریزی است که برای نخستین‌ بار به انتخابات شورای شهر هم ورود کند، ناگهان از جبهه جدیدی درون اصولگرایی به نام «جمنا» رونمایی شد.

حجت‌الاسلام رضا تقوی، قائم‌مقام جامعه روحانیت مبارز و رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه‌جمعه که اخیرا بابت سخنان میثم مطیعی در نماز جمعه تهران، با اعتراضات زیادی روبه‌رو شده بود، به فارس گفته است: «جلسات جامعه روحانیت طبق روال برگزار می‌شود. در جلسه اخیر موضوعات سیاسی و فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نسبت به حاشیه‌سازی‌ها و تنش‌های اخیر که از سوی برخی مسئولان در جامعه ایجاد شده، نقد و بررسی صورت گرفت.»

تقوی توضیحی درباره این که منظورش از حاشیه‌سازی‌ها چیست، نداده است اما احتمالا مقصودش، واکنش‌ها به تخریب دولت و رئیس‌جمهوری و انتقادهایی است که تریبون نماز جمعه را هدف گرفته است! تقوی در ادامه گفته است: «این تنش‌ها عاملی برای شایعات و تشویش اذهان در جامعه شده است. بنابراین آقایان جامعه روحانیت نسبت به این حاشیه‌سازی‌ها اظهار نگرانی کردند؛ چرا که ما معتقدیم دستگاه اجرایی با این روند از اهداف اصلی خود دور می‌شود.»

قائم‌مقام جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر این که باید این نوع مباحث و کشمکش‌های سیاسی خاتمه داده شود، گفته است: «‌مطالبه مردم اشتغال، رکود و بیکاری است و باید در این زمینه کار شود.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا نامه و تذکری از سوی جامعه روحانیت به دولت ابلاغ شده است یا خیر، ‌گفته است: «این موضوع بعدا مشخص می‌شود اما موضوع اصلی جلسه این هفته، حاشیه‌سازی‌های اخیر بود.»

آیت‌الله عبدالمحمود عبداللهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم از برگزاری نشست هفتگی جامعه مدرسین، به ریاست آیت‌الله یزدی خبر داده و گفته است که این نشست با حضور اعضای شورای مرکزی برگزار و درباره مسائل سیاسی روز بحث و بررسی شد.»

انتقاد از مهندسی در جمنا

جامعه روحانیت در شرایطی چشم بر آسیب‌شناسی انتخابات بسته است که دیروز عبدالرضا مصری، از نمایندگان اصولگرای مجلس در نقد سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب، به‌ ویژه رأی‌گیری در کنگره آن به خبرآنلاین گفته است: «در بحث انتخابات و رأی‌گیری‌ها انتقادی که وارد شد این بود که برخی معتقد بودند انتخاباتی که برگزار شد، مهندسی شد. هر چند خیلی پررنگ نبود اما به هر صورت خللی در این مورد وارد شد اما به هر صورت جمع‌بندی خوبی صورت گرفت و برای اولین‌ بار بود که اصولگرایان با مکانیسم رأی‌گیری پیش رفتند اما این که چرا به یک باره بعد از انتخابات فعالیت آنها قطع شد، جای سؤال است.»

همچنین محمدحسن آصفری، عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به نامه‌نیوز در نقد جمنا گفته است تغییرات جمنا راه به جایی نخواهد برد و باعث نمی‌شود مجموعه نیروهای انقلاب توفیقی به دست آورند. او گفته است: «امروز اصولگرایی و جریان انقلاب نیاز به یک بازنگری جدی دارد. فقط با سازوکاری به اسم جمنا نمی‌شود مسائل را حل کرد. اگر جریان رقیب آقای روحانی ٢٩ اردیبهشت ١٦ میلیون رأی در انتخابات ریاست‌جمهوری آورد، به خاطر آن نبود که جمنا توانست مردم را بسیج کند و پای کار بیاورد، بلکه آرایی ثابت و پایبند به آرمان‌ها بودند که آمدند و آرای خود را به داخل صندوق انداختند. بنابراین چه جمنا بود و چه نبود این اتفاق رخ می‌داد.»

او با اشاره به چهره‌ها و جریان‌هایی در جریان اصولگرایی مانند جبهه پایداری یا جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و چهره‌هایی مانند حسین فدایی که نقش محوری و مؤثری هم در جبهه مردمی نیروهای انقلاب داشتند، گفته است: «امثال آقای فدایی برای مردم سوخته‎اند. مهم آن است که جریان سوم امروز با شعارهای مردم‌پسند و استفاده از چهره‌های سوخته‌ نشده تشکیل شود. نه آن که افرادی بخواهند مدیریت در سایه باشند، یکی از دلایل شکست جمنا این بود که برخی می‌خواستند در سایه باشند و مدیریت در سایه کنند. این نگاه‌ها را جریان انقلاب خوب درک می‌کند. تا اینها حل نشود مسائل و مشکلات ما برطرف نخواهد شد. حرکت جمنا جدید و ارزشمند است و اگر کسانی برای رسیدن به پست و مقام بخواهند آن را به نفع خودشان تسخیر کنند، قطعا نیروهای انقلاب اقدام آنها را پس می‌زنند و نمی‌پذیرند.»
برچسب ها: اصول گرا
ارسال به دوستان