۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۵۵۲۱۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۶
کد ۵۵۵۲۱۷
انتشار: ۱۰:۲۸ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۶

توسعه کشور نیازمند مدیران جوان در پست‌های کلیدی

پیری نوعی بیماری در عرصه مدیریت تلقی می‌شود. برای علاج این بیماری جامعه مدیریت ایران، تغییر و تحول بنیادی در نگاه به‌گزینش مدیران نیازمند است.

محمد فروزنده*

افزایش میانگین سن اعضای هیات دولت و مدیران ارشد که موجب کاهش حضور تعداد جوانان در کابینه و مدیریت ارشد کشور شده است نشان از پیری مدیریت در کشور دارد.

در دوره اول تا چهارم ریاست جمهوری میانگین سن وزرا در هیات دولت بین 38تا 39 سال بود و از پایان جنگ تاکنون که هیات دولت هفت بار تشکیل‌شده است؛ تعدادی از وزرا در زمان شروع به کار کمتر از چهل سال سن داشتند.

نگاهی به فهرست اسامی این وزرا می‌تواند برای توجه به جذب جوان‌ترها در کابینه جالب باشد:

زنگنه وزیر نیرو، کلانتری وزیر کشاورزی، فروزش وزیر جهاد سازندگی، ترکان وزیر دفاع، معین وزیر علوم، نوری وزیر کشور، کمالی وزیر کار، نجفی وزیر آموزش‌وپرورش، فروزنده وزیر دفاع، آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی، لنکرانی وزیر آموزش پزشکی، بهداشت و درمان، محرابیان وزیر صنعت و معدن، شریعتمداری وزیر بازرگانی، شوشتری وزیر دادگستری.

دکتر روحانی با معرفی مهندس جهرمی به‌عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بخشی از قولی که در فعالیت‌های تبلیغاتی خود در جمع هواداران برای استفاده از توانمندی‌های جوانان در ترکیب هیات دولت داده بود عمل کرد.

امروز شاهد این هستیم که دولت دوازدهم بار دیگر یک وزیر پیشنهادی با سن کمتر از چهل سال برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جهت اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است.

باوجود توسعه سرمایه انسانی در کشور و تربیت جوانان فرهیخته و بالا رفتن سطح دانش و مهارت بعد از چهار دهه استقرار نظام جمهوری اسلامی، افزایش میانگین سن اعضا هیات دولت و مدیران ارشد که موجب کاهش تعداد جوانان در کابینه و مدیریت ارشد کشور شده است نشان از پیری مدیریت کشور دارد.

پیری نوعی بیماری در عرصه مدیریت تلقی می‌شود. برای علاج این بیماری جامعه مدیریت ایران بیش از اصلاحات موردی و تغییر و تحول بنیادی در نگاه به‌گزینش مدیران نیازمند است.

پیری مدیریت بیماری است که می‌تواند بر توسعه تاثیر منفی بگذارد و تصمیم‌گیری را با تردید به تاخیر بیندازد. و بااحتیاط بیش از نیاز زمینه ریسک‌پذیری که لازمه تصمیمات مهم و اساسی است را از بین ببرد.

وجود سرمایه انباشته انسانی در محیط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، برای شکوفایی کشور نیازمند توسعه فناوری و جذب سرمایه است.

در جذب، توسعه و بهره‌برداری از فناوری جوان‌ترها انگیزه و تلاش بیشتری از خود نشان می‌دهند و با درک بهتر از ضرورت استفاده بهینه از مواهب تکنولوژی، زمینه نوآوری و خلاقیت نسل جوان بیشتر و بهتر از نسل گذشته عمل می‌کند.

رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآوری در خدمات ICT نمونه‌های خوب حضور جوان‌ترها در حوزه فناوری است.

شکاف دانش امروز کشور با فناوری روز دنیا در زمینه ict راه سخت و طولانی را پیش روی ما نهاده است و حقیقتا گذر از این سختی، مدیران جوان ریسک‌پذیر و تغییر آفرین نیاز دارد.

هر جا که جوان‌ها را باور کردیم و به آن‌ها اعتماد کردیم با حداقل خطا درخشیده‌اند؛ از دفاع مقدس گرفته تا عرصه‌های مختلف علمی مانند نانو، آی‌تی، هوافضا و بیوتکنولوژی و اگر اکنون در عرصه‌های مختلف علمی حرفی برای گفتن داریم نتیجه اعتمادی است که به جوانان کرده‌ایم.

در همه حوزه‌ها نیاز به حضور جوانان ریسک‌پذیر و تحول‌آفرین در مدیریت یک الزام است نه یک انتخاب. ولی ظاهرا دولت تصمیم گرفته این الزام را در سایر حوزه‌های اجرایی به شکل دیگری جبران کند .

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

برچسب ها: فروزنده
ارسال به دوستان
۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی)