۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۹۵۲۶۲
تعداد نظرات: ۲۹ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۶
کد ۵۹۵۲۶۲
انتشار: ۱۰:۲۴ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۶
لطفاً این متن را به اشتراک بگذارید؛ حتی بدون ذکر منبع

15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

یافته های علمی نشان می دهند هیچ کار آموزشی و تبلیغی، اثرگذارتر از صحبت های فرد به فرد نیست. شاید چند جمله صحبت شما، فرد یا افرادی را از مرگ یا قطع نخاع و ... نجات دهد.

عصر ایران - نوروز در راه است و به زودی پرسفر ترین روزهای سال فرا می رسد. این بخش زیبای ماجراست اما هر سال، هزاران تصادف در همین چند روز اتفاق می افتد و هزاران نفر کشته و مصدوم می شوند.

پیشنهاد می کنیم از امروز تا پایان سفرهای نوروزی، بحث ایمنی سفر را در گفت و گوهای دوستانه و خانوادگی پیش بکشید و به عنوان وظیفه ای انسانی و عاطفی، با اطرافیان تان در این باره صحبت کنید.
یافته های علمی نشان می دهند هیچ کار آموزشی و تبلیغی، اثرگذارتر از صحبت های فرد به فرد نیست. بنابر این اثر این گفت و گوهای دوستانه را جدی بگیرید. شاید چند جمله صحبت شما، فرد یا افرادی را از مرگ یا قطع نخاع و ... نجات دهد.
15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

این چند موضوع می تواند سوژه های اصلی برای گفت و گوهای نجات بخش تان باشد:

1 - موقعی که احساس خواب می کنید، خودرو را در جایی امن پارک و درهای آن را از داخل قفل کنید و اندکی بخوابید.
اکثر افراد فکر می کنند که می توانند بر خواب غلبه کنند اما این یک توهم است. خواب حین رانندگی بسیار فریبنده است و بی آن که متوجه شوید ناگهان چشم هایتان را می بندد.
حتی یک چرت 5 ثانیه ای هم می تواند شما و دیگران را به کشتن دهد.
بسیاری از کسانی که فکر می کردند پشت فرمان نمی خوابند، الان در آرامگاه های خود خوابیده اند.
15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

2 - اکثر تصادفات رانندگی به دو دلیل رخ می دهند: سرعت بالا و سبقت غیرمجاز.
اگر سرعت تان مثلاً 20 کیلومتر در ساعت بیش از حد قانونی باشد، به فرض این که سالم برسید، تنها چند دقیقه زودتر خواهید رسید اما قطعاً به ریسکی که در آن زندگی تان در میان است نمی ارزد.

وقتی در جایی از وسط جاده، خط ممتد رسم شده، معنی اش این است که متخصصان جاده و سوانح، آن نقطه را دیده، بررسی کرده و به این نتیجه رسیده اند که اگر در این نقطه خاص سبقت گرفته شود، امکان شاخ به شاخ شدن خودروها و تصادفات مرگبار وجود دارد.
15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

3 - حواس راننده را پرت نکنید. علت بسیاری از تصادفات، نه خود راننده که سرنشیانی هستند که حواس راننده را پرت می کنند، از جر و بحث گرفته تا نشان دادن مناظر اطراف به راننده و ... .

4 - کمر بند ایمنی را ببندید، حتی سرنشینان عقب خودرو.
تا کنون هزاران نفر که تصادفات شدید رانندگی کرده اند، فقط به این علت از مرگ نجات یافته اند که کمربند ایمنی بسته بودند. بخش عمده ای از مرگ های درون خودرو به خاطر برخورد سر به شیشه جلو خودرو است و کمر بند ایمنی از این فاجعه جلوگیری می کند.
سرنشینان عقب خودرو هم در خطر برخورد با شیشه جلو هستند چرا که موقع تصادف، آنها مانند تیری در چله رها می شوند و اتفاقاً با سرعت بیشتری به شیشه می خورند و کشته می شوند.

5 - قبل از سفر خودرو را از لحاظ فنی کنترل کنید به ویژه سیستم ترمزها، سطح و باد لاستیک ها، روغن ها و فیلترها، برف پاک کن ها و ... .

6 - کودک را حتماً در داخل صندلی کودک بگذارید و کمربند ایمنی آن را ببندید. کودکان چون وزن کمی دارند هنگام تصادفات شدید مانند توپی پرت می شوند و آسیب می بینند.
در آغوش گرفتن کودک در صندلی کنار راننده اشتباه بزرگی است چون ضربه ایربگ به حدی شدید و انفجاری است که در جا گردن کودک را می شکند و او را می کشد.
15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

7 - مادران باردار، باید کمر بندی ایمنی را از زیر شکم و بخش فوقانی آن را از بین سینه ها رد کنند.

8 - از سالم بودن پشت سری روی صندلی مطمئن باشید. پشت سری می تواند در هنگام برخوردهای شدید از شکستگی مهره های گردن جلوگیری کند.
15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

9 - اگر به نقاط سردسیر سفر می کنید، حتماً زنجیر چرخ و ضدیخ داشته باشید. کمی هم آب و غذای اضافی و پتو در خودرو داشته باشید. بارها و بارها اتفاق افتاده که ناگهان هوای بهار منقلب شده است و از آفتابی به برفی شدید تغییر پیدا کرده و هزاران خودرو را در جاده ها متوقف کرده است. به هوای بهار اعتماد نکنید.

15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

10 - فاصله طولی خودروی خود با خودروی جلویی را حفظ کنید. به این بیندیشید که خودروی مقابل به دلیل ناگهان متوقف شود؛ آیا با این فاصله و سرعت کنونی می توانید از برخورد با آن جلوگیری کنید؟!

11 - 60 درصد تصادفات در 30 کیلومتری شهرها اتفاق می افتد. علت روانی اش نیز این است که فرد فکر می کند بعد از دهها یا صدها کیلومتر رانندگی، بدون حادثه به مقصد رسیده و لذا در این بخش پایانی هم خطری متوجه او نیست. علت های فیزیکی و محیطی اش هم معلوم است: خستگی راننده و تعدد خودروها، دوچرخه ها و افراد پیاده در نزدیکی شهرها.

12 - شب ها وقتی خودرویی از روبرو می آید یا پشت سر خودرویی هستید، از نوربالا استفاده نکنید.

13 - در ابتدای بارندگی، آب اندک باران یا گرد و خاک کف جاده ترکیب می شود و لایه ای لغزنده روی کف جاده ایجاد می کند. بنابراین در شروع بارندگی، جاده ها در لغزنده ترین حالت خود قرار دارند.
15 نکته برای گفت و گوهای قبل از عید: جان یکدیگر را نجات دهیم

14 - موقع بارندگی، در جاهایی از جاده آب جمع می شود. وقتی خودرو با سرعت بالا به این نقاط می رسد، ممکن است برای لحظاتی کنترل چرخ های خودرو از عهده فرمان خارج شود. در این مواقع آهسته تر رانندگی کنید.

15 - هنگام عبور از جاده های کوهستانی، بوق نزنید. صدا بوق در کوهستان پژواک می یابد و ممکن است سنگ های سست را تکان دهد و به جاده بریزد. بوق خودرو همچنین امکان فعال شدن بهمن را نیز به وجود می آورد.

(لطفاً این متن را به اشتراک بگذارید؛ حتی بدون ذکر منبع)

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
15
24
همه این موارد هم رعایت بشه وقتی ماشین ادم کیفیت نداشته باشه که90 درصدماشینهای ساخت داخل نداره بایه تصادف نسبتا بزرگ کارش تمومه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
علت اصلی همون خستگی هم ماشینهای بی کیفیتمون هستن که همه جور صدایی دارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
شما ها متاسفانه غرض سیاسی دارین بیش از دوازده ساله ما و برادرم پراید داریم شکر خدا حادثه خاصی نداشتیم با حداکثر سرعت 110 کیلومتر تا چهار ما قبل که برادرم از شمال تا مشهد با خستگی فراوان راند و ساعت 12 شب در صد کیلومتری مشهد دچار حادثه شد که شکر خدا بخیر گذشت خودش میگوید نیم ساعت بین خواب و بیداری امده و پنج دقیقه اخر را تقریبا خواب بوده که ناگهان با سر و صدای تصادف به خود میاید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
1
31
اگر سبقت بیجا نگیریم لایی نکشیم تند نریم و کلا قانون را رعایت کنیم تا 90درصد جلوی تصادفات احتمالی گرفته میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
زیر ساخت خیلی مهمه
وقت هنوز کلی جاده دو طرفه شلوغ در کشور داریم، راننده چقدر حوصله کنه که پشت سر کامیون اروم آروم بره...؟؟؟ یا باید مدام گاز بده و 100 متر نرفته دوباره ترمز کنه... و همین سیکل تکرار بشه
ولی اگه جاده دو بانده باشه راحت میره و خطر هم خیلی کمتر میشه

زیرساخت مهمه...خیلی مهم
عموعبداله
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
25
خیلی خوب بود. همه این مسائل را می دونیم ولی یادآوری کردنش خیلی مهمه
کارشناس ترافیک
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
14
اجازه بدین من هم یک نکته اشاره کنم و اون هم فعال کردن قفل کودک در خودروهایی که کودک زیر 12 سال به همراه دارند و آموزش مکفی به کودکان جهت جلوگیری از حرکت ناگهانی کودکان به وسط جاده . چون بارها دیده شده که کودکان به محض پیاده شدن از ماشین شروع به دودین می کنند که این مسئله باید توسط والدین جهت جلوگیری از خطرات آتی کنترل بشه.
امیدوارم که همه سفرهای نوروزی به خطر باشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
10
7
پولدارها هواپیما سوار میشوند و اگر سقوط کند همه کشور به دلهره میافتند و همه دستگاههای دولتی درگیر میشوند و همه مردم پیگیرند و همه چیز از حالت عادی خارج میشود ولی بیچاره پراید سوارانی که هر روزه غریبانه در جاده ها کشتار میشوند
پاسخ ها
شيوا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
ناشناس عزيز شما به جاي حسادت به پولدارها پرايد نخر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
7
پس چرا صدا و سيما ، آموزش كافي نموده تا فرهنگ رانندگي مردم بالا بره ... ؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
15
راننده ی عزیزی که به هر دلیلی مجبور شدی خودرو بی کیفیت داخلی بگیری..تو که میدونی ایمنی ماشینت پایین هستش به جای دنبال مقصر گشتن باید بیشتر رعایت کنی . برادر من جون آدم ریسک بردار نیست که!!!جون خودت و خونوادت خیلی با ارزش هستش.
متاسفانه فرهنگ غلط و عدم رعایت مسایل ایمنی و مقررات حدود 75 درصد سوانح رو باعث میشن...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
اگه یکی بیاد بهت بزنه چی؟ همه اش که به احتیاط ما نیست...بی احتیاطی بقیه رو چیکار کنیم....ماشین با کیفیت بالا هم لازمه ولی خوب من یکی که نمیتونم بخرم
یک ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
4
6
من نمی دونم چرا همیشه ماشین و راننده مقصره در حالی که در اثر تصادفات جاده هایی است که 40 ـ 50 سال قبل ساخته شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
2
8
چاله چوله ها رو چیکار کنیم.
بعد از بارندگی هم که مثل قارچ یهو ظاهر میشن.
آیا باعث تصادف نمیشن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
1
2
میخواستم چند خطی بنویسم ولی دیدم فاییده نداره چون در این مدت زیاد نوشتم و شما خیلیاشو غیر قابل انتشار کردید در صورتی که به نظر خودم حرفام سیاسی و تند نبوده ...
موفق باشید
ناشناس
United States of America
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
1
6
دو عامل خیلی تاثیر داره اول ایمنی وسیله نقلیه هست که خودرو از بهترین قطعات. ساخته شده باشد و دوم فرهنگ سازی خیلی مهم هست چه موقع استراحت کنی . در کجا چقدر سرعت داشته باشی
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
8
سلام در اینکه جاده ها در بعضی نقاط استاندارد نیست یا کیفیت ماشین داخلی پایین است یا بسیاری از جاده ها دوطرفه است و پشت یک کامیون ماندن مشکل است بحثی نیست ولی رعایت قوانین رانندگی و خصوصا رعایت سرعت مطمئنه و فاصله طولی و عدم سبقت غیر مجاز و رانندگی در شرایط نرمال روحی و جسمی باعث کاهش بیش از 70% تصادفات میشود اینرا آمارهای جهانی میگوید عامل بیشتر تصادفات انسانی و من و شما هستیم هموطن عزیز
مایا
United States of America
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
6
از ابینکه به فکر سلامت ما هستید ممنونیم.
خویی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
5
جاده غیر استاندارد ماشین غیر ایمن شما را به خدا خود ما چقدر احتیاط میکنیم چرا فکر میکنیم حادثه بد ما دیگران است پراید ایمن نیست رانندگی با سرعت بالا چرا سبقت بیجا چرا خدای نکرده فکر خود وخانواده خودمان نیستیم از نظر سخت افزاری که از دنیا خیلی عقب است پلیس ما تنها کارشان جریمه کردن است که ان هم بازدارنده نیست در این بارنگی اخیر چند نفر از ما خداییش زنجیر چرخ داشتیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
7
دوستان عزیزکیفیت خودروهای داخلی که دست ما نیست ولی اگر این موارد را رعایت کنید امکان تصادف حتی با پراید هم کاهش می یابد
ما ماشین نداریم ولی هر بار خبر تصادف کسی رو میشنوم واقعا ناراحت میشم به خاطر خودتون رعایت کنید
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
3
پدر من راننده کامیونه... 40 ساله که رانندس... یک جمله رو صد هزار بار ازشون شنیدم... میگه: "هر چیم که بشه، کلاچ و ترمز، زیر پای رانندس"
وضعیت کیفیت خودرو و جاده، درست نمی شود که نمی شود... ما، مردم ایران، چه راهی به غیر از رحمکردن به هم داریم...؟
درست رانندگی کنیم... لطفــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
1
1
راهور با کامیون ها و اتوبوس های دودزا مماشات میکنه و اینا دود رو تو حلق ملت میدن.
عباس
United States of America
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
0
انسان عاقل مسافرت پرخطر نمی کنه اگر خطرات زلزله سیل وگاز گرفتگی برق گرفتگی مسمومیت غذای حملات اسلحه های سرد وگرم خانمها داخل منزل را پشت سر بگذاریم خطرات جادهای هوای دریای مارا تهدید نمی کند
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
1
به نظر من رعایت فرهنگ رانندگی و از جمله موارد کلیدی که در مقاله امده است عامل اصلی در کاهش تصادفات است
شيوا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
1
عصري جان مرسي بابت مقاله ي خوب شما
علي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
1
عصر ايران- خيلي ممنون از اطلاع رساني و فرهنگ سازي
يك اصل طلايي وجود داره و اينكه از مسير لذت ببريم و نه از رسيدن به مقصد. اگر اينجوري باشه در برنامه مسافرت براي رفتن و برگشتن از مسافرت هم زمان مناسب اختصاص ميديم. و خيلي از اتفاقاتي كه حتي شايد بد هم به نظر برسند چون زمان كافي داريم به تفريح و تنوع تبديل ميشن. از طرفي وقتي بخواهيم از مسير لذت ببريم ديگه سرعت غير مجاز و سبقت غير مجاز و خيلي از تخلفات از بين ميره. وقتي خوابمون بياد ميخوابيم و از ادامه مسافرت لذت ميبريم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
1
نوروز در راه است و به زودی پرسفر ترین روزهای سال فرا می رسد. این بخش زیبای ماجراست اما هر سال، هزاران تصادف در همین چند روز اتفاق می افتد و هزاران نفر کشته و مصدوم می شوند.

پیشنهاد می کنیم از امروز تا پایان سفرهای نوروزی، بحث ایمنی سفر را در گفت و گوهای دوستانه و خانوادگی پیش بکشید و به عنوان وظیفه ای انسانی و عاطفی، با اطرافیان تان در این باره صحبت کنید.
یافته های علمی نشان می دهند هیچ کار آموزشی و تبلیغی، اثرگذارتر از صحبت های فرد به فرد نیست. بنابر این اثر این گفت و گوهای دوستانه را جدی بگیرید. شاید چند جمله صحبت شما، فرد یا افرادی را از مرگ یا قطع نخاع و ... نجات دهد.
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
0
چه کاریه همه تو این شلوغی برن مسافرت. بابا تهران تو این عید آنقدر زیبا و خلوت هستش که آدم دلش نمیاد ازش بره بیرون
ناشناس
United States of America
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
1
0
تا وقتی برای جرایم سنگین محازات درخور نباشد و جرایم رانندگی با دادن پول چایی نادیده گرفته می شود نصیحت مردم فایده ای نداردهر قدر هم خوب رانندگی کنند قربانی افراد عقده ای بی مغز و بی مبالات می شوند
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)