۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۶
در حاشیه
کد خبر ۶۰۵۷۳۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۰۴-۰۲-۱۳۹۷
کد ۶۰۵۷۳۲
انتشار: ۱۲:۳۳ - ۰۴-۰۲-۱۳۹۷

خطر ­شیرین کننده‌های مصنوعی برای عروق

در سال‌های اخیر متخصصان علوم پزشکی به طور قطع نتیجه گرفته‌اند دریافت مواد قندی مازاد با بروز چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی – عروقی ارتباط دارد. از این رو امروز ده‌ها هزار محصول حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند که آنها را به یکی از پرمصرف‌ترین افزودنی‌های خوراکی در جهان تبدیل کرده است.

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد شیرین کننده‌های مصنوعی به رگ‌های خونی آسیب می‌زنند.

به گزارش ایسنا، هرچند بر همه آشکار است که مصرف زیاد مواد قندی و شیرین، خطرات احتمالی مختلفی را متوجه سلامتی می‌کند اما نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی نیز پیامدهای مشابهی برای بدن دارند ولی روند تاثیرگذاری آنها کاملا متفاوت است.

در سال‌های اخیر متخصصان علوم پزشکی به طور قطع نتیجه گرفته‌اند دریافت مواد قندی مازاد با بروز چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی – عروقی ارتباط دارد. از این رو امروز ده‌ها هزار محصول حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند که آنها را به یکی از پرمصرف‌ترین افزودنی‌های خوراکی در جهان تبدیل کرده است.

اما به تازگی مطالعات بسیاری در مورد شیرین کننده‌های مصنوعی انجام گرفته که نشان می‌دهند مصرف مقدار زیادی از این مواد شیمیایی نیز می‌توانند به چاقی و اختلالات متابولیک منجر شود.

همچنین گروهی از متخصصان در آمریکا به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه مواد قندی و شیرین کننده‌ها بر جداره رگ‌های خونی در بافت‌های سلولی و موش‌ها تاثیر می‌گذارند.

این متخصصان دریافتند شیرین کننده‌های مصنوعی و مواد قندی هر دو نحوه عملکرد رگ‌های خونی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

محققان در این رابطه اظهار داشتند: مواد قندی و شیرین کننده‌های مصنوعی تاثیرات منفی مرتبط با چاقی و دیابت از خود نشان دادند. همچنین تغییرات عروقی مشاهده شده در زمان شروع و پیشرفت دیابت و چاقی حائز اهمیت است.

هر دوی موادقندی و شیرین کننده‌های مصنوعی تغییراتی را در سطح چربی‌ها، آمینواسیدها و دیگر مواد شیمیایی در خون موش‌ها بوجود می‌آورند. همچنین شیرین کننده‌های مصنوعی نحوه تجزیه چربی و دریافت انرژی از آن را در بدن تغییر می‌دهند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان همچنین مشاهده کردند شیرین کننده مصنوعی موسوم به اسسولفام پتاسیم به تدریج در بدن جمع می‌شود و انباشت بالاتر آن آسیب بیشتری به رگ‌های خونی وارد می‌کند.

ارسال به دوستان
مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد قاضی دادگاه : وزرای وقت کشاورزی و صمت در پرونده چای دبش متهم هستند افزایش ۱۵ تا ۲۱ درصدی قیمت روغن نباتی خواص روغن میخک ؛ روش مصرف روغن میخک چگونه است ؟ + روش تهیه روغن میخک در خانه