۲۱ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۰۸۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۱ - ۲۰-۰۲-۱۳۹۷
کد ۶۰۸۵۵۵
انتشار: ۲۰:۴۱ - ۲۰-۰۲-۱۳۹۷

ادعای مراکش: ایران به اعضای جبهه پولیساریو گذرنامه دیپلماتیک داده

 سخنگوی دولت مراکش مدعی شد اعضای جبهه پولیسارو از گذرنامه های دیپلماتیک ایرانی استفاده می کنند.

مصطفی الخلفی، سخنگوی دولت مراکش در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت: "اعضای جبهه پولیسارویو از پاسپورت دیپلماتیک ایران برای شرکت در جلسات بین المللی استفاده می کنند".

وی افزود: "این گذرنامه ها توسط یکی از کارکنان سفارت ایران در الجزایر تامین شده است. امنیت ملی خط قرمز ماست و برای حفظ آن هرآنچه لازم است انجام خواهیم داد".

ایران و حزب الله لبنان ادعای حمایت از گروه پولیساریو را رد کرده اند. پولیساریو نام گروه سیاسی نظامی است که برای استقلال منطقه صحرا از کشور مراکش تلاش می کند. هم اکنون بخش های عمده منطقه صحرا در کنترل مراکش و بخشی از این منطقه هم در کنترل نیروهای پولیساریو است.

الخلفی با اشاره به اینکه قطع روابط دیپلماتیک کشورش با ایران به دلیل "حمایت تسلیحاتی و آموزشی حزب الله لبنان از جبهه پولیسارو" است، تصریح کرد: "این تصمیم را برای حفاظت از حق حاکمیت و منافع ملی مراکش است. در خلال سال های 2009 تا 2016 نیز با ایران ارتباط دیپلماتیک وجود نداشت و تصمیم اخیر ارتباطی با فضای بین المللی شکل گرفته علیه ایران ندارد".

سخنگوی دولت مراکش با بیان اینکه در خصوص ارتباط حزب الله لبنان و جبهه پولیساریو دلایل محکمی دردست دارند، گفت: "اسنادی وجود دارد که نشان دهنده ارسال محموله های مواد منفجره و موشک های SAM 9 و SAM 11 از سوی حزب الله به جبهه پولساریو و آموزش عناصر این جبهه توسط فرماندهان حزب الله است".

وی در ادامه اضافه کرد: "با بررسی شواهد معلوم شد که روابط این دو گروه در سال گذشته به شکل وسیعی افزایش یافته است و تصمیم قطع روابط با ایران بعد از تایید این شواهد اتخاذ شد".

گفتنی است در روز نخست ماه جاری ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش اعلام کرد که به دلیل روابط میان حزب‌الله لبنان و جبهه پولیساریو صحرای غربی که تهدید کننده امنیت و ثبات در مراکش است، این کشور رابطه خود با ایران را قطع می کند.

رباط پیشتر نیز در مارس 2009 به صورت یک‌جانبه روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده بود. وزارت خارجه مراکش در آن زمان دلیل این قطع رابطه را "موضع غیرقابل قبول از طرف ایران علیه مراکش و دخالت در امور دینی داخلی مراکش" که بیش از 99 درصد جمعیتش اهل تسنن هستند، توصیف کرده بود.

برچسب ها: پولیساریو ، مراکش
ارسال به دوستان
نظرسنجی
با انتقال پایتخت از تهران به جایی دیگر موافقید؟