۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۱۳۸۰۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۶ - ۱۹-۰۳-۱۳۹۷
کد ۶۱۳۸۰۶
انتشار: ۱۹:۱۶ - ۱۹-۰۳-۱۳۹۷

وزارت بهداشت: مردم از خرید سبوس های فله ای از دستفروشان و مغازه ها خودداری کنند

هر گونه افزودنی به غیر از افزودنی ‌های مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است/ افزودن سبوس های اضافی به نان برای سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زایی را در پی دارد/ایرنا

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید براینکه میزان سبوس در آردها باید مورد بازنگری قرار گیرد، گفت: با سبوس گیری بیشتر، آردها سفیدتر شده‌ اند و این اقدام می ‌تواند به مشکلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری‌ های قلبی دامن بزند، سبوس باید طبق استاندارهای مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد.

به گزارش ایرنا، دکتر زهرا عبداللهی در خصوص آرد سفید مصرفی در نان ها افزود: آردهای سفید مصرفی در نان ها که در اختیار نانواها قرار می گیرد، باید مورد بازنگری قرار گیرد، چرا که این آردها فاقد سبوس هستند و نانواها سبوس را به صورت فله ای خریداری کرده و به نان می افزایند.

وی با تاکید براینکه استاندارد سبوس در آرد باید بازنگری شود، ادامه داد: هر گونه افزودنی به غیر از افزودنی ‌های مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است و برای تولید نان سبوس‌ دار استاندارد در کشور، باید سبوس آن در کارخانه به آرد اضافه شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه افزودن سبوس های اضافی به نان برای سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زایی را در پی دارد، تصریح کرد: بازنگری میزان سبوس آرد نانوایی‌ ها مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است و بر این اساس مقرر است، میزان سبوس‌ گیری آرد نان لواش، تافتون و سنگگ کاهش پیدا کند.

دکترعبداللهی با بیان اینکه در سال های اخیر مقدار بیشتری از آردها، سبوس گیری می شود، اضافه کرد: با سبوس گیری بیشتر، آردها سفیدتر شده‌ اند و مردم نان کاملا سفید مصرف می کنند، این اقدام می ‌تواند به مشکلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری‌ های قلبی دامن بزند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: سبوس باید طبق استانداردهای مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد، زیرا یکی از دلایل بیماری هایی مثل دیابت، چاقی و سرطان ها این است که فیبر دریافتی مردم کم است و نان سفید یکی از همان منابع غذایی بدون فیبر است.

وی با بیان اینکه در این زمینه با سازمان استاندارد، پژوهشکده غله و سایر سازمان های ذیربط مکاتباتی صورت گرفته است، بیان داشت: سبوسی که به صورت فله ای خریداری شده و به نان افزوده می شود، فرآینده شده و سالم نیست و حاوی انواع آلودگی ها است.

دکترعبداللهی ادامه داد: از طرفی، میزان فیتات موجود در سبوس های اضافی، می تواند در جذب ریزمغذی ها مشکل ایجاد کند و عوارضی مانند کمبود آهن و روی در پی داشته باشد.

وی بیان داشت: از سوی دیگر سبوس فله ای که به نان اضافه می شود، اگر تخمیرش در نان خوب انجام نگیرد، ضررش بیشتر است، چون از جذب ریزمغذی ها جلوگیری می کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: همچنین به دلیل آنکه به صورت فله ای استفاده می شود، گاهی آلودگی های قارچی و میکروبی دارد که در نان باقی می ماند، بنابراین راه درست این است که در کارخانه به میزان معین سبوس به آرد اضافه شود تا نان باکیفیت و سالم به دست مردم برسد.

دکترعبداللهی همچنین هشدار داد: مردم از خرید سبوس های فله ای از دستفروشان و مغازه ها خودداری کنند و از سبوس های صنعتی و بسته بندی شده که در کارخانه ها تهیه می شوند، استفاده کنند.

برچسب ها: سبوس ، نان ، وزارت بهداشت
ارسال به دوستان
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)