۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۲۱۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۲۶-۰۴-۱۳۹۷
کد ۶۲۱۳۸۳
انتشار: ۱۷:۲۷ - ۲۶-۰۴-۱۳۹۷

سازمان غذا و دارو: افزودن سبوس به نان ممنوع است

بسیاری از نانوایی‌ها از سبوس‌هایی استفاده می‌کنند که منشأ آلودگی داشته و برخی از آنها از سبوس‌هایی که مصارف دامی دارند نیز استفاده کرده‌اند.

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: افزودن سبوس به نان در نانوایی‌ها مورد تأیید وزارت بهداشت نیست.

به گزارش فارس، وحید مفید مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در نشست خبری اظهار داشت: رویکردی که اکنون در دنیا حاکم است اینکه تضمین سلامت غذا از مزرعه تا سفره است و ما به دنبال آن هستیم که زنجیره غذا از مزرعه تا سفره را ردیابی و کنترل کنیم که لازمه ایجاد این کار تشکیل یک ساختار مناسب است.

وی با اشاره به تدوین سند ملی ایمنی غذا توضیح داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو سند جامع ایمنی غذا با یک فوریت تدوین خواهد شد تا نهادی را برای اجرای آن مشخص کنیم.

* تدوین سند ملی ایمنی غذا

مفید ادامه داد: در سند ایمنی غذا محوریت تعریف نحوه پایش‌ها از مزرعه تا سفره است و اینکه چه شاخص‌هایی باید بررسی شوند و اگر لازم باشد در این زمینه قانون‌گذاری نیز انجام خواهد شد.

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در خصوص زمان رونمایی از این سند توضیح داد: امیدواریم بتوانیم تا مهر ماه امسال و همزمان با روز جهانی غذا از این سند رونمایی کنیم.

وی در ادامه در خصوص قاچاق در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی توضیح داد: موضوع قاچاق فقط در حوزه قاچاق نبوده و در بخش‌های مختلف شاهد بروز این گونه تخلفات هستیم که به بحث اقتصاد و سلامت مردم آسیب وارد می‌کند.

مفید در خصوص نحوه کنترل سازمان غذا و دارو توضیح داد ما با هماهنگی‌های لازم با گمرک و همچنین ساماندهی کنترل مجوز و نصب برچسب اصالت بعد از کنترل بر روی محصولات درصدد کاهش قاچاق هستیم همچنین کنترل مواد غذایی در سطح عرضه توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی پیگیری می‌شود.

* کاهش قاچاق مواد غذایی

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با توجه به بالا رفتن قیمت ارز غیررسمی در حال حاضر شاهد کاهش محصولات قاچاق هستیم.

وی در خصوص موضوع باقی ماندن سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد: گام اول برای پیشگیری و شناسایی این مشکل بحث شناسنامه‌دار کردن باغات تولیدکننده محصولات کشاورزی است که وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی را در این زمینه انجام داده و چند ماه آینده اولین گروه از بابتی که شناسنامه‌دار شده‌اند اعلام خواهد شد.

مفید افزود: در سال جاری حدود 24 محصول از نظر سموم کشاورزی پایش شده‌اند و همچنین 15 نمونه محصول دیگر نیز از نظر فلزات سنگین مورد پایش قرار گرفته است.

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سال گذشته نیز 15 نوع محصول از نظر باقیمانده سموم و 10 نوع دیگر از نظر فلزات سنگین و نیترات موجب ارزیابی و پایش قرار گرفته‌اند.

* پایش سلامت برنج

مفید تصریح کرد: آسنیک موجود در برنج از یک استاندارد مشخص برخوردار است که بر اساس استانداردهای اتحادیه اروپا این عدد به 160 می‌رسد که وزارت بهداشت با تدابیر و سخت‌گیری‌هایی که در این زمینه داشت در سال گذشته شاخص 120 را برای آرسنیک موجود در محصول برنج تعیین کرد که همین موضوع باعث اعتراض برخی از واردکنندگان شد.

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: وزارت بهداشت بر این موضوع پافشاری کرد به دلیل اینکه سرانه مصرف برنج در کشور ما بالا بوده و یک ایرانی به طور سالانه 35 کیلوگرم برنج مصرف می‌کند.

* افزودن سبوس در نانوایی‌ها ممنوع است

مفید در ادامه با اشاره به موضوع افزودن سبوس به نان در برخی از نانوایی‌ها توضیح داد افزودن سبوس به نان در نانوایی‌ها مورد تأیید وزارت بهداشت نیست به دلیل اینکه این موضوع باعث خواهد شد که فرایند جذب آهن در بدن کاهش پیدا کند.

وی گفت: بسیاری از نانوایی‌ها از سبوس‌هایی استفاده می‌کنند که منشأ آلودگی داشته و برخی از آنها از سبوس‌هایی که مصارف دامی دارند نیز استفاده کرده‌اند.

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: بهترین روش اضافه کردن سبوس به نان افزودن این ماده غذایی در کارخانه است به دلیل اینکه آلودگی‌ها کنترل می‌شود.

* کاهش 10 درصدی ایرانیان قند و چربی در مواد غذایی

مفید در ادامه توضیح داد در محصولات غذایی نسبت به سال گذشته 10 درصد کاهش استفاده از قند و چربی را داشتیم و این کاهش تا زمانی که از لحاظ فناوری پایه محصول امکانپذیر باشد ادامه خواهد یافت.

* مصرف ماهی تیلاپیا مضر نیست

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی در زمینه حواشی ایجاد شده در خصوص واردات و مصرف ماهی تیلاپیا توضیح داد: مصرف این ماهی مضر نیست اما ممکن است از لحاظ توقعات تغذیه‌ای مانند سایر ماهی‌ها نباشد.

مفید گفت: واردات این ماهی صرفاً جنبه اقتصادی داشته و برخی از شرکت‌ها بر سر وارد کردن این ماهی با یکدیگر مشکل داشته‌اند.

* ماجرای استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده در لبنیات

مدیرکل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه توضیح داد گزارش مستندی در خصوص استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده در لبنیات به دست ما نرسیده است و آنچه به ما گزارش داده شده برخی تخلفات در مراکز تولیدکننده ماست و لبنیات سنتی است.

مفید افزود: برخی از این مراکز بدون هیچ پروانه‌ای در حال فعالیت هستند و بعضی از آنها با افزودن روغن گیاهی غیرمجاز به محصولات تخلفاتی را انجام داده‌اند که لازم است مردم در صورت مشاهده تخلفات را گزارش دهند.

برچسب ها: نان ، سبوس ، نانوایی
ارسال به دوستان
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)