۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۲۲۱۲۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۳۱-۰۴-۱۳۹۷
کد ۶۲۲۱۲۲
انتشار: ۰۸:۲۲ - ۳۱-۰۴-۱۳۹۷

مسمومیت با خورشید چیست؟

مسمومیت با خورشید دارای برخی علائم مشترک با یک آفتاب سوختگی معمولی است که از آن جمله می توان به قرمزی پوست، تاول زدن، و درد در محلی که پوست تحت تاثیر پروتوهای فرابنفش خورشید قرار گرفته است، اشاره کرد.

یک آفتاب سوختگی شدید شرایطی به واقع ناخوشایند است. وقت گذراندن بیش از حد زیر نور خورشید در فصل تابستان می تواند به بروز برخی خطرات سلامت منجر شود که از کم آبی خفیف بدن تا خستگی گرمایی یا گرمازدگی را در بر می گیرند. این در شرایطی است که به رغم تلاش برای محافظت از خود در برابر نور خورشید، خطر آفتاب سوختگی پوست نیز همواره وجود دارد.

مسمومیت با خورشید چیست؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث"، آفتاب سوختگی شدید می تواند تجربه ای بسیار دردناک همراه با قرمزی پوست، ظهور تاول و حتی علائم شبه آنفلوآنزا باشد. تمام این علائم موجب شده اند تا آفتاب سوختگی شدید با نام مستعار مسمومیت با خورشید نیز شناخته شود.

مسمومیت با خورشید چیست؟

مسمومیت با خورشید را به طور خاص در قالب یک آفتاب سوختگی دردناک تسخیص خواهید داد. افزون بر قرمزی پوست، ممکن است ظهور تاول ها یا راش پوستی را تجربه کنید. اگر به یک اختلال سیستم ایمنی زمینه ای یا بیماری پوستی مبتلا باشید، ممکن است با فتودرماتوز یا ظهور جوش ها یا راش های پوستی که واکنش های غیر طبیعی پوست به نور خورشید هستند نیز مواجه شوید.

علائم مسمومیت با خورشید

مسمومیت با خورشید دارای برخی علائم مشترک با یک آفتاب سوختگی معمولی است که از آن جمله می توان به قرمزی پوست، تاول زدن، و درد در محلی که پوست تحت تاثیر پروتوهای فرابنفش خورشید قرار گرفته است، اشاره کرد.

افزون بر این موارد، آفتاب سوختگی شدید می تواند به تورم در ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته یا علائم شبه آنفلوانزا مانند سردرد، تب، یا حالت تهوع نیز منجر شود. به طور معمول، طی چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض خورشید متوجه آغاز علائم آفتاب سوختگی می شوید، اما نمایان شدن مسمومیت با خورشید ممکن است یک روز یا بیشتر طول بکشد.

درمان مسمومیت با خورشید

نخستین کاری که با مشاهده یک آفتاب سوختگی - خفیف یا شدید - می توانید انجام دهید خروج از زیر نور خورشید و قرار گرفتن در مکانی سایه و خنک است.

سپس، آسیب را ارزیابی کنید. ظهور تاول های دردناک یا علائم کم آبی بدن نیازمند مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق‌تر شرایط و در موارد شدید درمان علائم و کم آبی بدن هستند. اگر تاول ها بخش بزرگی از بدن را فرا گرفته اند مراجعه به پزشک در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهترین گزینه است.

آفتاب سوختگی خفیف را احتمالا می توانید در خانه نیز درمان کنید. این روند را با یک دوش آب سرد یا استفاده از کمپرس های سرد برای کمک به تسکین درد یا کاهش دمای پوست آغاز کنید. ژل آلوئه ورا با اثر خنک کنندگی خود می تواند به تسکین علائم کمک کند. کمپرس شیر سرد نیز می تواند علائم را تسکین دهد زیرا لیپیدهای موجود در شیر اثری تسکین دهنده بر پوست دارند.

قرص های مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن نیز ممکن است به تسکین علائم آفتاب سوختگی کمک کنند که البته مصرف آنها باید چند روز ادامه داشته باشد.

همچنین، آب فراوان بنوشید زیرا آفتاب سوختگی ها و مسمومیت با خورشید می توانند بدن را با کم آبی شدید مواجه سازند. پس از قرار گرفتن طولانی مدت زیر نور خورشید، آبرسانی به بدن عاملی کلیدی برای مقابله با بیماری های ناشی از این شرایط محسوب می شود.

پیشگیری از مسمومیت با خورشید

از آنجایی که مسمومیت با خورشید در حقیقت یک آفتاب سوختگی شدید محسوب می شود، شما باید اقدامات محافظتی استاندارد در برابر خورشید را برای پرهیز از مواجهه با این شرایط مد نظر قرار دهید.

بخش هایی از پوست که در معرض نور خورشید قرار دارند را با استفاده از محصولات ضد آفتاب با SPF 30 یا بیشتر پوشش دهید تا پروتوهای فرابنفش خورشید آسیبی به آنها وارد نکند. هر دو ساعت یک بار این کار را تکرار کنید.

از لباس مناسب و عینک آفتابی استفاده کنید.

زمانی که پرتوهای فرابنفش خورشید در قوی‌ترین حالت خود قرار دارند، به طور معمول بین ساعات 10 صبح تا 4 بعد از ظهر، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید تا حد امکان پرهیز کنید.

ارسال به دوستان