۰۹ بهمن ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۵۱۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۰۶-۱۱-۱۳۹۷
کد ۶۵۱۲۹۳
انتشار: ۱۴:۱۴ - ۰۶-۱۱-۱۳۹۷

تماشای مستندهای جشنواره فیلم فجر را از دست ندهید

مدیر روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با تاکید بر حضور پُرافتخار فیلم‌های مستند و انیمیشن در بخش رقابتی جشنواره‌های معتبر بین‌المللی جهان، از عموم خبرنگاران، نویسندگان و منتقدان سینما دعوت کرد تا به تماشای پنج فیلم مستند و سه اثر انیمیشن منتخب سی و هفتمین دوره‌ی جشنواره فیلم فجر در سالن رسانه‌ها بنشینند.

به گزارش عصر ایران، شهنام صفاجو در نوشتاری که در اختیار ایسنا گذاشته آورده است: «امسال بخش رسمی جشنواره فیلم برلین پذیرای فیلم‌های مستند «واردا به روایت انیس» ساخته‌ی مستندساز برجسته‌ی فرانسوی "انیس واردا" و «زیبایی شگفت‌انگیز» به کارگردانی "آلن الیوت" شده و با افتخار این دو فیلم را در بخش اصلی جشنواره قرار داده است. چهار فیلم مستند از جمله مستند «واترگیت» چارلز فرگوسن هم در بخش ویژه‌‎ی برلیناله قرار گرفته‌اند. در بخش‌های دیگر جشنواره برلین هم ردپای سینمای مستند دیده می‌شود؛ اما در این خصوص هیچ منتقد آلمانی یا فرانسوی یا آمریکایی عنوان نکرده که «دلیل حضور این آثار مستند را در جشنواره فیلم برلین متوجه نمی‌شویم!»

طی چند سال اخیر متأسفانه این جمله بر زبان برخی منتقدان فیلم ایرانی جاری شده که می‌گویند «دلیل حضور مستند در جشنواره فیلم فجر را متوجه نمی‌شویم؛ چون مستندسازان جشنواره حقیقت را دارند و بهتر است آنجا بروند!» پس لابد این دوستان باید به خانم انیس واردا هم متذکر شوند که بهتر است فیلمش را در جشنواره‌های مستند لایپزیگ یا اوبرهازن یا Dok.fest مونیخ به نمایش بگذارد یا اصلاً در همان کشور خودش فرانسه، سراغ جشنواره‌های مستند سینمادورئل، مارسی و… برود! یا به آلن الیوت توصیه کنند فیلمش که پرتره‌ای از Aretha Franklin خواننده‌ی سیاه‌پوست آمریکایی است را در جشنواره‌های مستند این کشور رونمایی کند.

جشنواره ملی فجر، ویترین یک سال سینمای ایران است و بدیهی است که با نمایش فیلم‌های مستند و انیمیشن تکمیل خواهد شد؛ پس بهتر است که منتقدان محترم سینما، برخورد دوستانه‌ای با این دو گونه‌ی فرهنگی سینما داشته باشند؛ فیلم‌هایی که به قصد فتح گیشه ساخته نشده‌اند و نتیجه‌ی عمر پدیدآورندگان آن هستند.»

وی با انتقاد از این طرز تلقی نزد برخی منتقدان سینما در ادامه نوشته است: «اتفاقاً ما متوجه این قبیل اظهارنظرها نمی‌شویم که چرا فیلم‌های مستند و انیمیشن نباید در جشنواره ملی فجر شرکت کنند؟ آن هم در شرایطی که برخی خبرنگاران و نویسندگان سینما پس از تماشای این آثار در سال‌های گذشته اعلام کردند و نوشتند که مستندها از بیشتر فیلم‌های داستانی بهتر هستند.»

شهنام صفاجو همچنین با اشاره به زمان نامناسب اکران فیلم‌های مستند و انیمیشن در پردیس ملت در ادامه آورده است: «متوجه هستم که هنگامه‌ی ظهر، حضور در سالن رسانه‌ها برای تماشای هر فیلمی دشوار است، اما امیدوارم دوستان خبرنگار و منتقد سینما این رنج چند روزه را متحمل شوند تا شاهد نتیجه‌ی تلاش بعضاً دو، سه ساله‌ی عزیزان مستندساز و انیماتور در سی و هفتمین دوره‌ی جشنواره فیلم فجر باشند.

با احترام به فیلم‌سازان سینمای بدنه به جرأت می‌گویم که امسال شاهد نمایش فیلم‌های درجه یک مستند و انیمیشن در جشنواره فجر خواهیم بود و امیدوارم که تخصیص "سئانس یک" سالن رسانه‌ها به این فیلم‌ها در ساعت یک بعدازظهر هر روز، مانع تماشای آثار خوب جشنواره توسط دوستان مطبوعاتی نشود.

سالن رسانه‌های فجر از ساعت ۱۳ روز چهارشنبه ۱۰ بهمن، با نمایش بهترین فیلم دوازدهمین دوره‌ی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت افتتاح می‌شود؛ «خانه‌ای برای تو» ساخته مهدی بخشی‌مقدم که مستندی شریف و تأثیرگذار درباره‌ی عشق، بیماری سرطان و تلاش برای زندگی است. امیدوارم خبرنگاران و منتقدان سینما فرصت تماشای این فیلم را از دست ندهند.

یکی از دو اثر ایرانی حاضر در شصت و نهمین دوره‌ی جشنواره فیلم برلین نیز مستند «دلبند» به کارگردانی «یاسر طالبی» است که در بخش Culinary Cinema این رویداد معتبر جهانی روی پرده خواهد رفت. این فیلم یکی از پنج مستند منتخب جشنواره فیلم فجر هم هست. پس دوستان! در انتظار دیدار شما در سالن رسانه‌ها هستیم…»

ارسال به دوستان