۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۶۶۰۵۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۱۴-۰۲-۱۳۹۸
کد ۶۶۶۰۵۶
انتشار: ۱۰:۳۸ - ۱۴-۰۲-۱۳۹۸

پیشگیری از چاقی با مصرف غذاهای فیبردار

دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی در شهرکرد با اشاره به اینکه غذاهای حاوی فیبر حجیم‌تر بوده و موجب پر شدن معده و احساس سیری زودرس در افراد می‌شوند، گفت: این غذاها در مقایسه با دیگر غذاها موجب می‌شوند کالری کمتری به بدن رسیده و افراد کمتر دچار چاقی شوند.

تینا جعفری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: زمانی که کالری دریافتی بیش از کالری مصرفی باشد، انرژی به صورت توده چربی در بدن ذخیره می‌شود، بنابراین چاقی شکلی از سو تغذیه و ناشی از پرخوری است که نه تنها نشانه سلامتی نبوده بلکه نشان از تغذیه نامناسب است، به طوری که در کشور تقریباً از هر سه نفر یک نفر دچار اضافه وزن یا چاقی است.

وی افزود: عوامل بسیاری به جز عوامل ژنتیکی و بیماری‌هایی همچون کم کاری تیروئید و اختلالات غدد درون‌ریز در بروز چاقی مؤثر هستند که پرخوری و زیاده‌روی در مصرف غذا از مهم‌ترین علل ناشی از چاقی در افراد است.
جعفری گفت: عادت غذایی نامناسب همچون مصرف بی‌رویه غذاهای پرچرب و سرخ شده، مصرف غذاهای آماده، بی تحرکی، مصرف طولانی مدت برخی داروها مانند داروهای ضد بارداری یا داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب از عوامل شناخته شده در بروز چاقی است.

وی شانس بیشتر برای ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی، سکته‌ها، بیماری قند و انواع سرطان، اختلالات متابولیک مانند چربی خون بالا، مشکلات مفصلی و عصبی، کبد چرب، فشار خون بالا، مشکلات تنفسی و وقفه در خواب، نقرس، مشکلات باروری زنان و کاهش عمر انسان را از عوارض چاقی برشمرد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه چاقی و اضافه وزن به یک مشکل جدی در کودکان تبدیل شده است، تصریح کرد: برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی لازم است نکاتی همچون حذف نکردن وعده‌های اصلی غذا، استفاده از میوه و سبزیجات تازه برای میان وعده‌ها، کاهش مصرف انواع فست فودها، استفاده از روغن گیاهی، خوردن غذا آهسته و با آرامش، انجام ندادن فعالیت‌هایی همچون تماشای تلویزیون یا کتاب خواندن در حین خوردن غذا، رعایت شود.

وی بیان کرد: افرادی که ساعت‌های طولانی را مشغول تماشای تلویزیون هستند چاق‌تر هستند، زیرا تحرک کاهش می‌یابد و در آن هنگام غالباً از تنقلات کم ارزش و چاق‌کننده استفاده می‌شود که به کودکان توصیه می‌شود روزانه بیش از دو ساعت از وقت خود را به تماشای تلویزیون نگذرانند.

جعفری با اشاره به اینکه متخصصان معتقدند که فیبر ماده مهمی برای کنترل وزن است، تصریح کرد: رژیم‌های غذایی حاوی فیبر، معمولاً با چربی و قند کمتری همراه هستند، بنابراین رژیم‌های غذایی غنی از فیبر انرژی کمتری داشته و با سرعت بیشتری از دستگاه گوارش عبور می‌کنند، همچنین فرصت جذب مواد غذایی پر انرژی کمتر شده و دفع غذاهای چاق کننده افزایش می‌یابد.

دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی در شهرکرد با اشاره به اینکه غذاهای حاوی فیبر حجیم‌تر بوده و موجب پر شدن معده و احساس سیری زودرس در افراد می‌شوند، خاطرنشان کرد: این غذاها در مقایسه با دیگر غذاها موجب می‌شوند کالری کمتری به بدن رسیده و افراد کمتر دچار چاقی شوند.

برچسب ها: چاقی ، غذای فیبردار
ارسال به دوستان
بارش برف و باران در برخی استان‌ها/ کاهش دما تا ۸ درجه در نیمه شمالی کشور آخرین وضعیت پلنگ دماوند نگاهی به زرادخانه‌های سلاح‌های هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) ۶ مکمل موثر برای تقویت مغز تالاب صالحیه خشک شد/عوامل نابودی تالاب شواهد ریاضیاتی جدید نشان می‌دهد که وجود ذره سوم «غیرممکن» امکان‌پذیر است دلالی برای بچه‌‏دار شدن/ شبکه گسترده خریدوفروش سلول‌های جنسی و اجاره رحم ؛ از ۲۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان جنوب کالیفرنیا همچنان می‌سوزد؛ مساحتی بیش از شهر پاریس سوخته است بایدن ، کوبا را از فهرست «حامیان تروریسم» خارج می‌کند تصادف مرگبار سواری با عابر پیاده در این بزرگراه تهران/ راننده متواری شد چگونه یک حراجی موفق راه‌اندازی کنیم؟ تعیین مبلغ وام ازدواج و فرزندآوری برای سال ۱۴۰۴ تغییرات اقلیمی چیست؟/ چه فاجعه هایی در راه است؟ خطرناکترین رقبای اف ۲۲ رپتور آمریکایی (+عکس) شیرین‌کاری زن چینی باعث سوختگی اش در سرمای منفی ۲۰ درجه شد(+عکس)