۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۶۱۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۱ - ۱۵-۰۲-۱۳۹۸
کد ۶۶۶۱۶۸
انتشار: ۰۸:۳۱ - ۱۵-۰۲-۱۳۹۸

آیا استرس می‌تواند موجب سرطان شود؟

شواهد رو به افزایش نشان می دهند که استرس مزمن به واسطه اختلال در سیستم ایمنی می تواند بر خطر سرطان و پیشرفت بیماری اثرگذار باشد.

استرس مزمن اثر منفی بر سلامت بدن انسان دارد. این شرایط می تواند موجب التهاب و بیماری کاردیومتابولیک شود.

آیا استرس می‌تواند موجب سرطان شود؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "مدیکال دیلی"، استرس می تواند به بروز سرطان نیز منجر شود. مطالعات پیشین نشان داده اند که استرس می تواند پیشرفت سرطان را تسریع کرده و نتایج حاصل از بیماری را وخیم‌تر سازد.

اما آیا استرس می تواند دلیل اصلی سرطان باشد؟ بنار گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، در حال حاضر مطالعات کمی ارتباط مستقیم بین سرطان و استرس را تایید کرده اند.

اما برخی عوامل وجود دارند که خطرات سرطان و استرس را به هم پیوند می دهند. استرس مزمن و پریشانی مسیرهایی که از تولید هورمون های استرس پیشتیبانی می کنند را به روشی که بدن انسان به واقع برای آن طراحی نشده است، فعال می کند.

مطالعات پیشین نشان داده اند که فعال شدن مداوم این مسیرها می تواند به بروز تغییراتی در بدن مانند تغییر در سوخت و ساز، افزایش سطوح برخی هورمون ها و کوتاه شدن تلومرها منجر شود.

این قبیل تغییرات می تواند به ابتلا و پیشرفت سرطان کمک کنند. همچنین، استرس مزمن سیستم ایمنی بدن انسان را تضعیف می کند که به واسطه فقدان سد دفاعی طبیعی به سلول های سرطانی اجازه گسترش هرچه بیشتر و راحت‌تر در بدن را می دهد.

شواهد رو به افزایش نشان می دهند که استرس مزمن به واسطه اختلال در سیستم ایمنی می تواند بر خطر سرطان و پیشرفت بیماری اثرگذار باشد.

نتایج یک مطالعه نشان داد که انزوای اجتماعی خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان شرکت کننده حدود 1.5 برابر افزایش می دهد. همچنین، گروهی که علائم اختلال استرس پس از سانحه بیشتری داشتند با افزایش خطر ابتلا به این بیماری مواجه بودند.

مطالعه ای دیگر نشان داد که استرس کاری به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان کولورکتال، ریه یا مری را افزایش می دهد.

از سوی دیگر، شواهد روزافزون نشان می دهند که کاهش استرس می تواند به بهبود کیفیت زندگی و بقا برای بیماران مبتلا به سرطان کمک کند. در همین راستا، اقداماتی مانند انجام یوگا، تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن و ذهن آگاهی را می توان مد نظر قرار داد.

برچسب ها: استرس ، سلامت ، سرطان
ارسال به دوستان
صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم)