۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۷۳۲۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۵-۰۳-۱۳۹۸
کد ۶۷۳۲۹۷
انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۵-۰۳-۱۳۹۸

دختران 2 برابر پسران در زمان امتحان دچار استرس می‌شوند

یک روانشناس معتقد است دختران ۲ برابر پسران در زمان امتحان دچار استرس و اضطراب می‌شوند، چرا که آنها مسئولیت‌پذیرتر هستند و بیشتر نتیجه امتحان برایشان مهم است و متأسفانه این استرس بر روی عملکرد آنها تأثیر می‌گذارد.

فایق یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با رسیدن زمان امتحانات دانش‌آموزان و دانشجویان شرایط استرس‌زایی را تجربه می‌کنند، اضطراب امتحان پدیده‌ایی است که موجب شده تعداد زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان در زمان امتحان دچار مشکل شوند.

وی تصریح کرد: فردی که از نتیجه امتحان هراس و وحشت داشته باشد دچار یک سری نشانه‌های جسمی و روانی از جمله تپش قلب، وزوز گوش، تاری دید، خشکی دهان، تنگی نفس و احساس تهوع و استفراغ خواهد شد.

روانشناس و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: وجود اندکی اضطراب می‌تواند تأثیر مثبتی بر فرآیند و تحول بخشی از زندگی انسان داشته باشد و فرصتی را برای افراد فراهم کند تا مکانیزم‌های سازشی خود را در صورت مواجه شدن با منابع اضطراب‌زا گسترش دهد.

یوسفی با بیان اینکه این اضطراب نه تنها هیچ ضرری برای رشد انسان ندارد بلکه امری سازنده و مفید است، افزود: در حالت غیرطبیعی یک نوع اضطراب مرضی (منفی) وجود دارد که عامل بسیاری از اختلالات شناختی، بدنی، ترس‌های غیرموجه و وحشت زدگی‌ها است و موجب مختل شدن عملکرد اشخاص می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نگرانی، اختلال خواب و اشتها، خالی شدن ذهن موقع امتحان، سردرد، شکم درد، تعریق زیاد، افزایش ضربان قلب، احساس سردرگمی، ناتوانی و افکار منفی از علائم و نشانه‌های اضطراب بیش از حد است.

این روانشناش ذکر کرد: دختران ۲ برابر پسران در زمان امتحان دچار استرس و اضطراب می‌شوند، چرا که دختران مسئولیت‌پذیرتر هستند و بیشتر نتیجه امتحان برایشان مهم است و متأسفانه این استرس بر روی عملکرد آنها تأثیر می‌گذارد.

یوسفی با اشاره به اینکه دختران دانشجو با وجود استرس و اضطراب امتحان، در برخی از مواقع نتیجه بهتری از پسران را کسب می‌کنند، ادامه داد: در این راستا روانشناسان بررسی کرده‌اند علت این مساله که دختران با وجود میزان اضطراب بالا، عملکرد تحصیلی بهتری نسبت به پسران دارند، وجود مسئولیت پذیری و سختکوشی آنان است.

وی گفت: در مواقع امتحان برخی از دانشجویان سرخود قرص مصرف می‌کنند لذا نباید بدون تجویز پزشک قرص‌های خاصی از جمله ریتالین و ترامادول استفاده شود چراکه عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: تغذیه سالم، خواب کافی، کمک گرفتن از مشاوران دانشگاه، توجه نکردن به عملکرد دیگران، زمان مناسب برای مطالعه، آرام و خونسرد بودن در روز امتحان و افکار مثبت از راه کارهای غلبه بر استرس امتحان است.

برچسب ها: استرس
ارسال به دوستان
جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم)