۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۸۴۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۴-۰۵-۱۳۹۸
کد ۶۸۴۳۷۲
انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۴-۰۵-۱۳۹۸

از آسمان قطب شمال با برف ذرات ریز پلاستیکی می‌بارد

مطالعات نشان داده است که حتی در محیط بکر قطب شمال هم برفی که از آسمان می بارد حاوی ذرات ریز پلاستیکی است. دانشمندان گفتند که صرف شمار این ذرات آنها را تکان داده است: بیش از ده هزار ذره در هر لیتر.

به گزارش عصر ایران، این بدان معنی است که تنفس حتی در این محیط هم می تواند ذرات میکروپلاستیکی را وارد ریه کند - هرچند پیامدهای آن برای سلامتی روشن نیست. این منطقه یکی از آخرین محیط های بکر جهان است.
 
نمونه برف هایی جمع آوری در آزمایشگاه تحلیل شد/عکس: ALFRED-WEGENER-INSTITUT / MINE TEKMAN
از آسمان قطب شمال با برف ذرات ریز پلاستیکی می بارد

راجر هارابین تحلیلگر محیط زیست بی‌بی‌سی در گزارشی نوشت: تیم محققان آلمانی-سوئیسی که نتایج مطالعه خود را در "ژورنال پیشرفت های علمی" چاپ کرده، همچنین شاهد ذرات و الیاف لاستیکی در برف بود.

نحوه انجام مطالعه
محققان نمونه های برف را از جزایر اسوالبارد جمع آوری کردند.

بررسی این نمونه ها در آزمایشگاه موسسه آلفرد وگنر در برمرهیون نشان داد که میزان آلودگی آنها به ذرات پلاستیکی خیلی بالاتر از حد انتظار است.

بسیاری از آنها آنقدر ریز بودند که نمی توان با قاطعیت گفت از کجا آمده اند.

قطعات ریز پلاستیکی با تراکم بالا در آب های قطب شمال دیده می شود/ALICE TREVAIL
از آسمان قطب شمال با برف ذرات ریز پلاستیکی می بارد
به نظر می رسید اکثریت آنها متشکل از مواد طبیعی مثل سلولز گیاهی و ذرات خز حیوانی باشد. اما همچنین حاوی ذراتی پلاستیکی، قطعات لاستیک، ورنی، رنگ و الیاف مصنوعی باشد.

دکتر ملانی برگمن سرپرست این مطالعه به بی بی سی گفت: "ما انتظار کشف آلودگی را داشتیم اما برخوردن به این همه میکروپلاستیک واقعا تکان دهنده بود."

او افزود: "کاملا معلوم است که اکثریت این میکروپلاستیک های موجود در برف از هوا می آید."
میکروپلاستیک به ذراتی گفته می شود که اندازه آنها کوچکتر از ۵ میلیمتر باشد.

خانم برگمن در مورد آثار بالقوه آن برای سلامتی گفت: "ما نمی دانیم که آیا پلاستیک برای سلامت انسان مضر است یا نه. اما باید در برخورد با محیط زیست خیلی بیشتر ملاحظه داشته باشیم."

دانشمندان همچنین نمونه های برف در آلمان و سوئیس را تحلیل کردند که نشان داد میزان تراکم این ذرات در بعضی نقاط آلمان بیشتر از قطب است.

محققان تصور می کنند میکروپلاستیک ها در اثر وزش باد در هوا معلق می شوند و سپس از طریق سازوکارهایی که به درستی شناخته شده نیست در اتمسفر به راه های دور منتقل می شوند.
در نهایت این ذرات در اثر بارندگی یا بارش برف راهی زمین می شوند.
ارسال به دوستان
مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو