۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۸۸۶۹۸
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۳-۰۶-۱۳۹۸
کد ۶۸۸۶۹۸
انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۳-۰۶-۱۳۹۸
به بهانه برگزاری نمایشگاه خودروی فرانکفورت

لامبورگینی و نمایش مقتدرانه طراحی و فناوری در آلمان! (+فیلم و تصاویر)

شاید یک خودروی هیبریدی دیگر موضوع چندان جذاب و جدیدی برای این روزها نباشد! اما در رابطه با "سیان" نمی توانیم همه چیز را معمولی بدانیم! زیرا لامبورگینی به رسم همیشه به جادوگری در ارائه یک محصول پیشرو پرداخته است.

عصرایران- با رونق تدریجی کار و کسب فروچو لامبورگینی در اواسط دهه 60 میلادی، وی در مصاحبه های خود پیوسته بر این موضوع تاکید داشت که هرگز علاقه ای به انجام پروژه های آینده نگر یا تولید خودروهای عجیب(مفهومی) ندارد؛ بلکه بدنبال فرمولی ساده برای تولید اتومبیل های فوق العاده سریع و باکیفیت خیابانی است!

اکنون که 56 سال از آن زمان می گذرد، لامبورگینی نه تنها یکی از خاص ترین تولیدکنندگان خودرو در جهان است بلکه برای ارائه آینده نگری های خود فرمولی بسیار ساده ای را ارائه می دهد و زمان حال را به آینده پیوند می زند. نتیجه چنین راهبردی در یک کمپانی؛ معرفی محصولی مانند "سیان" است که همین امروز آینده خیابان ها را به قلمروی خود تبدیل می کند.

لامبورگینی و نمایش مقتدرانه طراحی و فناوری در آلمان! (+فیلم و تصاویر)

 

تولد یک ستاره

سیان در مجموعه لامبورگینی یک نقطه آغاز محسوب می شود زیرا اولین محصول سنآگاتا(سنت آگاتا به انگلیسی) مجهز به پیشرانه هیبریدی است که عنوان سریع ترین لامبورگینی استاندارد(کارخانه ای) را نیز به خود اختصاص داده است. با آنکه لامبورگینی تصاویر استودیویی سیان را اندکی پیش از برگزاری نمایشگاه بین المللی خودروی فرانکفورت منتشر کرد اما این رویداد مهم خودرویی بهترین فرصت را برای نمایش عمومی "سیان" فراهم آورده تا خود را به عنوان تک ستاره این نمایشگاه مطرح کند. همانطور که نمایندگان لامبورگینی در هنگام معرفی این محصول در فرانکفورت اعلام کردند؛ سیان در گویش بولونزی به معنای صاعقه به کار می رود که انتخاب مناسبی برای چنین خودرویی به نظر می رسد.

آلبوم تصاویر سیان در نمایشگاه خودروی فرانکفورت/بخش اول (20تصویر)

طراحی

سیان در طراحی دنباله رو همان زبان طراحی آشنای لامبورگینی است. یعنی حتی اگر در جریان خبر رونمایی از این خودرو به عنوان یک محصول جدید نباشید و آنرا بدون لوگو جایی ملاقات کنید قطعا اولین حدس شما لامبورگینی خواهد بود. بنابراین سیان براساس دی ان ای لامبورگینی شکل گرفته اما به وضوح متعلق به نسلی جدید است!

میتجا بورکرت رئیس بخش طراحی کمپانی نیز به ریشه های مشترک کنتاش و سیان اشاره داشته است اما همزمان تاکید می کند که این خودرو نمایشی از راهبردهای آینده کمپانی ایتالیایی است.

کنتاش

لامبورگینی و نمایش مقتدرانه طراحی و فناوری در آلمان! (+فیلم و تصاویر)

با نگاهی دقیق تر به سیان مشخص می شود که این خودرو بیشتر عناصر طراحی خود را از مفهومی ترزو میلنیو دریافت کرده تا تبدیل به زیباترین محصول با لوگوی گاو وحشی ایتالیایی شود.

ترزو میلنیو

لامبورگینی و نمایش مقتدرانه طراحی و فناوری در آلمان! (+فیلم و تصاویر)

از منظر طراحی سیان را بدون توجه به ارتباطی که با مدل های قبلی و زبان طراحی لامبورگینی دارد؛ باید یک اثر هنری هندسی بنامیم! طرح Y را می توان در قسمت های مختلف بدنه از جمله دِی لایت های جلو، درپوش شیشه ای موتور، پوشش ورودی باک و همچنین ورودی هوای روی جانبی مشاهده کرد.

یکی از مهمترین و اثر گذارترین عناصر طراحی در نمای جانبی سیان را باید باله های کوسه ای آن از جنس فیبرکربن بدانیم که در نمونه به نمایش درآمده عدد 63 نیز روی آن مشخص است. این عدد به تولیدمحدود این خودرو اشاره دارد و البته تمامی 63 دستگاه آن(به افتخار سال تاسیس لامبورگینی 1963) با قیمت پایه 3.6 میلیون دلار به فروش رسیده است. اما توجه داشته باشید که این رقم دلاری فقط برای پیش خرید این خودرو در حالت پایه اعلام شده و خریداران می توانند با استفاده از یک برنامه شخصی سازی به سلیقه خود تغییراتی در سفارش ایجاد کرده و سیان خود را متفاوت کنند که طبیعتا قیمت نهایی خودرو براساس آن شکل خواهد گرفت.

در نمای عقب جادوی شش ضلعی ها را شاهد هستیم: چراغ های سه تایی در هر طرف و همچنین دو خروجی اگزوز که چراغ ها از نظر تعداد و شکل خاطره کنتاش را زنده می کنند.

لامبورگینی و نمایش مقتدرانه طراحی و فناوری در آلمان! (+فیلم و تصاویر)

به منظور افزایش زیبایی نمای عقب؛ اسپویلر این بخش بصورت یکپارچه طراحی شده و هنگام حرکت از جای خود خارج می شود.

شاهکار کاهش وزن و ثبت چند "اولین" در جهان

شاید یک خودروی هیبریدی دیگر موضوع چندان جذاب و جدیدی برای این روزها نباشد! تقریبا تمامی کمپانی های مطرح خودروسازی در خط تولید خود محصولات هیبریدی دارند که با استفاده از فناوری های مختلف نیز به ذخیره و تولید انرژی می پردازند. اما در رابطه با سیان نمی توانیم همه چیز را معمولی بدانیم! زیرا لامبورگینی به رسم همیشه به جادوگری در ارائه یک محصول سبک وزن پرداخته تا یک تناسب جدید را در کلاس خودروهای هیبریدی تعریف کند: قدرت بیشتر/ وزن کمتر

همانطور که در خبرها اشاره شده، پیشرانه سیان بر پایه پلتفرم اونتادور اس وی جِی شکل گرفته یعنی یک تپنده 6.5 لیتری 12 سیلندر تنفس طبیعی که 759 اسب بخار خروجی دارد اما این برای تبدیل شدن به قدرتمندترین لامبورگینی کفایت نمی کند بنابراین مهندسان ایتالیایی سوپاپ های جدید تیتانیومی را جایگزین کرده اند که دستیابی به 785 اسب بخار را تضمین می کند. خوب تا اینجای کار همه چیز بر عهده موتور سنتی لامبورگینی بوده اما باید به این فرمول یک موتور الکتریکی 48 ولتی کوچک را نیز اضافه کنیم تا 34 اسب بخار دیگر نیز وارد چرخه تامین قدرت سیان شود. نتیجه این معجون افزایش خروجی سیان تا 819 اسب بخار(گشتاور 720 نیوتن متر) و ثبت رکورد "قدرتمندترین" برای آن است.

اما همانطور که اشاره شد لامبورگینی نیازمند آن بوده تا این موتور الکتریکی را به نوعی وارد ساختار موفق خود کند که مساله افزایش وزن را پوشش داده و عملا بازده بیشتر را نیز به همراه داشته باشد. به همین منظور موتور الکتریکی کوچک به روشی خلاقانه درون جعبه دنده قرار داده شده تا برای اولین بار در جهان چنین موتوری در ارتباط مستقیم با چرخ ها باشد. بدین ترتیب چنین موتوری به عنوان یک الکتریکی از حرکت در سرعت پایین نیز پشتیبانی کرده و در وضعیت دنده عقب یا پارک نیز فعال خواهد شد البته به تنهایی و بدون نیاز به برادر بزرگ تر خود یا همان پیشرانه سنتی!

در زمینه ذخیره انرژی نیز سیان یک پرچمدار میان هیبریدی های جهان است! همانطور که می دانید خودروهای هیبریدی از ترمز گیری به عنوان پروسه ای برای بازیابی انرژی استفاده می کنند تا چرخه ای از مصرف بهینه شکل گیرد.

اما در سیان به جای باتری لیتیوم یون از خازن های پیشرفته ای استفاده می کند که می توانیم آنها را ابرخازن نام بگذاریم. این خازن ها به عنوان سامانه ذخیره انرژی حدودا 3 برابر در عملکرد و وزن نسبت به باتری های هم سطح خود برتری دارند. خلاقیت لامبورگینی در این بخش یکی دیگر از ارزشمندی های خود را در بخش بازیابی انرژی ترمز به نمایش می گذارد زیرا طی هربار ترمزگیری ابرخازن ها شارژ شده و به سرعت انرژی خود را در اختیار پیشرانه قرار می دهند. موتور الکتریکی با بهبود 10 درصدی عملکرد خودرو تا سرعت 130 کیلومتر برساعت فعال است و پس از آن در وضعیت غیر فعال قرار می گیرد.

بکارگیری این سامانه اختصاصی به همراه موتور الکتریکی کوچک مورد اشاره تنها 34 کیلوگرم وزن بر سیان تحمیل کرده است که عملا با توجه به نسبت قدرت به وزن یک معادله حل شده را پیش روی سوپراسپرت سیان قرار می دهد. استفاده از فیبرکربن و سایر ترکیبات مقاوم کم وزن با فرمول توسعه یافته، اثر مهمی در کاهش وزن این خودرو در مقایسه با محصولات قبل از خود داشته است.

آلبوم تصاویر سیان در نمایشگاه خودروی فرانکفورت/بخش دوم(20تصویر)

مهندسی قابل تحسین لامبورگینی در بخش پیشرانه دسترسی به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت از حالت توقف را طی 2.8 ثانیه ممکن می سازد. بیشینه سرعت سیان نیز بالغ بر 350 کیلومتر در ساعت اعلام شده است.

در سیان از یک جعبه دنده 7 سرعته اتوماتیک استفاده شده است. سامانه چهارچرخ محرک با کنترل الکتریکی و دیفرانسیل عقب قفل شونده از دیگر ویژگی های بخش فنی سیان است.

مازیار دانیالی

از نمایشگاه بین المللی خودروی فرانکفورت در عصر ایران بخوانید:

هیوندای؛ از اولین "خودروی ملی" تا درخشش در فرانکفورت (+تصاویر)

 

ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان : به آمریکایی‌ها گرا ندهید، ناترازی‌ انرژی در دولت رئیسی هم وجود داشت/ حکومت بعثی سوریه سقوط کرد چون مردم را به عنوان پشتیبان نداشت استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود
#videojsscript