۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
فیلم بیشتر »»
کد ۷۰۹۵۵۴
انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۹-۱۰-۱۳۹۸

طرز تهیه کباب بناب

این کباب خوشمزه متعلق به شهرستان بناب آذربایجان می باشد و با نام کباب آذربایجانی هم شناخته می شود.

با میزان مواد اولیه ی زیر می توانید برای ۴ نفر کباب بناب تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب بناب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

کباب بناب

آشنایی با کباب بناب:

کباب بناب یا کباب ساطوری یکی از انواع کباب های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به کباب کوبیده سنتی دارد. این کباب از گوشت تازه و چربی دار گوسفند، در اندازه ای بسیار بزرگتر از کباب کوبیده معمولی تهیه می شود. تفاوت عمده میان کباب بناب با کباب کوبیده در نحوه آماده سازی آن می باشد بدین صورت که در کباب بناب گوشت به همراه پیاز خرد شده ساطوری می شوند و آماده به سیخ گرفتن می شود، در صورتی که گوشت کباب کوبیده 2- 3 بار با چرخ گوشت چرخ می شود و با پیاز رنده كرده و آبگرفته تركیب می شود. یکی دیگر از تفاوت ها در طبخ این نوع کباب در مقایسه با کباب کوبیده اندازه و سایز سیخ می باشد. پهنای سیخ کباب بناب بیشتر از کباب کوبیده می باشد. این نوع کباب بصورت یک سیخ بزرگ سرو می شود.

مواد لازم کباب بناب :

 کره  50 گرم
 پیاز سفید 3 عدد 
 فیله گوسفند  400 گرم
 راسته گوساله 400 گرم 
 نمک و فلفل سیاه  به مقدار لازم

 

طرز تهیه کباب بناب:

برای تهیه کباب بناب آذربایجان ابتدا گوشت ها را با دقت بشویید و در آبکش قرار بدهید تا آب آن ها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه گوشت ها را به قطعات متوسط برش بدهید تا راحت داخل چرخ گوشت بروند. گوشت ها را در چرخ گوشت چرخ کنید و کنار بگذارید.

پیازها را پوست بگیرید و کمی خرد کنید، سپس گوشت و پیاز را روی تخته ای بزرگ قرار بدهید و با ساطور همه را با هم خرد کنید و مخلوط کنید.

دقت در برش پیازها در این مدل کباب مهم است زیرا نباید ریز خرد شود تا آب پیازها بیرون بیاید چون باعث شل شدن مایه می شود و نباید درشت خرد شود.

بلکه به اندازه متوسط خرد شود. پیازها را با گوشت در کاسه ای بزرگ قرار می دهیم و روی آن ها نمک و فلفل سیاه بپاشید و مواد را خوب ورز بدهید و روی کاسه را سلفون بکشید و به مدت ۲ ساعت ترکیب گوشت و پیاز را در یخچال قرار بدهید.

 

نکات کلیدی برای آماده کردن کباب ساطوری بناب آذربایجان

  •  برای به سیخ کشیدن کباب بناب حتما از سیخ های پهن و مناسب کباب کوبیده استفاده کنید چرا که اگر از سیخ نازک استفاده کنید مواد کباب از سیخ می ریزد.

  •  وقتی گوشت روی سیخ کباب قرار گرفت به کمک انگشت شصت و انگشت اشاره شیارهایی را با فاصله های یکسان به روی گوشت ایجاد کنید.

  •  خیلی از آشپزهای برای طعم دار کردن کباب، داخل مواد زعفران اضافه می کنند و یا در انتهای مراحل پخت، 50 گرم کره را در تابه ای کوچک روی حرارت قرار می دهند تا ذوب شود کمی زعفران دم کرده هم به آن اضافه می کنند و مخلوط کره و زعفران را با یک فرچه به آرامی روی کباب ها می کنند تا کباب ها خشک نشوند و طعم لذیذتری پیدا کنند.. اضافه کردن زعفران جزو دستور پخت کباب ساطوری نیست اما در صورت تمایل می توانید این کار را انجام دهید.

  •  یکی دیگر از موادی که به صورت سلیقه ای به مواد کباب بناب اضافه می‌شود، جعفری ساطوری شده است. در نظر داشته باشید که در صورت اضافه کردن جعفری به گوشت مقدار جعفری نباید به اندازه ای باشد که رنگ کباب را تغییر دهد.

  •  برای تهیه کباب بناب ساطوری می‌توانید به جای یک کیلوگرم گوشت گوسفندی از میزان مساوی گوشت گوسفندی و گوساله هم استفاده کنید.

  •  در نظر داشته باشید که مهمترین نکته در خصوص پخت کباب بناب، مراحل ساطوری کردن پیازها است. آب پیاز به هیچ عنوان نباید گرفته شود چرا که پیاز مزه بی نظیری به گوشت می‌دهد. پس به هیچ عنوان مراحل ساطوری کردن گوشت را با رنده کردن پیاز جایگزین نکنید.
ارسال به دوستان
کلاس‌های چند پایه مناطق محروم ۴ استان، چالش مهم نظام آموزشی/ برگزاری دوره‌های آموزشی برای معلمان حق‌التدریس این کلاس ها چمران: تغییر نام خیابان بیستون به یحیی سنوار منتفی شد اسب نَسایی یا اژد‌های گیاهخوار؛ زیباترین اسب تاریخ که هخامنشیان آن را پرورش دادند و ۱۰ سال پیش منقرض شد(+عکس) تبلیغ بلاگر بحرینی برای سفر به جزیره هرمز (فیلم) ورود سامانه بارشی به جنوب غرب کشور معاون اول رئیس‌جمهور: آزادراه تهران – شمال را بعد از ۳۰ سال تکمیل می‌کنیم ابرهای پر برف و باران سه‌شنبه وارد کشور می شود کشف راز ناپدید شدن دختر ۵ ساله در تهران گودرزی: قیمت ارز در جلسه اقتصادی سران قوا پیگیری می‌شود حمل‌ونقل امن زنانه به روش هندی‌ها قتل با ضربه های متعدد چاقو بخاطر ۷۰۰ میلیون تومان بهترین روش پیشگیری از بوی بد دهان هنگام صبح تاثیر قدرتمند سماق بر بهبود کبد چرب و سلامت کبد (فیلم) عضو دفتر آیت‌الله خامنه‌ای : مصوبات شورای عالی فضای مجازی نیازمند تأیید رهبری نیست مشهد/ قتل دردناک زن جوان ویلچرنشین