۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۱۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۳-۰۳-۱۳۹۹
کد ۷۳۱۴۴۰
انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۳-۰۳-۱۳۹۹

توقف مهاجرت به استرالیا به دلیل کرونا/ قطع دومین درآمد کشور

استرالیا برای رشد اقتصادی خود به ورود  200 تا 300 هزار مهاجر در سال  نیاز دارد.

ویروس کرونا درآمدهای مداوم و بی‌وقفه ناشی از مهاجرت در استرالیا را متوقف کرد. در یک دهه گذشته درآمدهای ناشی از مهاجرت یکی از بزرگترین منابع درآمدی این کشور بوده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، استرالیا با بستن زودهنگام مرزها و با مدیریت شیوع ویروس کرونا موفق به بازگشایی به موقع اقتصاد 1.33 هزار میلیارد دلاری (2 هزار میلیارد دلار استرالیا) خود شد اما این سیاست، مهاجرت انبوه به این کشور را متوقف کرد.

مهاجرت یکی از منابع پردرآمد استرالیا است. این صنعت یک منبع کلیدی برای تقاضای مصرف، نیروی کار و رشد اقتصادی و جمعیتی محسوب می‌شود و برای اولین بار پس از دهه 1990 با رکود مواجه شده است.

سالن غذاخوری رستوران هندی در استرالیا که پس از شیوع ویروس کرونا خالی مانده است/ عکس: رویترز

مهاجرت استرالیا

مهاجرت خالص در این کشور شامل دانشجویان بین‌المللی و صدور ویزا برای کارگران ماهر است. پیش‌بینی می‌شود مهاجرت این افراد به استرالیا تا ماه ژوئن سال 2021 حدود 85 درصد کاهش یابد. این موضوع تعادل عرضه و تقاضا در بسیاری از امور مانند خرید خودرو، خانه، ملک، آموزش و حتی خرید حلقه برای ازدواج را بر هم خواهد زد.

"گورمیت تولی" صاحب مغازه جواهرفروشی در "پاراماتا" حومه "سیدنی" در این باره گفت: در حال حاضر ضرر زیادی کرده‌ام. مغازه او در محله مهاجران قرار دارد و بیش از هزاران مهاجر در این منطقه زندگی می‌کنند.

وی افزود: مشتریان اصلی من جوانانی هستند که برای تحصیل به استرالیا می‌آیند. آنها در اینجا کار پیدا کرده، مستقر می‌شوند، عاشق شده و تصمیم به ازدواج می‌گیرند.

"جیوتی تولی" طراح جواهر که با همسرش یک فروشگاه را در منطقه مهاجرنشین استرالیا در حومه سیدنی اداره می‌کند- درآمدهای آنها پس از شیوع کرونا بسیار کم شده است/ عکس: رویترز 

منبع درآمد مهاجرت استرالیا

وی با اشاره به اینکه درآمدهای او در سال جاری حدود 40 درصد کاهش یافته، افزود: در دو ماه گذشته حتی یک حلقه الماس هم نفروخته‌ام.

کارشناسان، مسئله مهاجرت به استرالیا را حیاتی می‌دانند. آنها یکی از دلایل بحران و رکود اقتصادی سال گذشته این کشور را کاهش ورود مهاجران و توقف رشد جمعیت عنوان کرده‌اند.

"شن اولیور" مدیر موسسه اقتصادی AMP  پیش‌بینی کرده است که رشد جمعیت در سال‌های اخیر باعث رشد یک درصدی اقتصاد شده است.

از سال گذشته تا کنون بخش مهاجرت، آموزش، ملک و توریسم بیشترین آسیب را به دلیل سیاست‌های استرالیا و بیماری کرونا دیده است.

"گورمیت تولی" صاحب جواهر فروشی در منطقه مهاجران استرالیا در حومه "سیدنی" در حال صحبت با صاحبان یک مغازه هندی- کسب و کار این اقراد در طول شیوع کرونا راکد شده است/ عکس: رویترز

منبع درآمد ناشی از مهاجرت

در سال‌های گذشته ورود دانشجویان بین‌المللی به استرالیا حدود 40 درصد کاهش یافت. این کاهش باعث ضرر 37 میلیارد دلار استرالیا به بخش آموزش شده است. درآمد حاصل از پذیرش دانشجو در این کشور دومین منبع بزرگ درآمد پس از گردشگری است.

کاهش ورود دانشجویان جدید، حوزه ملک و مسکن و ساخت‌وساز در استرالیا را تحت تاثیر قرار داده است. معمولا بخش‌های مهمی از شهرهای بزرگ ملبورن و سیدنی توسط مهاجران اجاره یا خریده می‌شود.

ضربات واقعی

حتی اگر مهاجرت در استرالیا موضوع مورد اختلاف سیاسی باشد، درک واحدی از نیاز این کشور به مهاجران در میان مسئولین و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی استرالیا وجود دارد. بسیاری از مسئولین و کارشناسان بر این باورند که استرالیا برای رشد مصرف، افزایش تقاضا و افزایش نیروهای کار ماهر به ورود  200 تا 300 هزار نفر مهاجر در سال  نیاز دارد.

طراح جواهر در منطقه مهاجرنشین حومه سیدنی در دوماه گذشته یک حلقه الماس نفروخته است/ عکس: رویتز

توقف مهاجرت استرالیا کرونا

بخش بزرگی از مهاجران در ابتدا ویزای موقت دارند، این افراد در طولانی مدت اقامت دائم و اشتغال به دست می‌آورند. آنها در طول زمان به رشد جمعیت نیز کمک خواهند کرد.

براساس آخرین پیش‌بینی‎های رسمی در سال 2018، جمعیت استرالیا به صورت متوسط سالانه حدود  درصد 1.6 تا سال 2027 رشد خواهد کرد. این رشد سالانه بدون ورود مهاجران به 0.5 درصد می‌رسد.

"الیور" مدیر موسسه اقتصادی AMP در این باره می‌گوید: در زمان رکود و افزایش نرخ بیکاری، فشارهای مردمی برای کاهش مهاجرت وجود دارد. اما اگر ما خواهان رشد دوباره اقتصادی در استرالیا هستیم، به بازگشت مهاجران نیاز داریم.

چند مشتری در حومه سیدنی پس از کاهش قواعد مقررات قرنطینه به رستورانی هندی رفته‌اند/ عکس: رویترز

کاهش مهاجرت به ایترالیا به دلیل کرونا

شکایت‌های مربوط به مهاجرت بیشتر حول محور پایداری اقتصاد، قیمت ارزان خانه و ملک، شکایت‌های عوام فریبانه در مورد یکپارچگی اجتماعی و اختصاص شغل‌های داخلی به خارجیان چرخ می‌خورد.

"اسکات موریسون" نخست وزیر استرالیا در هفته گذشته اعلام کرد: استرالیا برای حفظ سرانه تولید ناخالص داخلی به ورود 160 تا 210 هزار مهاجر نیاز دارد.

او افزود: بحران کنونی کرونا ضربه بزرگ دیگری بر موج مهاجرت به استرالیا است و مرزهای این کشور به این زودی‌ها باز نخواهد شد.

رشد تولید ناخالص داخلی استرالیا به نسبت رشد جمعیت در این کشور

خط آبی رشد جمعیت و خطوط زرد نسبت رشد تولید ناخالص داخلی در هر فصل را نشان می‌دهد

آمار بین سال‌های 2006 تا 2020 ارزیابی شده است

نمودار رشد اقتصادی و مهاجرت در استرالیا

برخی از رهبران سیاسی و صاحبان بنگاه‌های بزرگ اقتصادی خواستار ارائه راه‌حل‌های فوری در این زمینه شده‌اند.

"کلدی برجیکلیان" رئیس ایالت "نیو ساوت ولز"  در حال لابی کردن با همتایان فدرال خود است تا اجازه ورود دانشجویان بین‌المللی را برای نجات دانشگاه‌ها بگیرد. این موضوع حدود 13 میلیارد دلار استرالیا به اقتصاد  پرجمعیت‌ترین  ایالت این کشور کمک خواهد کرد.

استرالیا همچنین در تعامل  گسترده با نیوزیلند همسایه خود است تا بتواند "حباب سفر" ایجاد کند. بازگشایی سفر بین دو کشور همسایه روابط اقتصادی میان دو کشور را تقویت می‌کند.

نیوزیلند یکی از منابع بزرگ کار برای استرالیاست و خانه حدود 600 هزار مهاجر استرالیایی محسوب می‌شود.

_____________________________________________

بیشتر بخوانید: 

10 شهر آمریکا که برای مهاجرت پول می دهند

وضعیت اقتصاد دنیا در دوران پساکرونا چه خواهد بود؟

مهاجرت 2.3 میلیون ونزوئلایی به خاطر بحران اقتصادی

____________________________________________

 

ارسال به دوستان