۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۶۵۷۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۱ - ۱۷-۰۴-۱۳۹۹
کد ۷۳۶۵۷۱
انتشار: ۱۸:۴۱ - ۱۷-۰۴-۱۳۹۹

رکورد بالاترین ذخیره نفت ایران در ساحل و دریا/ تخمین صادرات روزانه 210 هزار بشکه‌ای ایران

بنا به گزارش رویترز کاهش کنونی در تولید و صادرات نفت ایران در 4 دهه گذشته بی سابقه است.

خبرگزاری رویترز از متورم شدن ذخیره نفت ایران در خشکی (ساحل) و دریا خبر داده است.

به گزارش عصرایران، رویترز در گزارشی به نقل از شرکت تحلیل بازار نفت FGE Energy" از ذخایر نفتی ساحلی 63 میلیون بشکه‌ای  ایران خبر داده است.

بر اساس این گزارش، تحریم‌های نفتی آمریکا در کنار بحران جهانی کرونا وضعیت بغرنجی برای صنعت نفت ایران ایجاد کرده و تولید نفت ایران را به پایین‌ترین میزان در طی 4 دهه گذشته رسانده است.

بر مبنای تخمین شرکت FGE Energy" میانگین ذخیره نفت خام ساحلی ایران که در ژانویه سال جاری میلادی 16 میلیون بشکه بوده در ماه آوریل امسال به 54 و در ژوئن به 63 میلیون بشکه رسیده است.

نمودار افزایش میزان ذخائر نفت در ساحل ایران

رکورد بالاترین ذخیره نفت ایران در ساحل و دریا/ تخمین صادرات روزانه 210 هزار بشکه‌ای ایران

این میزان 85 درصد از ظرفیت ذخیره نفت خام ساحلی ایران است. گنجایش ذخائر نفتی ایران در سواحل جنوب 66 میلیون بشکه نفت است.

همچنین بنا بر این گزارش، ذخائر نفت خام شناور ایران بر روی دریا نیز در حال تکمیل و پُر شدن است. ایران در 30 نفتکش و اَبَرنفتکش خود دهها میلیون بشکه ذخیره نفتی روی دارد؛ ابرنفتکش‌هایی که بزرگ‌ترین آنها ذخیره جابجایی 2 میلیون بشکه نفت را دارند.

بر اساس تخمین کپلر، ایران ماه‌هاست که حدود 50 میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی به صورت شناور روی دریا دارد. شرکت ملی نفت ایران 54 نفتکش و اَبَرنفتکش در اختیار دارد.

داده‌های شرکت Refinitiv نشان می‌دهد ایران تا 3 ژوئیه سال جاری میلادی (25 روز دیگر) حداکثر 56.4 میلیون بشکه ذخیره نفت خام و میعانات شناور روی دریا خواهد داشت.

سخنگوی گروه حمل و نقل دریایی"نوردِرن" درباره حجم ذخائر شناور ایران به رویترز گفت:" انتظار داریم روند ذخیره سازی ایران همچنان ادامه یابد زیرا چشم‌اندازی از تجارت و فروش نفت ایران در آینده وجود ندارد."

او افزود:" ردیابی کشتی‌های ایرانی در دریا سخت است زیرا همه آنها سیگنال‌های AIS خود را خاموش کرده‌اند."

براساس گزارش FGE ، کل تولید نفت ایران - نفت خام و مایعات و میعانات گازی - از 3.1 میلیون بشکه در روز  در ماه مارس امسال به 3 میلیون بشکه در روز در ماه ژوئن کاهش یافته است. این شرکت پیش‌بینی کرده که تولید نفت و میعانات ایران در ماه ژوئیه (ماه جاری میلادی)100 هزار بشکه دیگر کاهش یابد.  

بر اساس بررسی رویترز، تولید نفت خام ایران در ماه ژوئن به 1.9 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. این میزان تقریباً نیمی از تولید ایران در سال 2018 و پایین‌ترین سطح از سال 1981 ، یعنی سال آغاز جنگ عراق و ایران و حمله به تأسیسات نفتی ایران در ابتدای جنگ است.

صادرات نفت خام ایران نیز بنا به تخمین شرکت کپلر در ماه ژوئن امسال 237 هزار بشکه و بنا به تخمین شرکت FGE، 210 هزار بشکه بوده است. در ماه می و در زمان اوج گیری بحران کرونا در جهان، صادرات نفت خام ایران به رقم بی‌سابقه 100 هزار بشکه در روز رسیده بود.

گفتنی است تمامی این آمار و ارقام‌ بر مبنای تخمین بوده و رسمی نیست و وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده به دلیل تحریم‌ها میزان واقعی صادرات نفت خام کشور را اعلام نخواهد کرد.

پالایشگاه نفت آبادان/سپتامبر 2019/عکس آرشیوی/ رویترز

رکورد بالاترین ذخیره نفت ایران در ساحل و دریا/ تخمین صادرات روزانه 210 هزار بشکه‌ای ایران

 

بیشتر بخوانید:


*ایران در 10 سال گذشته چقدر نفت فروخت؟

*
بلومبرگ: معمای صادرات نفت ایران در زمان تحریم

*
ادعای رویترز: کاهش صادرات نفت ایران در ماه آوریل رکورد زد

 

 

 

ارسال به دوستان
داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟