۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۷۴۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۲۹-۰۶-۱۳۹۹
کد ۷۴۷۴۲۹
انتشار: ۰۹:۳۸ - ۲۹-۰۶-۱۳۹۹

چادرنشین هایی که کسی زیر بارشان نمی‌رود

چادرنشین هایی که کسی زیر بارشان نمی‌رودایسنا نوشت: اگر گذری در سطح شهر کرمان داشته و از کنار بیمارستان های این شهر بگذرید با پدیده چادرنشینی همراهان بیمار مواجه خواهید شد.

صدایی بریده بریده با لهجه زیبای بلوچی صدایم کرد برگشتم مردی میانسال با لباس‌های بلوچی، گفت: از کدام مسیر می‌توانم خودم را سریعتر به بیمارستان شفا برسانم، یک نگاه به خورشید سوزان انداختم و یک نگاه به صورت سرخ شده آن مرد و با تعجب پرسیدم پیاده می‌خواهید این مسیر طولانی را بروید!!

مرد سرش را پایین انداخت و گفت: از ایرانشهر آمده‌ام دخترم سرطان دارد و در بیمارستان افضلی‌پور بستری است اکنون او را به بیمارستان شفا برای گرفتن عکس برده‌اند می‌خواهم سریع خودم را به او برسانم گفتم شما الان این همه راهی که آمده‌اید (در خیابان ابوذر بودیم) چند برابر این مسیری که آمده‌اید باید هنوز راه بروید.

این قصه نیست واقعیتی تلخ که همراهان بیمار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اگر از کنار بیمارستان‌های شفا، افضلی‌پور و شهید باهنر شهر کرمان گذر کرده‌اید چادرهای مسافرتی می‌بینید که همراهان بیماران، در سوز سرمای زمستان یا آفتاب سوزان تابستان (اقلیم کرمان گرم و خشک و سرما و گرمای آن سوزنده است) در پیاده راه یا پارکینگ های مجاور این بیمارستان ها پهن کرده اند.

باتوجه به جایگاه استراتژیک شهر کرمان، بیمارانی از استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب استان کرمان برای درمان به بیمارستان‌های این شهر می‌آیند که خانواده بسیاری از آنها هزینه درمان را به سختی جور می‌کنند و دیگر پولی برای آنکه در طول دوره درمان به هتل یا مسافرخانه بروند، ندارند و به ناچار چادرهای مسافرتی درخیابان های منتهی به بیمارستان برپا کرده و حتی برخی‌ها نیز پول خرید چادر مسافرتی هم ندارند و صبح‌های زود که از آنجا عبور کنید می‌بینید که در گوشه خیابان خوابیده‌اند.

وقتی پای صحبت‌های آنها می‌نشینیم در می‌یابیم که برخی از آنها ۲۸ یا ۳۰ روز است که بیمارشان بستری است و آنها در این گوشه خیابان روزگار را به‌سر می‌برند نه حمامی، نه اسکان درستی و نه هیچی...

قطعا هیچ کس از خوشی اینجا اتراق نکرده است. آنها درد بی‌پولی، رنج بیماری و ... دارند. به همراهان بیمار در گوشه خیابان چه می‌گذرد؟ آیا کسی می‌داند؟ چه کسی وظیفه تامین امنیت و رفاه آنها را دارد؟ کرمان در کجای گردشگری سلامت قرار دارد؟

میراث فرهنگی: ما هیچ مسئولیتی نداریم

"عباس ایران‌پور" مسئول نظارت معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان درباره این پدیده به ایسنا می‌گوید: ساماندهی و ایجاد رفاه برای همراهان بیمار کار شهرداری است و ما هیچ وظیفه‌ای در این زمینه نداریم و ما باید گردشگران سلامت خارجی را برای درمان وارد استان کنیم.

وی درباره وضعیت گردشگری سلامت استان کرمان اظهار کرد: متاسفانه هیچ اقدامی در بحث توریست درمانی در کرمان نشده است. ما سه مجوز به سه آژانس گردشگری در این زمینه داده ایم که هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده است.

مسئول نظارت معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان این مطلب که مجوز این سه آژانس گردشگری چند هفته قبل از شیوع کرونا صادر شد و با شیوع کرونا نتوانستند فعالیتی انجام دهند، تصریح کرد: اقدامات زیرساختی در استان در این راستا فراهم شده و بیمارستان مهرگان مجوز ICD خود را از وزارت بهداشت و درمان اخذ کرده و بیمارستان‌های راضیه فیروز، شهید باهنر و ارجمند در نوبت دریافت تاییدیه از وزارت بهداشت هستند.

وی از مزایای توریست درمانی سخن به میان آورد و بیان کرد: با توجه به نرخ دلار در ایران، درمان برای خارجی‌ها در کشور ما ارزان تمام می‌شود و این موضوع می‌تواند ارزآوری خوبی برای ما در برداشته باشد.

شهردار کرمان: جزء تکالیف ما نیست

"مهران عالم‌زاده" شهردار کرمان نیز درباره پدیده چادر نشین های همراهان بیمار در کرمان به ایسنا می‌گوید: ما برای آنها نمی‌توانیم کاری انجام دهیم، تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که به عنوان سد معبر آنها را جمع‌آوری نکنیم.

وی درباره ساماندهی و ایجاد رفاه برای همراهان بیماران گفت: جزء تکالیف ما نیست. همراه بیمار در کنار بیمارستان اسکان می‌کند آیا شهرداری وظیفه تامین رفاه آنها را دارد؟ شهرداری تنها کاری که می‌تواند برای آنها کند این است که آنها را جمع آوری نکند.

دانشگاه علوم پزشکی: وظیفه اصلی ما درمان بیماران است

"مسعود مقدر" معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز به ایسنا می‌گوید: اگر بیمارستان متولی رسیدگی به همراه بیمار باشد باید نصف تخت‌های بیمارستان را به همراهان بیماران اختصاص دهیم و کسانی که جایی برای اسکان ندارند طبق قوانین شهرداری، بهزیستی و استانداری متولی آنهاست.

وی ادامه داد: در هر صورت دانشگاه علوم پزشکی مهمانسرای امام حسین (ع) یا داخل بیمارستان شهید باهنر کانکس‌هایی برای همراهان بیمار اختصاص داده‌ ضمن آنکه ما نیز از این چادر زدن‌ها اطراف بیمارستان شاکی هستیم و باید فرمانداری و شهرداری برای این افراد امکانات رفاهی ایجاد کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: به هر شهری که سفر کنید شهرداری آن شهر، محلی برای کسانی که توان پرداخت هزینه هتل و مسافرخانه را ندارند، در نظر گرفته و در اختیار همراهان بیماران قرار می‌دهد و آن مکان تحت عنوان "کمپ" به حمام و سایر امکانات رفاهی مجهز است.

وی اظهار کرد: ظرفیت همراه‌سراهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان کم است و همچنین یک خیر در بیمارستان افضلی‌پور در حال ساخت یک همراه سرا است که تقریبا رو به اتمام است.

مقدری با تاکید برآنکه وظیفه اصلی ما درمان بیماران است و طبق قانون تامین رفاه همراه بیمار بر عهده مانیست، بیان کرد: یک مشکل دیگری که وجود دارد این است که برخی از بیماران چندین همراه دارند و برخی از بیماران مخصوصا بیماران ICU اصلا نیازی به همراه ندارند.

وی تصریح کرد: اگر شهرداری و ارگان‌های دیگر کمپی به ما معرفی کنند، ما همراهان بیماران را به آنجا معرفی می‌کنیم ضمن آنکه از لحاظ بهداشتی آنجا مورد بررسی قرار می‌دهیم و این مشکل با همکاری چند ارگان حل می شود و با توپ انداختن توی زمین یکدیگر مشکلی حل نخواهد شد.

استانداری: در جلسه شورای سلامت مطرح می‌کنیم

دکتر "محمدصادق بصیری" معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان نیز درباره رسیدگی به وضعیت چادرنشین های همراهان بیمار در کرمان به ایسنا می‌گوید: این موضوعی که خبرگزاری ایسنا مبنی بر "ایجاد رفاه برای همراهان بیمار" پرداخته را در کارگروه سلامت مطرح خواهیم کرد تا برای این موضوع چاره اندیشی شود اما در مجموع فردی که بیمار خود را به بیمارستان می‌برد یا باید دانشگاه علوم پزشکی برای همراه بیمار فکری بکند یا اتراق اطراف بیمارستان را ممنوع کند.

وی بیان کرد: این یک موضوع چند وجهی است و چندین ارگان در زمینه ایجاد رفاه و تامین امنیت همراهان بیمار وظیفه دارند که باید در شورای سلامت تقسیم کار شود.

معاون استاندار کرمان با تاکید برآنکه توپ را به زمین یکدیگر انداختن درست نیست در ادامه با اشاره به اقدام بیمارستان پیامبراعظم (ص) برای ایجاد رفاه همراهان بیماران کرونایی اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی برای رفاه حال همراهان بیماران به فکر چاره بوده که با هماهنگی ما از امکانات چند ارگان برای اسکان همراهان بیماران استفاده کردند.

وی عنوان کرد: در شرایط عادی این چادرنشینی همراهان بیمار یک پدیده و آسیب اجتماعی اطلاق می‌شود اما در شرایط حاد کرونایی به عنوان یک وظیفه سازمانی محسوب می‌شود که هر دو موضوع باید در کارگروه سلامت مطرح شود.

بصیری ادامه داد: باید یا شهرداری یا آموزش و پرورش یک مکان به‌ صورت رایگان در اختیار آنها قرار دهد زیرا این افراد جزء قشر ضعیف جامعه هستند و توان پرداخت هزینه‌های هتل و مسافرخانه را ندارند و همه ظرفیت هتل‌ها و مسافرخانه‌های کرمان پر نیست و حتی برخی از آنها در آستانه ورشکستگی هستند.

به گزارش ایسنا، امیدواریم این موضوع همانند مساله ساکنان باغ زردآلو نشود زیرا پس از انتشار آن گزارش مسئولین محترم به‌جای حل آن، اقدام به جلوگیری از ورود آنها به کرمان کردند و مشکلات آن عزیزان چندین برابر شد و از مسئولین عاجزانه تقاضا داریم که صورت مساله را پاک نکنند بدانید که همه این افراد از قشر محروم جامعه هستند و دردی به دردهای آنها نیفزایید.

برچسب ها: چادرنشینی
ارسال به دوستان
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)