۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۰۲۶۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۵۰۲۶۱
انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۹

فروش خانه های شاخص اهواز یکی پس از دیگری/ احمد محمود هم بی خانه شد

اعتماد نوشت: ماجرای فروش و تخریب خانه های تاریخی و شاخص اهواز اتفاق جدیدی نیست. از تخریب قصر شیخ خزعل گرفته تا فروش سرای عجم یا سله و دادرس و... از بی توجهی به خانه شیخ نبهان اول در منطقه عامری تا این بار فروش خانه احمد محمود نیز که به جرگه خانه های برباد رفته بپیوندند تا اهواز در لیست خانه های فراموش شده رکورددار باشد.

احمد محمود چهره نام آشنای همه علاقه مندان به ادبیات است. او بخشی از تاریخ ادبی معاصر اهواز است. توجه به این شخصیت باید بر عهده همه ارگان ها و نهادهای فرهنگی کلانشهر اهواز یعنی معاونت فرهنگی شهرداری، حوزه هنری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل میراث فرهنگی باشد. چگونه است که این ادارات عریض و طویل نتوانستند نسبت به تملک این خانه گامی بردارند؟ پاسخ شاید ساده باشد. سیاست زدگی عرصه فرهنگی که منجر به مدیریت افرادی می شوند که در بهترین حالت انسان های بی ذوق و خالی از نگاه زیبای هنری هستند.

اهواز تبدیل به شهری مرده و بی روح شده است. شهری که رود کارون از دل آن می گذرد و نخیلاتش سر به فلک می کشید و سرمایه اش مثال زدنی است چرا باید به این وضعیت مبتلا شود؟ آیا این وضعیت تصادفی رخ داده است؟

در عصری که مدیران شهرهای مشهور جهان دغدغه افزایش موزه ها و ابنیه های میراثی خود را دارند در این سوی جهان مدیران اغلب در دغدغه افزایش روز و ساعت های مدیریت هستند و سازندگی و رسیدگی به اموری که برای هویت شهری که مثل دمیدن روح در کالبد اهمیت دارد بی توجه هستند.

شهر اهواز گویا تبدیل به شهری با مدیران سیاسی(بخوانید سیاست زده) شده است. شهر اهواز مفهومی طرد کننده پیدا کرده است. حتی شهری صنعتی نیست. نقش صنعت در شهر دیده نمی شود. حتی گردشگری صنعتی نداریم. شهر باید به همه طیف ها حتی هنرمندان تعلق داشته باشد. تغییر قیمت زمین، اهواز را شتابزده به سمت ساخت وساز و اعیانی سازی برده و اطیافی مثل طیف هنرمندان گویی از شهر اخراج می شوند. این روند ما را به سمت شهر اعیانی سازی شده می برد با توجه به اینکه اهواز ظرفیت اعیانی سازی شدن ندارد.

اگر جلوی این روند گرفته نشود احتمالا باید منتظر موقعیت های خطرناک اجتماعی باشیم. باید منتظر و شاهد فروش بسیاری از خانه های تاریخی اهواز باشیم و پس از مدتی به جای آنها برج و خانه های قوطی کبربتی معلق در هوا ببینیم.

در بهره وری از فضای شهری نگاه عادلانه دیده نمی شود که نتیجه اش می شود شهری با کمترین سرانه فرهنگی و نابودی و حذف بناهای شاخص که بخشی از هویت شهر هستند.

اگر در زمینه بافت تاریخی بخواهید عمق فاجعه را بدانید همین را بگویم که اولین جلسه کارگروه حفظ و احیای بافت تاریخی اهواز پس از سال ها تازه توسط اداره میراث فرهنگی خوزستان ماه گذشته برگزار شد!

ارسال به دوستان
پروژه‌های توسعه ۹۸۰ میلیون دلاری «حتا»/ دبی به سوی تبدیل شدن به یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی، کار و گردشگری حرکت می‌کند(+عکس) خواص لوبیا سبز چیست و لوبیا سبز فریز شده چه مضراتی دارد؟ جنگنده های F-15 Eagle و F-15E Strike Eagle چه تفاوتی با هم دارند؟ منشاء گرمای آتشفشان دماوند چیست؟ کویر ابوزید آباد، زیبایی خاموش طبیعت کاشان(+عکس) هشدار به گیاه خواران ؛از مصرف این ۵ ماده غذایی غافل نشوید این ۷ وسیله را هرگز به چند راهی برق وصل نکنید چرا «مگس» حشرۀ محبوب دانشمندان است؟ قدیمی‌ترین شهر عمودی جهان(+عکس) رونمایی از مدل ۲۰۲۶ تویوتا کرولای محبوب ایرانیان (+عکس) «بانوی مرگ»؛ روایت موفق‌ترین تک تیرانداز زن تاریخ که ۳۰۹ نازی را کشت! (+عکس) هشدار جدی درباره خطرات سرطان‌زای فرمالدئید در محصولات صاف‌کننده مو وزیر خارجه ترکیه: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که از دولت جدید سوریه حمایت کند ایلان ماسک: ما مستقیم به مریخ می‌رویم، ماه حواس‌پرتی است شمار شهدای رسانه فلسطین به ۲۰۲ نفر رسید