۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۰۳۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۵۰۳۲۲
انتشار: ۱۳:۲۰ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۹

رویترز: در جنگ قره‌باغ، اردوغان به دنبال جایگاه ترکیه در نظم جهانی است

مناقشه‌ای که برای چندین دهه فرانسه، آمریکا و روسیه رهبری تلاشهای میانجیگرانه بین‌المللی را در قبال آن به عهده داشته‌اند و ارمنی‌ها کنترل آن منطقه مورد مناقشه را در حالی که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، در کنترل داشته‌اند.

«اردوغان حمایت آنکارا از جمهوری آذربایجان را بخشی از تلاش ترکیه در قبال "جایگاه شایسته‌اش در نظم جهان" دانسته است.»

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز نوشته است: «اگرچه حمایت قاطع رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از جمهوری آذربایجان در جنگ بر سر منطقه قره‌باغ نگرانی همپیمانان ناتو که خواستار آتش‌بس هستند را موجب شده، اما برای اردوغان این یک موضع قاطع، یک اولویت راهبردی و یک الزام پر هزینه است که استراتژی او برای قدرت نمایی خارجی و جلب حمایت داخلی را تقویت می‌کند.

او شاهد فرصتی برای تغییر وضع موجود در قبال مناقشه قره‌باغ است؛ مناقشه‌ای که برای چندین دهه فرانسه، آمریکا و روسیه رهبری تلاشهای میانجیگرانه بین‌المللی را در قبال آن به عهده داشته‌اند و ارمنی‌ها کنترل آن منطقه مورد مناقشه را در حالی که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، در کنترل داشته‌اند.

گالیپ دالای، کارشناس آکادمی رابرت بوش می‌گوید: منطق ترکیه اخلال در تمامی گوشه‌های نقشه است. هر چیزی که وضع موجود را تضعیف کند خوب است، چون این وضعیت مغایر با منافعش است. در مناقشه قره باغ یک جنگ یخ زده وجود داشت، ترکیه می‌خواهد این بازی را تضعیف کند، حتی اگر نتواند با توجه به نفوذ سنتی روسیه در منطقه تعیین کننده بازی باشد.

تحلیلگران سیاسی معتقدنند، موضع ترکیه – فرستادن یک تهدید تلویحی به ارمنستان و پیام احتیاط به روسیه که با ارمنستان پیمان دفاعی دارد- بازتاب اطمینانش به جنگ پهپادی مورد استفاده در سوریه، لیبی و عراق است.

پهپادهای ساخت ترکیه هم اکنون در حال پیشبرد حملات جمهوری آذربایجان بوده و یک مقام ارشد در آنکارا به رویترز گفت که ترکیه‌ای‌ها در حال تامین زیرساخت و پشتیبانی برای تسلیحات هستند، هر چند که سربازی در میدان جنگ وجود ندارد.

اردوغان در عین حال تضمین کرده که به رغم اختلافاتشان بر سر منطقه قره باغ، ترکیه و روسیه آنقدر رابطه خوب دارند که با یکدیگر درخصوص جلوگیری از یک جنگ گسترده‌تر در منطقه کنار بیایند.

روسیه، آمریکا و فرانسه رهبری درخواستها برای آتش بس در قره باغ را به عهده داشته‌اند اما اردوغان می‌گوید آنها این بحران را در سه دهه گذشته مورد غفلت قرار داده‌اند و نباید سردمدار صلح سازی باشند. ترکیه می‌گوید یک صلح پایدار وابسته به پیشنهادات ارائه شده برای پس از خصومت‌هاست.

موضع اردوغان باعث بدتر شدن جنگ لفظی با فرانسه‌ای شده که در جمعیتش تعداد زیادی ارمنی‌تبار هست اما این موضع مورد پذیرش احزاب اپوزیسیون اصلی ترکیه قرار گرفته است.

موفقیتهای نظامی و به رخ کشیدن قدرت نظامی ترکیه در دیگر بخشهای جهان به حزب حاکم اردوغان یعنی حزب عدالت و توسعه که همپیمان با ملی گراهاست کمک کرده تا به رغم مشکلات اقتصادی همچون کاهش ارزش واحد پول ترکیه و تبعات اقتصادی همه گیری کروناویروس برتری خود را در نظرسنجی‌ها حفظ کند.

ماه گذشته میلادی تایید عملکرد اردوغان در یک نظرسنجی حدود پنج درصد افزایش نشان داد و این اتفاق بعد از مناقشه او با اتحادیه اروپا بر سر حقوق مربوط به دریای مدیترانه بود. سینان اولگن، رئیس اندیشکده استانبولی EDAM گفت: همه این درگیری‌های بیرون این تلقی را که ترکیه تحت محاصره قرار گرفته، به درست یا غلط تقویت می‌کند. اما نهایتا این اقتصاد است که رقابت سیاسی را تعیین می‌کند.

بودجه نظامی ترکیه امسال با افزایش شانزده درصدی به هفت میلیارد دلار یا پنج درصد از مجموع کل بودجه رسید و بودجه نظامی ترکیه طی یک دهه حدود 90 درصد افزایش یافته است.

اما یک مقام ترکیه‌ای می‌گوید: کمپینهای فرامرزی مثل کمپینهایی که این کشور در شمال سوریه، عراق و لیبی راه انداخته یک اولویت برای اردوغان هستند.»

برچسب ها: رویترز ، اردوغان
ارسال به دوستان
مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو