۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۰۶۹۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۱۹-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۵۰۶۹۴
انتشار: ۱۴:۵۵ - ۱۹-۰۷-۱۳۹۹

شکایت دادگستری آمریکا از یک دانشگاه/ اتهام: تبعیض نژادی در پذیرش دانشجویان

یک مقام دادگستری: متقاضیان دانشگاه باید با توجه به شخصیت‌، استعداد، دستاوردهای آنها ارزیابی شوند، نه رنگ پوستشان.

وزارت دادگستری آمریکا پرونده حقوقی را علیه دانشگاه "ییل" به اتهام تبعیض غیرقانونی در پذیرش دانشجویان به جریان انداخت.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، دادگستری آمریکا برخی از دانشگاه‌های "ایوی لیگ" این کشور را به تبعیض غیرقانونی پذیرش دانشجویان آسیایی و سفیدپوست در دوره‌های کارشناسی متهم کرده است. ایوی لیگ یک مجموعه متشکل از معروف‌ترین گروه دانشگاه‌های خصوصی کشور آمریکا که هاروارد و ییل در زیرمجموعه آنها قرار دارد.‌

پیش از این دولت ترامپ از شکایت گروهی از دانشجویان آسیایی- آمریکایی که دانشگاه هاروارد را به تبعیض علیه پذیرش خودشان در این دانشگاه متهم کرده بودند، حمایت کرد. دانشگاه هاروارد بارها این اتهامات را رد کرده است. 

دانشجویان در محوطه دانشگاه "ییل" در "نیوهیون" کنتیکت آمریکا / عکس: رویترز

تبعیض در پذیرش دانشجویان سفید و آسیایی در دانشگاه آمریکایی/

با این وجود حرکت مثبت دولت ترامپ علیه دانشگاه‌های نخبه‌پرور باعث شد تا دانشجویان دانشگاه دوره کارشناسی دانشگاه ییل نیز علیه تبعیض در پذیرش دست به شکایت بزنند.

وزارت دادگستری اعلام کرده است که متقاضیان آسیایی- آمریکایی بین یک هشتم تا یک چهارم متقاضیان سفید شانس پذیرش در دانشگاه ییل را دارند. این میزان مشابه شانس پذیرش متقاضیان سیاه در این دانشگاه است.

این شکایت در دادگاه فدرال "نیوهیون" کنتیکت آمریکا در شهر شعبه اصلی دانشگاه ییل به ثبت رسیده است. وزارت دادگستری آمریکا نیز اقدامات ییل را نقض عنوان قانون "VI" حقوق مدنی مصوب سال  1961 عنوان کرد.

ییل برای دریافت بودجه فدرال که سالانه شامل 630 میلیون دلار از وزارت بهداشت و خدمات درمانی دریافت می‌شود، مجبور به پیروی از قانون است.

یکی از ساختمان‌های دانشگاه ییل در آمریکا/ عکس: رویترز

تبعیض در پذیرش دانشجویان سفید و آسیایی در دانشگاه آمریکایی/

"اریک درای باند" دستیار دادستان در این باره گفت: متقاضیان دانشگاه باید با توجه به شخصیت‌، استعداد، دستاوردهای آنها ارزیابی شوند، نه رنگ پوستشان. در غیر این صورت اجازه دادن به نهادها و موسسات برای پرورش کلیشه‌ها جز تلخی و تفرقه چیزی ندارد.

دادخواست دو روز پیش پس از دو سال تحقیق در عملکردهای ییل وارد پروسه دادرسی شد.

"پیتر سالوری" رئیس کنونی دانشگاه ییل در این باره گفت: ییل هیچ تبعیضی میان متقاضیان از نژادها و قومیت‌های مختلف قائل نشده است. و به دلیل طرح این دادخواست "بی‌اساس" سیاست‌های پذیرش خود را تغییر نمی‌دهد. ما به دنبال فرصت دفاع از سیاست‌های خود در دادگاه هستیم.

این دانشگاه در حال حاضر 6 هزار و 57 دانشجوی کارشناسی دارد و تنها 6 درصد از تقاضاهای پذیرش خود را می‌پذیرد.

هاروارد نیز در بوستون در انتظار نتیجه دادگاه تجدید نظر در مورد تبعیض بین دانشجویان با تنوع نژادی است.

 

ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان : به آمریکایی‌ها گرا ندهید، ناترازی‌ انرژی در دولت رئیسی هم وجود داشت/ حکومت بعثی سوریه سقوط کرد چون مردم را به عنوان پشتیبان نداشت استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود