۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۶۱۱۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۷-۰۹-۱۳۹۹
کد ۷۶۱۱۰۲
انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۷-۰۹-۱۳۹۹

روزانه ۵۸ هزار تن زبالۀ کشور در ۷۰۰ محل انباشت می‌شود

وی میزان تولید زباله کشور را روزانه ۵۸ هزار تن زباله اعلام کرد و گفت : سرانه تولید زباله شهرنشینان ۸۰۰ گرم و روستاییان ۵۰۰ گرم است.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از افزایش ۳۰۰ درصدی اعتبارات مربوط حل معضل پسماند در دولت تدبیر و امید خبرداد و گفت که در حال حاضر ۷۰۰ محل انباشت زباله در کشور وجود دارد.

به گزارش ایرنا ، مهدی جمالی نژاد روز پنجشنبه همزمان با افتتاح نیروگاه زباله سوز شهرستان نوشهر که با حضور رئیس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود : به خاطر استفاده فناوری و تکنولوژی جدید در دفع زباله ها ، بهره گیری از سامانه های هوشمند و با مشارکت شرکت های دانش بنیان ، تعداد جایگاه های پسماند کشور از سه هزار مکان اکنون به ۷۰۰ مکان رسیده است.

وی میزان تولید زباله کشور را روزانه ۵۸ هزار تن زباله اعلام کرد و گفت : سرانه تولید زباله شهرنشینان ۸۰۰ گرم و روستاییان ۵۰۰ گرم است.

جمالی نژاد افزود : باحمایت های دولت تدبیر تاکنون طرح های مختلفی در زمینه پسماند در کشور خصوصا در استان های شمالی کشور افتتاح شده و یا در دست تکمیل است.

وی با اشاره به تصویب لایحه کمک به ساماندهی پسماند کشور گفت: این لایحه می تواند نقش مهمی در جهت اجرای طرح های مدیریت پسماند کشور نقش افرین باشد.

معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همچنین خواستار ابلاغ ائین نامه این لایحه شد و تاکید کرد : امروز کار مطالعاتی پسماند ۲۵۸ شهر که در معرض تهدید قرار داشتند، به اتمام رسیده و برای هر یک از این شهرها نیز اطلس پسماند تهیه شده است.

وی ساماندهی پسماند در استان های شمالی را اولویت دولت تدبیر و امید برشمرد و علت آن را شرایط اقلیمی، بالا بودن سطح آب های زیر زمینی و وجود دریای خزر و جنگل برشمرد.

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در خصوص طرح های پسماند در مازندران هم گفت: افتتاح کارخانه کمپوست تنکابن در سال جاری و  بهره برداری از نیروگاه زباله سوز ساری با  ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال جاری از جمله این طرح ها است.

جمالی نژاد در خصوص نیروگاه زباله سوز نوشهر هم افزود : این نیروگاه با مشارکت بخش خصوصی و در قالب قرارداد بی او تی اجرایی شده و با اعتباری بالغ بر ۱۱۲ میلیارد تومان تکمیل و به بهره برداری رسیده است.

به گزارش ایرنا، ساخت نیروگاه زباله سوز نوشهر با هدف فراوری ۲۰۰ تن زباله تولیدی شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت و تولید حدود سه مگاوات برق در ساعت در سال ۱۳۹۰ در زمینی به مساحت حدود ۲ هکتار در منطقه "پلنگ چال" نوشهر کلنگ زنی شد و بنا به وعده مسئولان وقت قرار بود حداکثر طی ۲ سال به بهره برداری برسد.

پس از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید گره های کور مشکلات اجرایی شدن این طرح که بیشتر مربوط به موازین زیست محیطی ، کمبود زمین و نیز محدودیت های ورود تجهیزات به خاطر تحریم های ظالمانه بود ، یکی پس از دیگری باز شد و روند اجرایی آن که در حد کلنگ زنی باقی مانده بود ، شتاب گرفت.

بر اساس گزارش های رسمی تاکنون برای ساخت این نیروگاه حدود ۱۱۲ میلیارد تومان هزینه شده که حدود ۲۶ میلیارد تومان آن از محل سفر مقام معظم رهبری بود و بقیه از محل اعتبارات ملی تامین شده است.

با بهره برداری رسمی از این نیروگاه که به لحاظ برخورداری از آخرین استانداردهای زیست محیطی جهان دومین در نوع خود پس از نیروگاه تهران است زمینه اشتغال دستکم  ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم کرده است.

ارسال به دوستان