مغز نمیتواند عادت خوب را از عادت بد تشخیص دهد. اما خوشبختانه با قوه تعقل، ما توانایی درک عادتهای خوب و بد را داریم و میتوانیم عادتهای خود را مدیریت کنیم. در این درس توصیهها و ترفندهایی را میآموزید و با تمرین آنها میتوانید عادات خود را مدیریت کرده و به مرور عادات خوب را جایگزین عادتهای بد کنید.
سواد زندگی؛ توسعه توانمندیهای فردی- هنگامی که چیزی در زندگی ما به عادت تبدیل می شود، میزان تفکر ما برای عملکرد را کاهش می دهد. مغز ما دهها هزار سیگنال از حواس پنجگانه ما دریافت می کند اما مغز فقط می تواند همزمان حدود 30 تا 40 سیگنال را کنترل کند.با عادت هایی که به دست می آوریم ، انرژی مورد نیاز برای پردازش این حواس را صرفه جویی می کنیم، به عبارت دیگر وقتی انجام کاری به صورت عادت در می آید از لحاظ روحی یا جسمی به قدرت کمتری نیاز دارد. به همین دلیل است که می گویند ما بنده عادت هستیم.
مغز نمیتواند عادت خوب را از عادت بد تشخیص دهد. اما خوشبختانه با قوه تعقل، ما توانایی درک عادتهای خوب و بد را داریم و میتوانیم عادتهای خود را مدیریت کنیم. در این
درس توصیهها و ترفندهایی را میآموزید و با تمرین آنها میتوانید عادات خود را مدیریت کرده و به مرور عادات خوب را جایگزین عادتهای بد کنید.
متن کامل را در سواد زندگی بخوانید (اینجا)
_____________________
درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزشهای دانش پایه و کاربردی عصر ایران
*شش دلیلی که نمیگذارد مردم تغییر کنند (+"چهبایدکرد"های عملی)
*چگونه بر عادتهای بد خود غلبه کنیم؟
*چگونه با حواسجمعی زندگی خود را کنترل کنیم (+4 تاکتیک مقابله با حواسپرتی)
*چرا دیگران را قضاوت میکنیم؟ + 9 روش برای قضاوت نکردن
*چگونه با سکوت زندگیمان را متحول کنیم؟ (+تمرینهایی برای آموختن سکوت)
*راستی چرا دروغ میگوییم؟ + راهکارهایی برای کاهش دروغگویی
*صبر و انتظار را از نو بیاموزیم (+6 تکنیک برای پرورش صبر)
*عادتهای اتمی
*گاهی وقتها هیچ کاری نکنید: هنر "بی عملی"
*یک چیز خوب به اسم "عادت" (+روش سه مرحله ای تغییر عادت بد به خوب)
*جویدن ناخن؛ عادتی که خیلی هم وحشتناک نیست!