۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۶۰۸۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۳۶ - ۰۱-۰۱-۱۴۰۰
کد ۷۷۶۰۸۵
انتشار: ۰۱:۳۶ - ۰۱-۰۱-۱۴۰۰

ژن قد بلند زرافه‌ها، درمانی برای بیماری‌های قلبی عروقی

زرافه‌های نر بالغ می‌توانند قدی بالغ بر ۶ متر داشته باشند که آن‌ها را تبدیل به بلند قدترین پستانداران زمین می‌کند این ساختار بدنی به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا غذا پیدا کنند و حضور شکارچی‌ها را بفهمند. اما این ویژگی می‌تواند روزی به انسان‌ها نیز کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، در مطالعه‌ای که در روز چهارشنبه ۱۷ مارس در مجله‌ی ساینس ادونس (Science Advances) منتشر شد محققان توضیح دادند که چگونه یکی از ژن‌هایی که مسئول قد بلند زرافه‌هاست می‌تواند در حقیقت به ساخت درمانی برای بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌های مزمن کمک کند.

در این مقاله محققان آکادمی علوم چین در مرکز تکامل حیوانات و ژنتیک ادعا می‌کنند که ژن "FGFRL۱" ممکن است ژنی چندنمودی باشد به این معنا که این ژن صفاتی به نظر نامرتبط بروز می‌دهد.

چنگ چیو (Qiang Qiu) یکی از نویسندگان این مقاله در مصاحبه‌ای با اینورس( Inverse) توضیح می‌دهد که ماهیت چندنمودی این ژن در زرافه‌ها می‌تواند تا حدودی مسئول قد بلند در تکامل در حیوانات باشد. این ژن می‌تواند به آن‌ها در کاهش فشار خون کمک کند و باعث کاهش بیماری‌های قلبی عروقی شود.

نقشه‌برداری ژنوم زرافه در جستجوی یافتن درمانی برای انسان‌ها

در این مطالعه محققان نقشه‌ی ژنوم زرافه را با سایر نشخوارکنندگانی مثل گاو و اُکاپی (زرافه‌ی گردن کوتاه) مقایسه کردند. پس از آن که جهش‌های خاص زرافه را فهمیدند نوعی از ژن "FGFRL۱" را که در زرافه پیدا کرده بودند به موش‌ها تزریق کردند.

به عنوان بخشی از این بررسی در هردو گروه از موش‌هایی که این ژن را دریافت کرده بودند و آن دسته که نکرده بودند فشار خون بالا ایجاد شد و یافته‌ها نشان داد که آن دسته‌ای که نوعی از "FGFRL۱" را دریافت کرده بودند نسبت به گروه دیگر سلامت‌تر ماندند.

دسته‌ی دارای ژن زرافه کمتر دچار بیماری قلبی عروقی و آسیب بافتی شدند و استخوان‌های متراکم‌تری نیز در آن‌ها ایجاد شد.

محققان در مقاله‌ خود نوشتند: این نتایج بینشی در اساس ژنتیکی آناتومی زرافه‌ها و سازگاری‌های مرتبط با آن ایجاد می‌کند که می‌تواند به درمان بیماری‌های قلبی عروقی و فشارخون در انسان‌ها کمک کند.

چیو در مصاحبه‌ای گفت: ما باید در نظر داشته‌ باشیم که این اثرات ممکن است در گونه‌های مختلف متفاوت باشد بنابراین پیش از آن که آن را برای انسان‌ها مورد استفاده قرار دهیم باید تحقیقاتی انجام دهیم.

ارسال به دوستان
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا