۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۹۹۳۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۲۹-۰۱-۱۴۰۰
کد ۷۷۹۹۳۹
انتشار: ۱۴:۳۲ - ۲۹-۰۱-۱۴۰۰

کرونا؛ مرگ 3 میلیون انسان/ واکسیناسیون؛ از افزایش مبتلایان در شیلی تا تعلیق واکسن در دانمارک

ژاپن در آستانه بازی های المپیک تابستانی قرار دارد و کمتر از یک درصد از شهروندان خود را واکسینه کرده است.

سه میلیون انسان، سه میلیون جان به دلیل ابتلا کووید- 19 جان باختند. این عدد تقریبا برابر جمعیت برلین، شیکاگو یا یا تایپه است. مقیاس چنان حیرت‌آور است که گاهی شاید در جایی مانند گورستان احساس می‌‌شود.

به گزارش عصر ایران، تنها 100 هزار نفر در فرانسه به دلیل کووید- 19 جان داده‌اند. سردخانه‌های برخی از شهرهای هند مملو از جناره است.

 قبرهای کنده شده در سائوپائولوی برزیل در ماه جاری به دلیل افزایش شدید جان باختگان کرونایی/ عکس: Associated Press

قبرستان برزیل

در حالیکه که نقاط کانونی جدید شیوع ویروس در مناطقی از آسیا، اروپای شرقی، خاور میانه ظهور کرده است کشورهای ثروتمند برای واکسیناسیون مسابقه می‌دهند. مسابقه‌ای که هنوز برنده مشخصی نیز ندارد.

سرعت جهانی مرگ و میر نیز شتاب می‌گیرد. 9 ماه پس از شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان چین یک میلیون نفر به دلیل ابتلا به کووید 19 در جهان جان باختند. کرونا بین ماه‌های 10 تا  سیزدهم پس از شیوع همه‌گیری، جان یک میلیون نفر دیگر را گرفت و در 3 ماهه گذشته یک میلیون نفر دیگر از بین رفتند.

در این بحبوبه و بحران نام واکسن بیش از هر چیزی فکر و ذکر مقامات، مردم و کاربران را به خود مشغول کرده است.

بسیاری از کشورها که واکسیناسیون را آغاز کرده‌اند، از کندی عملکرد واکسیناسیون گله دارند. بسیاری از کشورها از علائم منجر به مرگ برخی از واکسن‌ها نگرانند و برخی از آنها مانند دانمارک استفاده از واکسن کرونای آسترازنکا و برخی دیگر استفاده از واکسن "جانسون و جانسون" را متوقف کردند.

تعلیق استفاده از واکسن جانسون و جانسون در اروپا و آفریقای جنوبی

4 روز پیش آمریکا، آفریقای جنوبی و اتحادیه اروپا نیز اعلام کردند به طور موقت تزریق واکسن کرونای جانسون و جانسون را به دنبال مواردی از لختی خون متوقف می‌کنند.

به گزارش بی بی سی، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ و سازمان غذا و داروی آمریکا  (FDA)  اعلام کرد در بیش از ۶.۸ میلیون دوز واکسن جانسون و جانسون، شش مورد لختی خون شناسایی شده است.

آفریقای جنوبی که اولین کشوری بود که استفاده از این واکسن را آغاز کرده بود، استفاده از آن را متوقف کرد. توقف استفاده از جانسون جانسون در حالی رخ می دهد که هیچ موردی از لخته شدن خون در این کشور گزارش نشده است.

جانسون و جانسون عرضه واکسن خود در اتحادیه اروپا را نیز متوقف کرده است.

دانمارک و نروژ در اندیشه اهدای استرازنکا به کشورهای دیگر

رویترز نوشت: دانمارک در روزهای اخیر استفاده از واکسن باقی مانده "آسترازنکا" را به صورت کامل متوقف کرد. این توقف پس از گزارش هفته قبل مقامات اروپا در مورد لخته شدن خون و پائین آمدن پلاکت خون در اروپا و بریتانیا صورت گرفت.

دانمارک 2 روز پیش اعلام کرد که هنوز تصمیمی برای باقی‌مانده واکسن‌های کرونای آسترازنکا نگرفته است. این در حالیست که یک مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد کرده است که دانمارک این واکسن را با سایر کشورها به اشتراک بگذارد.

این موضوع که با واکسن‌های استرازنکا در دانمارک چه باید کرد به موضوعی بحث برانگیز و جنجالی در این کشور تبدیل شده است .

دانمارک پس از گزارش هفته قبل مقامات اروپا در مورد لخته شدن و پائین آمدن پلاکت خون در اروپا و بریتانیا استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کرد و اندیشه ارسال آن به دیگر کشورهاست/ عکس: رویترز

دانمارک د راندیشه اهدای واکسن به دیگر کشورها

احزاب مخالف اصرار دارند که باید این واکسن‌ها در اختیار دانمارکی‌های متقاضی واکسن قرار گیرد. دولت از مقامات بهداشت خواسته تا این گزینه را بررسی کند.

موسسه سرم دانمارک در این باره به رویترز گفت: دانمارک در حال حاضر 200 هزار واکسن دارد اما براساس قراردادهای قبلی قرار است بیش از 3.5 میلیون دوز از واکسن را دریافت کند.

وزارت بهداشت دانمارک در اعلامی ایمیلی به رویترز گفت: دولت هنوز برای واکسن‌های خریداری شده آسترازنکا تصمیمی نگرفته است.

دولت نروژ نیز در روزهای گذشته اعلام کرد که به زمان بیشتری برای ارزیابی توقف تزریق واکسن آسترازنکا یا ادامه استفاده از آن نیاز است.

سازمان بهداشت جهانی به همراه آژانس داروئی اروپا و بریتانیا همچنان تزریق واکسن آسترازنکا را توصیه می‌کنند و مزایای آن را بیش از معایب آن می‌داند. آنها به کشورها فشار می‌آورند که واکسن‌های بلااستفاده خود را احتکار نکنند.

مهار کرونا با واکسیناسیون در آمریکا و بریتانیا

نیویورک تایمز با اشاره وضعیت برخی کشورها نوشت: در سال گذشته و پس از آغاز شیوع کرونا، اروپا و آمریکا به طرز فاجعه باری با مرگ و میر و مبتلایان ویروس کرونا مواجه شدند. در آن زمان کشورهای مختلف با روش‌های گوناگون شروع به مهار ویروس کردند. کره جنوبی شروع به تست گیری‌های گسترده کرد. استرالیا و نیوزلند قرنطینه و تعطیلات کرونایی را انتخاب کردند و در ژاپن مردم ماسک می‌زدند و به فراخوان‌های خود قرنطینگی عمل کردند.

مردم در حال رفت آمد در خیابان‌های لندن- در هفته گذشته، پس از قرنطینه، تعطیلات کرونایی طولانی و افزایش واکسیناسیون محدودیت‌های کرونایی در انگلستان کاهش یافت/ عکس: نیویورک تایمز

روند واکسیناسون جهانی پس از 3 میلیون مرگ کرونایی: از سرعت گرفتن در شیلی تا تعلیق در دانمارک

اما اینک و در مرحله واکسیناسون اوضاع کشورها چندان هم جالب نیست. بسیاری از کشورهای ثروتمند و واکسن دار که برخی از آنها به مراتب بیش از جمعیت خود واکسن خریده اند، با انتقادات زیاد از سوی روند کند واکسیناسیون مواجه‌اند. کشورهای آمریکا و بریتانیا نیز که آسیب شدیدی از شیوع ویروس دیده‌اند اینک با بهبود روند واکسیناسیون شیوع  بیشتر را مهار می‌کنند.

محدودیت‌های کرونایی انگلیس هفته گذشته کاهش یافت و بسیاری از مردم این کشور هیجان زده و خوشحال به روند زندگی معمولی نزدیکتر شدند.

آمریکا نزدیک به یک چهارم مردم  و بریتانیا دوز اول واکسن را به بیشتر شهروندانش تزریق کرده است.

واکسیناسیون کمتر از یک درصدی ژاپنی‌ها در آستانه بازی‌های المپیک

در مقابل واکسیناسیون گسترده در آمریکا و بریتانیا، استرالیا و کره جنوبی نیز کمتر از 3 درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده‌اند و در ژاپن و نیوزلند نیز کمتر از یک درصد از افراد واکسن دریافت کرده‌اند.

واکسیناسیون در ژاپن به تازگی آغاز شده و عموم مردم تا ماه جولای و زمان شروع بازی‌های المپیک به واکسیناسیون کامل نزدیک نخواهند شد.

در حالیکه که درصد کمی از مردم زاپن واکسن زده‌اند، مقامات ژاپنی قصد دارند بازی‌های المیپک تابستانی را میزبانی کنند/ عکس: رویترز

ژاپن واکسینه نشده د رآستانه المپیک

به نظر می‌رسد هیچ کجا بیشتر از ژاپن در معرض مرگ و میر و شمار مبتلایان بیشتر قرار ندارد زیرا این کشور کمتر از 100 روز دیگر میزبان بازی‌های المپیک خواهد بود.

مسئولان ژاپنی می‌گویند که با روی آوردن انواع اقدامات داوطلبانه که مقامات ژاپنی برای مدیریت بیماری همه گیر به آن اعتماد کردند، می‌توانند بازی‌ها را با خیال راحت مدیریت کنند.

اما این تلاش‌ها نشان دهنده تقلای مقامات ژاپنی است. پرونده کرونا در زاپن از ژانویه تا کنون به بالاترین میزان خود رسیده و مقامات این کشور در روز جمعه گذشته از شناسایی 4500 مبتلا  طی 24 ساعت گزارش دادند. واکسیناسیون ژاپن به تازگی شروع شده و عموم مردم تا برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک در ژاپن واکسینه نخواهند شد.

واکسیناسیون در منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز ناامیدکننده ظاهر شده و بسیاری از ساکنان این بخش ها از قرنطینه سفت و سخت، تعطیلات کرونایی، محدودیت سفر، گردش، رستوران‌ها و اجتماعات خانوداگی خسته شده‌اند. آنها خواهان پایان این برزخ و بازگشت به زندگی معمول خود هستند که احتمالا ماه‌ها طول خواهد کشید.

با وجود تزریق سریع واکسن چینی در شیلی، شمار مبتلایان افزایش می‌یابد

گاردین در این باره نوشت: در شیلی اما نتایج کمی عجیب است. شیلی یکی از موفق‌ترین برنامه‌های واکسیناسیون در آمریکای لاتین را با واکسن "کروناواک" از شرکت چینی "سینواک" انجام داد و گروه‌های زیادی از مردمش را در برابر ویروس واکسینه کرد.

با این حال "انریکه پاریس" وزیر بهداشت شیلی، در روزهای اخیر در کنفرانس‌های خبری روزانه خود در مورد کرونا تصویر تاریکی از وضعیت در این کشور ارائه داده است.

تعداد موارد ابتلای روزانه به کرونا در این کشور در هفته گذشته به بالاترین رکورد خود رسید و برای اولین بار از زمان شیوع بیماری بیش از ۹۰۰۰ مبتلا را  ثبت کرد. این رقم به طور قابل توجهی بیشتر از اوج قبلی این بیماری است که کمتر از ۷۰۰۰ مورد در اواسط ماه ژوئن بود.

وزیر بهداشت شیلی جمعه گذشته گفت: "این نگران کننده است. ما در حال گذر از یک دوره حساس همه گیری هستیم."

بخش مراقبتهای ویژه در شیلی بار دیگر تحت فشار قرار گرفته‌اند، این کشور برای دومین بار مرزهای خود را به روی همه کسانی که ساکن این کشور نیستند بسته و بیشتر ۱۸ میلیون نفر از ساکنان آن با اعمال محدودیت‌های شدید از سوی دولت در خانه به سر می‌برند.

ثبت رکورد روزانه مبتلایان در کانادا

اما کانادا نیز که بسیار بیشتر از ظرفیت خود واکسن خریده است با روند واکسیناسیون کند شکایات زیادی را جلب کرده است.

میزان ابتلا به کووید ۱۹ در بزرگترین ایالت کانادا رکورد پیشین ابتلا در این کشور را شکسته و بیمارستان‌ها هشدار داده‌اند که به زودی ظرفیت پذیرش بیمارشان تکمیل خواهد شد.

کانادا در هفته‌های اخیر برای افزایش سرعت واکسیناسیون تلاش کرده است/ عکس: رویترز

واکسیناسیون در کانادا

یک گروه متخصص هشدار داده‌ که میزان شیوع کرونا در ایالت اونتاریو در صورت عدم تقویت اقدامات بهداشتی و افزایش نیافتن میزان واکسیناسیون، ممکن است تا ماه ژوئن تا ۶۰۰ درصد افزایش یابد.

هفته گذشته برای اولین بار پس از شیوع کرونا، کانادا در هر یک میلیون نفر، موارد بیشتری را نسبت به ایالات متحده آمریکا ثبت کرد.

 

ارسال به دوستان