۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۰۵۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۹ - ۰۱-۰۲-۱۴۰۰
کد ۷۸۰۵۴۸
انتشار: ۲۰:۴۹ - ۰۱-۰۲-۱۴۰۰

بارداری تاثیری در افزایش احتمال ابتلا به کرونا ندارد

مدیر سلامت، جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بارداری به هیچ‌وجه باعث افزایش احتمال ابتلا به ویروس کرونا نمی‌شود لذا روند بهبودی در زنان حامله‌ مبتلا به کووید ۱۹ همانند دیگر افراد کرونایی است.

به گزارش ایرنا؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه به نقل از دکتر محمد احمدیان گزارش داد: البته دوره بالینی و عوارض بیماری کووید ۱۹ در زنان باردار، که مراحل شدید این بیماری را سپری می‌کنند، می‌تواند در مقایسه با وضعیت زنان بیمار غیرباردار بدتر باشد.

وی آگاهی در مورد بیماری کووید ۱۹ را به منظور مراجعه، تشخیص و درمان به‌هنگام و مناسب را بسیار مهم توصیف و بیان کرد: بر این اساس زنان باردار با شروع علایم حتی خفیف ابتلا به کرونا، باید با فوریت به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: زنان باردار می‌توانند برای دریافت مشاوره به منظور آگاهی و برخورداری از مراقبتهای پیش از بارداری، دوران بارداری، حتی تا ۴۲ روز پس از زایمان و همچنین دریافت اطلاعات در خصوص بیماری کووید ۱۹ در دوران بارداری، با سامانه تلفنی ۴۰۳۰ این دانشگاه تماس بگیرند.

وی ادامه داد: از اوایل سال گذشته همزمان با شیوع بیماری کرونا سامانه تلفنی ۴۰۳۰ برای پاسخگویی به مادران باردار از طرف اداره سلامت مادران وزارت بهداشت راه اندازی شده است.

دکتر احمدیان گفت: در این سامانه کارشناسان و کارشناسان ارشد مامایی شاغل در حوزه بهداشت به صورت شبانه روزی و در ۳ نوبت کاری، پاسخگوی سوالات مادران در خصوص مراقبت های پیش از بارداری، دوران بارداری و تا ۴۲ روز پس از زایمان و همچنین دریافت اطلاعات در خصوص بیماری کرونا در بارداری هستند.

وی بر این نکته که "بارداری باعث افزایش ابتلا به کووید ۱۹ نمی‌شود" تاکید و بیان کرد: با وجود اینکه درصد مادران باردار مبتلا به کووید ۱۹ بهبود می یابند اما در بیمارانی که در مراحل شدید بیماری هستند، دوره بالینی و عوارض بیماری نسبت به افراد غیر باردار می تواند بدتر باشد.

این پزشک مسوول افزود: شایعترین علامت ابتلا به کووید-۱۹ در بارداری در مراجعه کننده سرپایی شامل سرفه، گلودرد، خستگی مفرط، درد عضلانی، تب، سردرد، اختلالات بویایی و چشایی، تنگی نفس، آبریزش بینی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال و ضعف عمومی است.

دکتر احمدیان گفت: همچنین فاکتورهای خطر همراه، برای ابتلا یا بروز بیماری شدید در بارداری شامل سن ۳۵ و بالاتر، چاقی، فشارخون بالا و دیابت و غیره است.

وی به شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا اشاره و به زنان باردار توصیه کرد: پیشگیری از ابتلا به بیماری در مادران باردار از اهمیت بالایی برخوردار بوده و چنانچه زمان مراقبت های دوران بارداری فرا رسیده است، لازم است ابتدا تلفنی با پایگاه، خانه بهداشت‌ و یا مطب هماهنگ و سپس حضور پیدا کنند.

مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین مادران در صورت مشاهده هر گونه علائم خطر بارداری، کاهش حرکات جنین و یا علایم بیماری کووید ۱۹، تلفنی با مرکز خدمات جامع سلامت منطقه خود و یا سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنند و در صورت لزوم به مرکز خدمات جامع سلامت خود یا مراکز منتخب کووید ۱۹ مراجعه کنند.

ارسال به دوستان