۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۲۲۵۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۷ - ۱۲-۰۲-۱۴۰۰
کد ۷۸۲۲۵۴
انتشار: ۱۵:۵۷ - ۱۲-۰۲-۱۴۰۰

سرطان در قرون وسطی هم شایع بوده است

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، ابتلا به سرطان معمولاً با مواد شیمیایی ناشی از صنایع مختلف و دخانیات در ارتباط است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از ورود این عناصر به جوامع و زندگی روزمره ما نیز کاملاً رایج بوده است.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که بیماری سرطان حتی در قرون وسطی نیز شایع بوده است و بین ۹ تا ۱۴ درصد از بزرگسالان انگلیسی در قرون وسطی هنگام مرگ، مدت‌ها قبل از ظهور عوامل محیطی امروزی سرطان داشته‌اند.

سرطان در قرون وسطی هم شایع بوده است

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، ابتلا به سرطان معمولاً با مواد شیمیایی ناشی از صنایع مختلف و دخانیات در ارتباط است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از ورود این عناصر به جوامع و زندگی روزمره ما نیز کاملاً رایج بوده است.

گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه "کمبریج" در تحقیقی به نام "پس از طاعون" که در مجله Cancer منتشر شده است، ۱۴۳ اسکلت را از شش گورستان قرون وسطایی در داخل و اطراف شهر کمبریج انگلیس متعلق به قرون شش تا ۱۶ تجزیه و تحلیل کردند.

آنها با استفاده از سی‌تی اسکن دریافتند که بین ۹ تا ۱۴ درصد از بزرگسالان در انگلیس دوران قرون وسطی هنگام مرگ دچار این بیماری بوده‌اند. این آمار ۱۰ برابر بیشتر از برآوردهای قبلی است که نرخ سرطان را در آن زمان کمتر از یک درصد اعلام کرده بود.

"جنا دیتمار" از محققان ارشد این مطالعه گفت: تاکنون تصور می‌شد که مهم‌ترین بیماری‌های وخیم در قرون وسطی بیماری‌های عفونی مانند اسهال خونی و طاعون بوبونیک همراه با سوء تغذیه و صدمات ناشی از حوادث یا جنگ بوده است. اما اکنون باید سرطان را به عنوان یکی از گروه‌های اصلی بیماری که مردم قرون وسطی را رنج می‌داده است، در نظر بگیریم.

البته این خبر ممکن است برای برخی تعجب‌آور نباشد، چرا که علائم سرطان از زمان مصر باستان کشف شده بوده است. این بیماری ویرانگر در مومیایی‌های انسان و دست نوشته‌های باستانی مصر مشاهده شده است.

محققان می‌گویند، قدیمی‌ترین شرح و توصیف از سرطان(اگرچه دقیقا از واژه سرطان استفاده نشده است) در نوشته‌ای متعلق به مصر باستان کشف شده است که به حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد. این نوشته موسوم به "پاپیروس ادوین اسمیت" یک کپی از بخشی از کتاب درسی مصر باستان در مورد جراحی زخم است. هشت مورد تومور یا زخم پستان که با ابزاری به نام "مته آتشی" برداشته شده، در این نوشته ذکر شده است.

همچنین در این کتاب درسی آمده است که هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد.

آنچه ممکن است تعجب آور باشد این است که سرطان در واقع در دوران قرون وسطی چقدر شایع بوده است. محققان تا حد زیادی تصور می‌کردند که بیماری سرطان یک پدیده متداول متعلق به دوران اخیر است که پیشینه شیوع آن نهایتا به قرن ۱۸ بازمی‌گردد و با طولانی شدن عمر انسان بدتر می‌شود.

با این حال، این مطالعه جدید نشان می‌دهد که سرطان در طول تاریخ شایع بوده است. دانشمندان همچنین افزودند که تشخیص سرطان در افرادی که مدت طولانی است که مرده‌اند، دشوار است و به دلیل محدود بودن محدوده جغرافیایی، نمونه‌های قابل کار کردن بسیار کم است.

دکتر "پیرس میشل" نویسنده اصلی این مطالعه گفت: ما نیاز به مطالعات بیشتری با استفاده از سی‌تی اسکن از اسکلت‌های ظاهراً طبیعی در مناطق و دوره‌های زمانی مختلف داریم تا ببینیم که سرطان در تمدن‌های کلیدی گذشته چقدر شایع بوده است.

ارسال به دوستان