۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۶۸۷۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۲ - ۱۱-۰۳-۱۴۰۰
کد ۷۸۶۸۷۲
انتشار: ۰۷:۵۲ - ۱۱-۰۳-۱۴۰۰

نگرانی جهانی از گسترش بیماری قارچ سیاه

نگرانی جهانی از گسترش بیماری قارچ سیاه

حدود یک هفته از شناسایی و گسترش بیماری نادر قارچ سیاه در هند می‌گذرد و اکنون در چند کشور جهان موارد جدیدی از ابتلا به این بیماری گزارش شده که نگرانی بین المللی از شیوع آن را افزایش می‌دهد.
 
به گزارش ایرنا، هند دارای بیشترین موارد ابتلا به بیماری قارچ سیاه و همچنین مرگ و میر ناشی از آن در جهان است و پزشکان سعی می‌کنند در میان موج دوم کرونا با این بیماری نیز مقابله کنند. افزایش موارد ابتلا به این بیماری باعث کمیاب شدن داروی درمانی آن در هند شده است. 

شبکه خبری "ایندیا تودی" نوشت: تاکنون بیش از ۱۲ هزار مورد ابتلا به بیماری قارچ سیاه در هند شناسایی شده است که بیش از ۳۰۰ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. 
 
این بیماری قارچی کشنده به سرعت در بدن منتشر می‌شود و به بینی، چشمها، فک و مغز انسان حمله می‌کند. بیماران نیازمند عمل جراحی فوری هستند در غیر اینصورت با نقص عضو یا مرگ مواجه می‌شوند. 
 
راجش تُپ، وزیر بهداشت ایالت ماهاراشترا، هفته پیش درباره ابتلا به قارچ سیاه اعلام کرد که در یک هفته، ۱۵۰۰ مورد عفونت به قارچ سیاه در این ایالت ثبت شده است؛ درحالی‌که کل موارد ثبت‌شده در سال گذشته شش مورد بوده است. 
 
ش ایالت کارناتاکا، ماهاراشترا و گجرات که در جنوب هند قرار دارند بیشترین موارد ابتلا به قارچ سیاه را گزارش داده‌اند. 
 
در همین حال به گزارش نشریه "هندو" یک فرد در ایالت اوتار پرادش که به تازگی از بیماری کرونا بهبود یافته بود به دلیل ابتلا به هر سه نوع قارچ‌های "سفید، زرد و سیاه" جان خود را از دست داده است. 
 
اکثر موارد ابتلا به بیماری قارچ سیاه در هند مربوط به کسانی است که از اکسیژن برای درمان کرونا استفاده کرده‌اند. 
 
در همین حال آمریکا ۲۰۰ هزار واکسن "آمفوتریسین بی" که برای درمان بیماری قارچ سیاه حیاتی است را به هند ارسال کرده است. 
 
بسیاری از ایالت‌های هند بیماری قارچ سیاه را یک اپیدمی یا همه گیر اعلام کرده‌اند. 
 
از سوی دیگر موارد جدیدی از این بیماری در چند کشور جهان از جمله مصر، عراق و شیلی در آمریکای جنوبی مشاهده شده است که نگرانی از گسترش آن در جهان را افزایش می‌دهد. 
 
طبق گزارش خبرگزاری "شفق نیوز" یک بیمار کرونایی در عراق به دلیل ابتلا به قارچ سیاه جان خود را از دست داده است. 
 
همچنین در مصر نیز چندین مورد از ابتلا به قارچ سیاه مشاهده شده است اما مقامات این کشور می‌گویند بیماران در حال درمان هستند. 
 
دکتر کمال در وزارت بهداشت مصر به نشریه "نیو عرب" گفت: تعداد کمی از ابتلا به بیماری قارچ سیاه در مصر شناسایی شده است. داروی کافی وجود دارد و بیماران در بیمارستان‌ها درمان می‌شوند. 
 
در آمریکای جنوبی، جامعه بیماری‌های عفونی شیلی از شناسایی یک مورد ابتلا به بیماری قارچ سیاه در این کشور خبر داده است. 
 
در کشور اوروگوئه یکی دیگر از کشورهای آمریکای لاتین نیز یک مورد از ابتلا به این بیماری گزارش شده است. 
 
بیماری قارچ سیاه چیست و چگونه درمان می‌شود؟ 
 
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی آمریکا می‌گوید قارچ سیاه در کپک و مواد آلی پوسیده در خاک وجود دارد و از طریق استنشاق یا بریدگی و زخم‌های پوستی وارد بدن انسان می‌شود و روی سینوس‌ها تاثیر می‌گذارد. 
 
یک علت ابتلای بیماران یا بهبودیافتگان کرونا می‌تواند این باشد که قارچ از طریق مرطوب ‌کننده‌ها و یا دستگاه‌های اکسیژن حاوی آب آلوده به بیماران منتقل شده باشد. 
 
عفونت اما از طریق فرد به فرد قابل سرایت نیست. علت نام‌گذاری نیز آن است که لکه سیاهی بینی بیماران را فرا می‌گیرد.
 
عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا شود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای عفونی آمریکا، نرخ مرگ و میر ابتلا به این عفونت را ۵۴ درصد اعلام کرده که رقمی هشدار دهنده است. 
 
در مورد علایم قارچ سیاه باید گفت این عفونت روی سینوس‌ها، مغز و ریه‌ها تاثیر می‌گذارد و می‌تواند در افراد دیابتی یا دارای نقص شدید ایمنی مانند بیماران سرطانی خطرناک باشد. پزشکان مظنون هستند که ممکن است ارتباطی میان این بیماری و داروهای استروئید (کورتون) که برای درمان کووید به کار می‌رود وجود داشته باشد. 
 
بطور کلی بدن قادر به دفع این آلودگی قارچی هست و تنها کسانی که دارای یک سیستم ایمنی بشدت ضعیف هستند، مثلا بیمارانی که پیوند عضو داشته‌اند یا بیماران سرطانی، احتمالا نمی‌توانند در برابر آن مقاومت کنند.
 
در صورت شناسایی به موقع، واکسن "آمفوتریسین بی" موثرترین روش برای این بیماری شناسایی شده است.
ارسال به دوستان
چرا «مگس» حشرۀ محبوب دانشمندان است؟ قدیمی‌ترین شهر عمودی جهان(+عکس) رونمایی از مدل ۲۰۲۶ تویوتا کرولای محبوب ایرانیان (+عکس) «بانوی مرگ»؛ روایت موفق‌ترین تک تیرانداز زن تاریخ که ۳۰۹ نازی را کشت! (+عکس) هشدار جدی درباره خطرات سرطان‌زای فرمالدئید در محصولات صاف‌کننده مو وزیر خارجه ترکیه: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که از دولت جدید سوریه حمایت کند ایلان ماسک: ما مستقیم به مریخ می‌رویم، ماه حواس‌پرتی است شمار شهدای رسانه فلسطین به ۲۰۲ نفر رسید گم شدن بهرنگ علوی؛ از شیشه شکسته تا خانه ارواح کلاردشت (+فیلم و عکس) گرامیداشت تختی در شهر ری؛ آیین پهلوانی در زادگاه جهان‌پهلوان برگزار شد (+فیلم و عکس) احتکار ۵۰ تن چای خشک در شرق گیلان بزرگترین اشتباه حذف شام در رژیم غذایی (فیلم) عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴: مجلس اصرار دارد یارانه دهک‌های بالا حذف شود بررسی موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیات دولت افشای دیگری از پشت پرده‌ قاچاق سوخت هرمزگان