۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۰۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۳۰-۰۳-۱۴۰۰
کد ۷۹۰۰۰۳
انتشار: ۱۵:۳۰ - ۳۰-۰۳-۱۴۰۰
رپرتاژ آگهی

دستگاه اکسیژن‌ساز چیست و چگونه کار می‌کند؟ (موارد استفاده و دلایل)

اکسیژن‌ ساز های قدیمی حجیم و سنگین هستند و باعث می‌شود بیماران در صورت نیاز در هنگام مسافرت یا بیرون از خانه خود به اکسیژن درمانی دسترسی نداشته باشند. با پیشرفت‌ چشم‌گیر علم پزشکی، امروزه بهترین دستگاه‌ اکسیژن در دسترس مردم قرار دارد.این دستگاه‌ها جمع و جور، کوچک، بدون صدا، سبک و قابل حمل هستند و حداکثر انطباق و عملکرد را ارائه می‌دهند.


دستگاه اکسیژن‌ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن‌ساز نوعی دستگاه پزشکی است که برای رساندن اکسیژن به افراد دارای اختلالات مرتبط با تنفس استفاده می‌شود. افرادی که غلظت اکسیژن در خون آنها کمتر از حد نرمال است، غالبا به دستگاه اکسیژن‌ساز  برای تامین اکسیژن بدن نیاز دارند.به طور کلی، شما نمی توانید یک دستگاه اکسیژن را از مراکز خرید، تهیه کنید. پزشک باید پس از انجام ارزیابی پزشکی کامل، دستگاه اکسیژن‌ساز را تجویز کند.

دستگاه اکسیژن‌ساز چیست و چگونه کار می‌کند؟ (موارد استفاده و دلایل)

دستگاه‌های اکسیژن‌ساز هوای اطراف را فیلتر می‌کنند، آن را به چگالی مورد نیاز تبدیل می‌کنند و سپس میزان اکسیژن مشخص شده‌ی خالص را به سیستم تحویل می‌دهد تا با دوز مناسب وارد بدن بیمار کند.

همچنین این دستگاه‌ها مجهز به فیلترهای ویژه و صفحات غربال هستند تا نیتروژن هوا جذب کنند و اکسیژن کاملا تصفیه شده را تحویل دستگاه دهد. اکسیژن خالص نیز از طریق کانولای بینی یا ماسک‌های مخصوص به بیمار می‌رسد.

به طور کلی میزان خروجی اکسیژن را با لیتر در دقیقه اندازه‌گیری می‌کنند. پزشک تعیین می‌کند که بیمار به چه سطح اکسیژن نیاز دارد. این میزان ممکن است در هنگام استراحت، هنگام خواب و هنگام ورزش متفاوت باشد.


موارد استفاده و دلایل غلظت اکسیژن چیست؟

دلایل زیادی برای استفاده از دستگاه اکسیژن‌‌ساز وجود دارد و پزشکان می‌توانند اکسیژن درمانی را به بیماران مختلف برای شرایط مختلف پزشکی توصیه کنند. به طور معمول، ریه‌های شما اکسیژن هوا را جذب می‌کنند و آن را به جریان خون منتقل می‌کنند. اگر در این روند اختلال ایجاد شود، شخص نیازمند استفاده از دستگاه اکسیژن‌ساز خواهد بود.

حالا این سوال پیش می‌آید که دستگاه اکسیژن‌ساز برای چه استفاده می‌شود؟ وقتی سطح اکسیژن شخصی از میزان طبیعی پایین‌تر باشد در شرایط حاد معمولا به اکسیژن درمانی کوتاه مدت نیاز پیدا می‌کند. در این شرایط به طور معمول برای مدت زمان کوتاهی از دستگاه استفاده می شود. اما برخی اوقات ممکن است علائم تنفسی شخص دچار اختلال و تشدید شود، در این شرایط شخص نیازمند دریافت سطح اکسیژن بالاتری در طی مدت زمان طولانی‌تری خواهد بود.


نکات کلیدی  انتخاب و خرید دستگاه اکسیژن‌ساز

ویژگی های کلیدی

اکنون که درمورد کنسانتره اکسیژن خانگی کمی بیشتر دانستید ، به ما اجازه می دهیم تا ویژگیهای اصلی را که باید هنگام مقایسه دستگاهها در ذهن داشته باشیم ، بررسی کنیم.

  1. مصرف برق

اکسیژن سازهای خانگی مانند سایر لوازم برقی خانگی از برق معمولی استفاده می‌کند. با این حال، میزان برق مورد استفاده آنها بسیار متفاوت است. برخی از دستگاه های قابل مقایسه با یکدیگر ، به دلیل تفاوت تولید ، متوسط ​​مصرف انرژی متفاوتی دارند. برخی از دستگاه‌ها می‌توانند با استفاده بیشتر برق، اکسیژن بیشتری تولید کنند.

  1. میزان تولید اکسیژن

همانطور که در بالا ذکر شد ، در نظر گرفتن توانایی تولید اکسیژن در دستگاه اکسیژن‌‌ساز خانگی نیز مهم است. برای بیشتر افرادی که از  دستگاه اکسیژن‌ساز در خانه استفاده می‌کنند، دستگاه 2 لیتری یا کمتر تجویز می‌شود. با این حال، برخی افراد به میزان بالاتری از دریافت اکسیژن نیاز دارند که در این صورتباید دستگاهی با خروجی اکسیژن بیشتر تهیه شود.

  1. وزن

دستگاه‌های اکسیژن ساز خانگی معمولا وزن زیادی نسبت به دستگاه‌های بیمارستانی ندارند. با این حال هر چقدر میزان اکسیژن تولیدی و خروجی بیشتر باشد، وزن آن نیز سنگین‌تر مي‌شود.

  1. سهولت حمل و نقل

این دستگاه‌های اکسیژن ساز خانگی معمولا به اندازه کافی سبک هستند که بتوان آن را حمل کرد. بعضی دیگر چرخ دارند تا راحت تر روی زمین حرکت کنند. این ویژگی برای موارد اضطراری ضروری است. اگر می‌خواهید دستگاه خانگی تهیه کنید، باید حتما به قابل حمل بودن و جابجایی آن دقت کنید.

  1. سطح سر و صدا

دستگاه‌های اکسیژن‌‌ساز خانگی با جذب هوا از محیط و فیلتر کردن اکسیژن کار می‌کنند. این فرآیند می‌تواند فرایند پر سر و صدایی باشد. اگر در هنگام خواب به صدا حساس هستید، ممکن است این دستگاه روند خواب شما را مختل کند.

  1. دارا بودن رطوبت‌ساز

اگر اکسیژن‌ساز باعث خشک شدن بینی شما شود، می‌توانید با استفاده از محفظه‌ی مرطوب‌کننده دستگاه، هوای مرطوب را تنفس کنید. رطوبت ایجاد شده به گاز اکسیژن رطوبت می‌بخشد ، بنابراین محیط بینی خشک نمی‌شود. با این حال، همه دستگاه‌های اکسیژن‌ساز خانگی دارای محفظه‌ی مرطوب‌کننده نیستند. پس اگر بینی شما به راحتی خشک می‌شود باید دستگاهی تهیه‌ کنید که دارای محفظه‌ی آب برای ایجاد رطوبت باشد.

در حال حاضر انواع مختلف دستگاه اکسیژن ساز خانگی در بازار موجود است. شما می‌توانید برای تهیه‌ی اکسیژن‌ساز خانگی به فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی در تهران( فروشگاه آنلاین لوازم و تجهیزات پزشکی ماهان مدیکال) مراجعه فرمایید.

ارسال به دوستان