۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۱۲۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۰۷-۰۴-۱۴۰۰
کد ۷۹۱۲۰۷
انتشار: ۱۱:۳۲ - ۰۷-۰۴-۱۴۰۰

سخنگوی وزارت خارجه: هنوز درباره توافق و یا عدم‌ توافق با آژانس تصمیم‌گیری نشده است

قانون مجلس روشن است. توافق یا عدم توافق با آژانس و چگونگی ادامه یا عدم ادامه همکاری موضوع جدی است که هنوز در این باره تصمیم‌گیری نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: درباره توافق یا عدم توافق با آژانس بین المللی انرژی اتمی و چگونگی ادامه یا عدم ادامه همکاری با آن هنوز تصمیم‌گیری نشده است. 

به گزارش ایرنا، «سعید خطیب‌زاده» صبح امروز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: در هفته حقوق‌ بشر آمریکایی هستیم که یادآور نقض‌های مکرر و بی‌شرمانه دولت‌های آمریکا به صورت متوالی بر علیه مردم منطقه و ملت ایران است. به خودمان و همه آزادیخواهان باید یادآوری کنیم حقوق‌بشر ابزاری نیست که از آن سوءاستفاده کرد. 

وی با بیان اینکه در همین هفته جنایات گروهک منافقین بروز پیدا می‌کند، اظهار داشت: جنایات منافقین در هفته نخست ماه تیر یادآور این است که انقلاب اسلامی از چه پیچ و خم‌هایی عبور کرده و گروهک‌های تروریستی در سکوت خبری یا حمایت از استکبار جهانی چه جنایاتی آفریدند. 

رییس مرکز دیپلماسی عمومی، با اشاره به سالروز حمله شیمیایی در سردشت تصریح کرد: این روز به عنوان روز شرم‌آور برای منادیان حقوق بشر باقی می‌ماند. 

خطیب‌زاده با اشاره به تحولات سیاست خارجی در یک هفته گذشته خاطرنشان کرد: در هفته‌ای که گذشت چند تن از سفرای مقیم ایران در پایان‌ ماموریت‌شان با ظریف دیدار کردند. همچنین در هفته گذشته، در روزهای سه‌شنبه به بعد طاهریان (نماینده وزیر امور خارجه در امور افغانستان) به کابل و اسلام‌آباد رفت و با مقامات مختلف درخصوص تحولات افغانستان رایزنی کرد. 

وی با بیان اینکه تحولات افغانستان موضوع مهم رایزنی‌ها در هفته گذشته بوده است، ابراز داشت: علاوه بر این جلسات بررسی گفت‌وگوهای وین هم در این روزها در جریان بوده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره احتمال تمدید توافق با آژانس بیان کرد: قانون مجلس روشن است. توافق یا عدم توافق با آژانس و چگونگی ادامه یا عدم ادامه همکاری موضوع جدی است که هنوز در این باره تصمیم‌گیری نشده است. 

خطیب‌زاده درباره مذاکرات وین هم یادآور شد: ادامه مذاکرات به ادامه بررسی‌ها بستگی دارد. ما تصمیماتی که باید اتخاذ می‌کردیم، اتخاذ کرده و اعلام هم کرده‌ایم و اکنون نوبت طرف‌های مقابل است که تصمیمات خود را بگیرند. 

وی درباره توقیف سایت‌های وابسته به صداوسیما از سوی آمریکا عنوان کرد: این مسئله نشان از استیصال گردن‌کشانه آمریکا در مقابل صداهای مستقل از کشورهایی مانند ایران بود و نشان از استانداردهای دوگانه و دورغین بودن ادعای آنها درباره آزادی بیان است.

 سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اینکه آمریکا یک اعتیاد عجیب و عمیقی به تحریم پیدا کرده، چیز جدیدی نیست و ترک عادت هم موجب مرض است. به آمریکا توصیه می‌کنیم به جای این حرکات احساسی به آزادی بیان ملتزم باشد و گفت‌وگوها در بستر بی‌طرفانه جریان داشته باشد.

 خطیب زاده یادآور شد: وزارت امور خارجه براساس وظیفه‌اش برای مقابله با تحریم‌ها، این موضوع را در دست بررسی و پیگیری دارد. 

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه درگذشت خبرنگاران ایرنا و ایسنا و همچنین سرباز معلمان را تسلیت گفت و افزود: امیدواریم با تدابیر درست از تکرار این حادثه جلوگیری شود. 

وی در پاسخ به سوالی درباره معرفی و اعزابم سفیر جدید ایران در لندن اظهار داشت: همه اقدامات خود در سال گذشته را انجام دادیم. موضوع صدور ویزا و آگرمان باقی مانده است.

 آماده تسهیل گفت و گو بین گروه‌های افغانستانی هستیم 

خطیب زاده درباره  یادداشت منتشر شده در روزنامه کیهان درباره طالبان تصریح کرد:‌در سطوح عالی امنیتی و سیاسی موضوع افغانستان را با جدیت و از نزدیک در حال بررسی هستیم و با همه گروه‌های افغانستانی در حال گفت‌وگو هستیم. حفظ تمامیت ارضی، دستاوردهای دو دهه گذشته و ... مهم بوده و همچنین گفت‌وگوها اصیل بین‌الافغانی تنها راه حل پایدار است. ما آماده تسهیل گفت‌وگوها هستیم. 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره موضع ایران نسبت به طالبان خاطرنشان کرد: طالبان همه افغانستان نیست اما بخشی از این کشور و بخشی از راه حل خروج از بحران است. به نظر ما باید یک دولت فراگیر با شمول همه گروه‌های افغانستانی و از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز و پایدار باید شکل بگیرد. 

وی اضافه کرد: امنیت جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به هم پیوستگی دارد و طبیعی است که با جدیت مسئله این کشور را بررسی می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا که آیا در دور بعدی مذاکرات نماینده رییس‌جمهور منتخب هم در این مذاکرات خواهد بود یا حصول توافق به دولت بعدی موکول شده است، ابراز داشت: اساسا اهمیتی ندارد در کدام دولت و بازه زمانی توافق انجام شود. الان هم توافق ممکن شود، یک ساعت هم کار را به عقب نمی‌اندازیم. 

به گفته خطیب‌زاده، آنچه مهم است تامین منافع عالی ایران و مردم از بستر این گفت‌وگوها است. هرگاه این اتفاق بیفتد، آن را اعلام می‌کنیم. تصمیم در این موضوع به این دولت و آن دولت برنمی‌گردد. مکانیزم در سطوح عالی تعریف شده و دولت‌ها بخش از این مکانیزم هستند و آن را پیگیری می‌کنند.

ارسال به دوستان