۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۲۲۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۱۴-۰۴-۱۴۰۰
کد ۷۹۲۲۷۵
انتشار: ۱۳:۵۴ - ۱۴-۰۴-۱۴۰۰

پاسخ به ۵ پرسش اساسی در مورد سویه دلتا ویروس

پاسخ به ۵ پرسش اساسی در مورد سویه دلتا ویروس
در محیطی که کسی واکسن دریافت نکرده و ماسک نزده است یک فرد مبتلا به سویه اصلی کووید می‌تواند ۲.۵ نفر را آلوده کند در حالی که فرد مبتلا به نوع دلتا ۳.۵ تا ۴ نفر را آلوده خواهد کرد.

برای اولین بار طی یک سال احساس می‌کنیم که ممکن است به پایان همه‌گیری نزدیک شده باشیم اما متخصصان می‌گویند که هنوز نگرانی‌هایی در مورد سویه‌ های جدید ویروس کووید-۱۹ وجود دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌آلرت، یکی از گونه‌های ویروس که باعث ایجاد نگرانی شده است سویه دلتا ویروس سارس-کوو-۲ است که اولین بار در ماه دسامبر در هند دیده شد و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.

در این‌جا به پنج مورد از نکاتی که باید در مورد این سویه جدید بدانیم اشاره شده است:

۱. میزان سرایت سویه دلتا چقدر است؟

دلتا نامی است که برای گونه‌ی B.۱.۶۱۷.۲ ویروس سارس-کوو-۲ انتخاب شده است که منشا آن از هند بوده است. اولین مورد ابتلا به این نوع از ویروس در دسامبر ۲۰۲۰ مشاهده شد و پس از آن به سرعت گسترش یافت. به گفته‌ی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، تا پایان ماه ژوئن، گونه دلتا بیش از ۲۰ درصد موارد ابتلا در ایالات متحده آمریکا را شامل می‌شد. سازمان بهداشت جهانی این گونه جدید را "سریع‌ترین" نوع ویروس اعلام کرده است.

پری ویلسون (Perry Wilson) اپیدمولوژیست می‌گوید: سویه دلتا ۵۰ درصد از آلفا مسری‌تر است و آلفا نیز از سویه اصلی سارس-کوو-۲ مسری‌تر بود در نتیجه سویه دلتا ۷۵ درصد از سویه اصلی ویروس کووید-۱۹ مسری‌تر است.

او افزود: در محیطی که کسی واکسن دریافت نکرده و ماسک نزده است یک فرد مبتلا به سویه اصلی کووید می‌تواند ۲.۵ نفر را آلوده کند در حالی که فرد مبتلا به نوع دلتا ۳.۵ تا ۴ نفر را آلوده خواهد کرد.

۲. چه کسانی در معرض خطر هستند؟

افرادی که واکسن کووید-۱۹ دریافت نکرده‌اند بیشتر در خطر ابتلا به این نوع ویروس هستند. همچنین کودکان و جوانان نیز در معرض خطر هستند.

ایندی یلدیریم (Inci Yildirim)، متخصص بیماری های عفونی کودکان می‌گوید: مطالعات جدید در بریتانیا نشان داده است که کودکان و افراد زیر ۵۰ سال بیشتر در معرض ابتلا به سویه دلتا ویروس هستند.

این درحالی است که تاکنون هیچ واکسنی برای کودکان پنج تا ۱۲ ساله تایید نشده است. با واکسینه شدن افراد مسن‌تر، خطر بیشتری جوانان و افرادی که واکسن نزده‌اند را تهدید خواهد کرد و به نظر می‌رسد سویه دلتا به نسبت سویه‌های قبلی ویروس بیشتر بر جوانان اثر می‌گذارد. 

۳. سویه دلتا با چه سرعتی گسترش خواهد یافت؟

ویلسون می‌گوید: پاسخ این سوال به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید و تعداد افراد واکسینه شده در آن منطقه بستگی دارد.

ویروس از مناطقی که تزریق واکسن در آنها کم است به مناطق مشابه می‌رود. ممکن است منطقه‌ای با مناطق واکسینه شده احاطه شده باشد ویروس در آن منطقه باقی می‌ماند.

اگر تعداد زیادی از افراد همزمان بیمار شوند به سیستم درمان آن منطقه فشار وارد می‌شود و این موضوع نگران کننده است.

۴. آیا سویه دلتا بیماری‌زایی بیشتری دارد؟

ویلسون می‌گوید: براساس بررسی مواد بستری در بریتانیا به نظر می‌رسد بیماری‌زایی این نوع از ویروس کمی بیشتر باشد.

با این حال تحقیقات بیشتری باید در این مورد انجام شود. داده‌های اولیه که شامل مطالعاتی از اسکاتلند می‌شود نشان داده که سویه دلتا دو برابر بیشتر از سویه آلفا منجر به بستری شدن فرد در بیمارستان شده است.

۵. علائم اساسی این سویه جدید چیست؟

یلدریم می‌گوید: به نظر می‌رسد از دست دادن حس بویایی و چشایی در این گونه جدید کمتر شایع باشد و سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب از علائم اصلی این سویه باشند. این علائم در ۹۰ درصد مبتلایانی که به سویه دلتا مبتلا بودند مشاهده شد.

یک مرکز بهداشت در انگلستان در مقاله‌ای که در مرحله پیش‌چاپ قرار دارد اعلام کرده که واکسن‌های فایزر به میزان ۸۸ درصد و واکسن آسترازنکا به میزان ۶۰ درصد در برابر سویه دلتا موثر هستند.

سوالات زیادی در مورد سویه دلتا پلاس نیز مطرح شده است. در این گونه جدید که اولین بار در هند مشاهده شد جهشی به نام K۴۱۷N رخ داده است که بر روی پروتئین سنبله ویروس که مسئول اتصال به سلول و آلوده کردن آن است و توسط واکسن‌ها مورد هدف قرار می‌گیرد تاثیر گذاشته است.

با این حال واکسن زدن می‌تواند از شیوع ویروس جلوگیری کند و خطر مرگ‌ومیر ناشی از آن را کاهش دهد.

ارسال به دوستان
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا